به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سال یازدهم قمری، سال بسیار سخت و تلخی بود؛ چون در این سال، مسلمانان دو گل عزیز را از دست دادند و در غم آن ها فرو رفتند: درگذشت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و چند ماه بعد شهادت دختر عزیزشان، حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام ، در سوم ماه جمادی الثانی همان سال.
ما شهادت بهترین بانو، مادر امام حسن و امام حسین علیه السلام را به همه دوستان حضرت زهرا علیهاالسلام تسلیت می گوییم.
در غم مادر جوان
بچه ها! حضرت زهرا علیهاالسلام ، در حالی از دنیا رفتند و به پدر بزرگوارشان ملحق شدند، که تنها هجده سال داشتند و بچه های ایشان هنوز کوچک بودند. پرواز فاطمه زهرا علیهاالسلام به سوی خدای بزرگ، دل بچه هایش و دل همه دوستان حضرت را به درد آورد؛ چون این مادر جوان، در این مدت سختی های زیادی کشیده بودند که در تاریخ، همه آن ها نوشته شده است.
خاطره آن شب
پرده سیاه شب، شهر مدینه را فرا گرفته بود. امام علی علیه السلام در مسجد بودند و بچه ها، بیرون خانه. اسماء، کنیز حضرت زهرا علیهاالسلام ، نمی دانست چگونه خبر شهادت حضرت را به بچه ها برساند. او می خواست به طرف مسجد شهر برود و به امام علی علیه السلام جریان را بگوید؛ اما همین که در خانه را باز کرد، امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام را دید. آن ها هنوز کودک بودند؛ ولی با دیدن چهره پریشان اسماء، نگران شدند و پرسیدند: «اسماء، مادر کجاست؟» اسماء چیزی نگفت. بچه ها نگران تر شدند و فورا خود را به داخل خانه رساندند و دیدند که مادر رو به قبله دراز کشیده است. نگرانی آن ها به جا بود. مادر پرواز کرده بود و نزد پدربزرگ مهربان، رفته بود.
بچّه های فاطمه علیهاالسلام
وقتی حضرت فاطمه علیهاالسلام از دنیا رفت، بچه های آن حضرت خیلی ناراحتی کردند. امام حسین علیه السلام و امام حسن علیه السلام ، خود را به مادر رساندند و او را غرق بوسه کردند. بچه ها آرزو می کردند که ای کاش یک بار دیگر مادر از جا بلند می شد، دست نوازش بر سر آن ها می کشید و با آن ها صحبت می کرد. شب تلخی بود. بچه ها به یکدیگر نگاه می کردند و اشک از گوشه چشم های زیبایشان بر روی صورت آن ها می غلتید. زینب و خواهرش ام کلثوم هم ناله می زدند. غم همه جا را فرا گرفته بود؛ غمی که بعد از گذشت چندین سال با فرا رسیدن سالگرد شهادت آن مادر مهربان، دوباره تازه می شود و این با در دل بچه ها و بزرگ ترهایی که حضرت زهرا علیهاالسلام را دوست دارند، جای می گیرد. امروز همه دوستان فاطمه علیهاالسلام غمگینند و به یاد او هستند.
جدایی علی علیه السلام از همسر مهربانش
امام علی علیه السلام ، به همسرشان حضرت زهرا علیهاالسلام خیلی علاقه داشتند؛ چون ایشان دختر پیامبر و بهترین زن دنیا بودند. وقتی حضرت زهرا علیهاالسلام از دنیا رفتند، امام حسن و امام حسین علیهماالسلام خبر را به پدر رساندند. امام علی علیه السلام ، با آن که قوی ترین و شجاع ترین رزمنده جبهه های جنگ بود، با شنیدن این خبر، بی حال شد و از هوش رفت. اطرافیان آن حضرت که در مسجد بودند، آب به صورت امام پاشیدند. حال امام، دوباره خوب شد و گریه و زاری شدیدی کرد. امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه علیهاالسلام دو دوست خوب برای همدیگر بودند و حالا با شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام ، آن امام عزیز خیلی احساس تنهایی می کرد.
دوست واقعی حضرت زهرا علیهاالسلام
بچه ها! آیا می دانید که دوست واقعی حضرت زهرا علیهاالسلام چه کسی است؟ دوست دارید بدانید که آیا شما هم از دوستان واقعی ایشان هستید یا نه؟ برای این که پاسخ این سوال را بدانید، به این خاطره گوش کنید: خانمی از حضرت زهرا علیهاالسلام پرسید: «آیا ما هم جزء شیعیان و پیروان شما هستیم تا از جهنم نجات پیدا کنیم؟»
حضرت فاطمه علیهاالسلام فرمودند: «اگر به آن چه ما دستور داده ایم، عمل کنید و از آن چه شما را منع کرده ایم، دوری کنید، از شیعیان ما خواهید بود.» ما هم اگر می خواهیم دوست خوبی برای آن حضرت باشیم، باید به دستورهای ایشان که همان دستور خدا و پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله است، خوب عمل کنیم.
بهترین بانو
حضرت فاطمه علیهاالسلام ، ویژگی های زیادی داشتند. در بین این امتیازها که از سوی خداوند به ایشان داده شده است، یک ویژگی از همه جالب تر و مهم تر است و آن «بهترین بانو» بودن ایشان است؛ یعنی ایشان بهترین خانم از میان تمام خانم هایی است که تا کنون متولد شده اند و نیز تمام آن هایی که در آینده متولد می شوند. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله با اعلام این مقام الهی، ایشان را به همه مسلمانان معرفی کردند و فرمودند: «فاطمه علیهاالسلام ، سرور زنان دنیاست».
سه کار مورد علاقه
در دنیا، چیزهای دوست داشتنی بسیار است و هر کسی براساس ذوق و سلیقه خودش، چیزهایی را دوست دارد؛ مثلاً شما ممکن است درس خواندن را از بازی کردن بیش تر دوست داشته باشید، یا دوست شما، کمک به دیگران را بیش تر از کارهای دیگر دوست داشته باشد. حضرت زهرا علیهاالسلام هم به سه کار بیش تر از کارهای دیگر علاقه داشت؛ اول خواندن قرآن، دوم نگاه به چهره نورانی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سوم کمک به نیازمندان و انفاق در راه خدا.
یادگاری از فاطمه زهرا علیهاالسلام
«الله اکبر»، «الحمدللّه »، «سبحان اللّه ». این ها کلمه هایی هستند که مادر مریم، همیشه بعد از نمازهایش تکرار می کند. روزی مریم پرسید: «مادر! شما چرا این قدر این کلمه ها را، آن هم با شمردن آن ها، می گویید؟» مادر جواب داد: «وقتی نماز تمام می شود، خوب است همان طوری که یک مهمان عزیز را بدرقه می کنیم، نماز را هم بدرقه کنیم. به بدرقه نماز، تعقیبات نماز می گویند. یکی از آن کارهایی که در تعقیبات نماز، ثواب زیادی دارد، گفتن 34 بار «الله اکبر»، 33 بار «الحمدللّه » و 33 بار هم «سبحان الله» است.» مریم باز پرسید: «چرا باید این تعداد گفته شود؟» مادر دستی بر سر مریم کشید و گفت: «آفرین بر دختر کنجکاوم! نام این چند جمله، تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام است؛ یعنی ذکرهایی که پیامبر صلی الله علیه و آله به دخترشان یاد دادند و از ایشان به یادگار مانده است. ما نیز همان طور که خود حضرت زهرا علیهاالسلام انجام می دادند و به همان تعداد، این ذکرها را تکرار می کنیم.»
به یاد مادر
بعد از شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام ، همه امامان و خوبان به یاد ایشان بودند و در زمان های گوناگون از ایشان یاد می کردند. ما هم به همراه شما بچه های خوب و دوست داران حضرت زهرا علیهاالسلام ، امروز و تمام روزها را به یاد آن مادر مهربان و سخنان ایشان هستیم. ما همیشه سعی می کنیم تا با انجام دستورها و راهنمایی های حضرت زهرا علیهاالسلام ، دوستی واقعی خودمان را نسبت به ایشان ثابت کنیم. دختر خانم ها، با حفظ حجاب خود حضرت فاطمه علیهاالسلام را بیش تر خوشحال می کنند و با این کار خود نشان می دهند که دنباله رو راه آن حضرت هستند.