تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/09/12 - 16:46
کد خبر: 524138

مالک چای دبش ۱۲۰میلیون دلار ماشین‌آلات خیالی وارد کرده است!

مالک چای دبش ۱۲۰میلیون دلار ماشین‌آلات خیالی وارد کرده است!

ادامه جلسات رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آن‌ها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های نظارتی و گزارش دهنده، نمایندگان بانک‌های شاکی، بانک مرکزی و گمرکات در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

قاضی در ابتدای این جلسه دادگاه اظهار کرد: در جلسه گذشته تعدادی از متهمان به دفاعیات خود پرداختند و دادگاه اتهام‌های آن‌ها را تفهیم کرد. متهمان و وکلای آن‌ها به ارائه دفاعیات و مستندات اقدام کردند و دستور این جلسه دادگاه ادامه رسیدگی به اتهامات مابقی متهمان است.

وی افزود: بخش عمده‌ای از متهمان حقوقی پرونده، علی‌رغم پیگیری‌های مکرری که از جانب دفتر دادگاه صورت گرفته است، هنوز نماینده حقیقی برای تبیین اتهام معرفی نکرده‌اند. شرکت‌های گروه دبش به عنوان متهمان حقوقی پرونده باید نمایندگان خود را معرفی کنند تا دادگاه آن‌ها را تفهیم اتهام کند.

در نوبت صبح این جلسه دادگاه 3 متهم پرونده از مدیران بانک صادرات در استان البرز  به دستور قاضی در جایگاه حاضر شدند و پس از تفهیم اتهامات مندرج در کیفرخواست، به دفاع از خود پرداختند و به سوالات قاضی پسندیده پاسخ دادند. سپس وکلای آن‌ها در جایگاه حاضر شدند و مطالبی را در دفاع از موکل خود بیان و لایحه‌ای به دادگاه تقدیم کردند.

قاضی از متهمان سوالاتی در رابطه با میزان تسهیلات ارزی و ریالی پرداخت شده به شرکت‌های گروه دبش و وثایق دریافتی پرسید.

در نوبت عصر جلسه رسیدگی به پرونده دبش، قاضی پسندیده خطاب به متهم ردیف اول گفت: 120 میلیون دلار ماشین‌آلاتی که اعلام کردید به کشور وارد کرده‎اید در حال حاضر در کجا قرار دارد؟ هنوز نتیجه‌ای نگرفته‌ایم به شما اخطار می‌دهم که به این موضوع پاسخ دهید. دادسرا این موضوع را پیگیری می‌کند، کارشناس رسمی دادگستری بیان کرده است که تاکنون ماشین آلات موضوع ثبت سفارش‌ها را پیدا نکرده است. ماشین‌آلاتی که در بازدید مشاهده کرده‌اند مستهلک هستند و بیش از 20 سال کار کرده‌اند. طبق نظر بازپرس پرونده ماشین‌آلاتی مبتنی بر این ثبت سفارش‌ها گواهی نشده است.

در ادامه جلسه دادگاه، با دستور قاضی پسندیده 3 متهم دیگر پرونده  و وکلای آن‌ها در جایگاه قرار گرفتند و دفاعیات خود را مطرح کردند.

قاضی پسندیده گفت: هفته گذشته استعلامی از بانک‌های شاکی انجام دادیم، ارسال پاسخ به این استعلام با شرایطی که در متن استعلام ذکر شده برای دادگاه واجد اهمیت است، بنابراین در ارسال پاسخ تسریع کرده و پاسخ جامعی ارسال کنید، زیرا اگر نقصی وجود داشته باشد مجبوریم مجدد پاسخ بانک‌ها را مسترد کنیم تا پاسخ کامل ارسال کنند.

وی افزود: روز گذشته 2 نامه به بانک‌های شاکی ارسال شد تا مشخصات دقیق وثایق دریافتی به همراه کپی شفاف از آن‌ها و وجوه مسدودی در اختیار گروه دبش را به دادگاه اعلام کنند.

قاضی پسندیده بیان کرد: استعلام دوم راجع به حواله‌های ارزی به منشأ ریالی آنها بود که متن آن نیز نوشته شد. در همین راستا سازمان بازرسی کل کشور با همکاری بانک مرکزی و بانک‌های عامل 2 موضوع را بررسی و حداکثر ظرف یک هفته به دادگاه اعلام نظر و پاسخ دهند.

رییس دادگاه تأکید کرد: به عنوان اولین موضوع، منشأ تامین ریالی که برای حواله‌های ارزی پرداخت شده اعلام شود. در کیفرخواست به دو منشأ «از محل تسهیلات ریالی که دریافت شده بود» و «فروش منابع ارزی» اشاره شده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی و سازمان بازرسی به عنوان رکن نظارتی بر حسن اجرای قانون، در رابطه با این موضوعات گزارش ارائه دهند: روند تامین ارز بابت حواله‌های ارزی موضوع پرونده به چه نحوی بوده است؟ این منابع از چه محلی و توسط چه شخصی و کدام یک از صرافی‌ها پرداخت شده است؟ همچنین وضعیت فعلی این پرونده‌ها در بانک عامل به چه صورت است؟ مابه‌التفاوت نرخ ریال با نرخ رسمی ارز، با نرخ بازار آزاد آن موقع به چه میزان بوده و در حال حاضر چه میزان است؟ و اینکه بانک‌ها در صدور این حواله تکالیف قانونی که بر عهده داشتند، رعایت کردند یا خیر؟ همچنین درحال حاضر بابت حواله‌ها چه مقدار وجه مسدودی و چه مقدار وثایق در اختیار دارند؟

قاضی پسندیده گفت: این 2 مورد از موضوعات بسیار مهم در پرونده است بنابراین درخواست مکرر و محکم دادگاه این است که ظرف یک هفته این پاسخ جمع‌آوری شود و منشی دادگاه یادداشت کند که نامه آن به بانک‌ها ارسال شود.

قاضی پسندیده در پایان جلسه دادگاه اعلام کرد که جلسه بعدی دادگاه در زمان مقرر برگزار خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بیانیه ۷۰ فقیه مجلس خبرگان، جلوه‌ای از اشراف عمیق بر مبانی فقهی و بصیرت دینی است
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
معاون ترامپ مدعی شد: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود!
بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ +عکس
گفتگوی مقامات روسیه و ترکیه درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا
انگلیس با طوفان کاپیتان به مرحله یک‌هشتم نهایی رسید
بازدید تاج از اردوی تیم فوتبال امید
چه کفش و کوله ای برای مراسم تشییع مناسب است؟
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
فرآیند جذب مدرسان معارف اسلامی در دانشگاه علمی کاربردی بازنگری می شود
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top