تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/09/19 - 09:42
کد خبر: 524657

آغاز عملیات اجرایی ۲ طرح ریلی بین ایران و روسیه

 آغاز عملیات اجرایی ۲ طرح ریلی بین ایران و روسیه

عملیات اجرایی دو طرح‌ ترانزیتی-لجستیکی در مسیر ریلی «اولیانوفسک-آستارا» و مسیر رودخانه‌ای «ولگا -دریای خزر» در راستای توسعه حمل و نقل و ترانزیت با حضور استاندار اولیانوفسک، سرکنسول ایران و مقامات اجرایی هند، آذریایجان، ترکمنستان و عراق آغاز شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عملیات اجرایی دو طرح‌ ترانزیتی-لجستیکی در مسیر ریلی «اولیانوفسک-آستارا » و مسیر رودخانه ای «ولگا -دریای خزر» در راستای توسعه حمل و نقل و ترانزیت با حضور استاندار اولیانوفسک ، سرکنسول ایران در تاتارستان و مقامات اجرایی کشورهای هند، جمهوری آذریایجان، ترکمنستان و عراق آغاز شد.

در مراسمی با حضور حضور استاندار اولیانوفسک روسیه، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان، مقامات اجرایی کشورهای هند، جمهوری آذریایجان، ترکمنستان و عراق و نیز مدیران شرکت‌های حمل و نقل، عملیات اجرایی دو‌ طرح مهم بین‌المللی حمل و نقل ریلی و رودخانه‌ای، با هدف توسعه ظرفیت ناوگان تجاری و افزایش حجم مبادلات اقتصادی و ترانزیتی بین ایران و روسیه آغاز شد.

با اتمام این طرح‌ها، محموله‌های صادراتی روسیه با قطار و کشتی، از طریق ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند و حتی چین صادر و محموله‌های وارداتی روسیه از این مناطق را جمع‌آوری و از طریق ایران به روسیه و منطقه ولگا وارد خواهد شد.

این راهگذر بین‌المللی یکی از مهم‌ترین طرح‌های مشترک بین ایران و روسیه در مناطق سیزده گانه حوزه ولگا به شمار می‌رود که می‌تواند به موتور پیشران تجارت دو کشور در این منطقه تبدیل شود.

با عملیاتی شدن طرح ریلی «اولیانوفسک-آستارا »، علاوه بر تسهیل گردش مبادلات کالایی و افزایش سرعت در جابجایی کالا، هزینه حمل و نقل و نیز مدت زمان تحویل کالا از 21 روز به 7 روز کاهش خواهد یافت.

الکسی روسکیخ، استاندار اولیانوفسک، در نشست مشترک با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان و مقامات اجرایی جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، عراق، هند و شرکت‌های پیشرو در زمینه لجستیک و حمل و نقل رودخانه‌ای، دریایی، ریلی، جاده ‌ای و هوایی، این طرح‌ها را فرصتی کم‌نظیر در راستای رونق و توسعه تجارت و بازرگانی در منطقه برشمرد.

روسلان گاین‌الدینوف، مشاور استاندار اولیانوفسک و مدیر پروژه ترانزیتی-لجستیکی اولیاوفسک-خزر-آستارا ، در نشست مشترک با داود میرزاخانی سرکنسول کشورمان در جمهوری تاتارستان گفت: بر دستور رئیس جمهور روسیه و استاندار اولیانوفسک، برقراری مسیرهای امن و‌ ارائه خدمات بهتر برای تجار و شرکت های دو کشور، از اولویت‌های اساسی بشمار می‌رود.

وی افزود: این طرح در راستای توسعه گذرگاههای حمل و نقل، به‌منظور صادرات کالا از روسیه و نیز واردت منظم و دائمی محصولات و کالاهای ایرانی به روسیه، از طریق شهر آستارا  و حوزه ولگا عملیاتی می‌شود.

مدیر اجرایی این طرح تصریح کرد: اطمینان داریم با همکاری نزدیک سرکنسولگری ایران در قازان، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو و دیگر نهادهای اقتصادی ایران، طرح  ترانزیتی-لجستیکی اولیانوفسک-آستارا با موفقیت در زمان مقرر اجرایی خواهد شد.

داود میرزاخانی، سرکنسول کشورمان در کازان، سعید وکیلی، رئیس شعبه کازان میربیزنس بانک، و امیرحسین ناظمی، مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین‌المللی مستقر در بندر ایرانی سالیانکا در آستراخان به نمایندگی از کشورمان در این اجلاس شرکت کردند.

اولیانوفسک یکی از استان‌های مرکزی روسیه در مسیر کمربندهای شرق به غرب و شمال به جنوب روسیه واقع شده و با دارا بودن 13 بندر در حاشیه رود ولگا ، سهم بزرگی در تجارت و بازرگانی روسیه دارد.

راه‌اندازی خط ریلی روسیه - پاکستان از مسیر ایران

همچنین «اویس احمد خان لغاری» وزیر انرژی پاکستان در مصاحبه‌ای اعلام کرد: اولین آزمایش انتقال کالا از روسیه به پاکستان از طریق ایران و آذربایجان تا ماه مارس (فروردین 1404) سال آینده انجام خواهد شد.  

این درحالیست که «محمد خالد جمالی» سفیر پاکستان در مسکو نیز اخیراً در یک نشست بین‌المللی به میزبانی روسیه اعلام کرده بود که پاکستان آماده پیوستن به کریدور بین‌المللی حمل‌ونقل شمال-جنوب (INSTC) است؛ این کریدور 7200 کیلومتری روسیه و آسیای مرکزی را از طریق ایران به هند متصل می‌کند.

وزیر انرژی پاکستان این همکاری‌ها را گامی مهم در گسترش روابط دوجانبه توصیف کرد و افزود: این پروژه‌ باعث تسهیل تجارت، تعامل مردم و رونق کسب‌ و کارها میان دو کشور و منطقه خواهد شد.

لغاری در این مصاحبه همچنین از مذاکرات برای راه‌اندازی خدمات هوایی مستقیم بین روسیه و پاکستان خبر داد و تأکید کرد که دو طرف علاقه‌مند به ایجاد این ارتباط هستند.

پروژه‌های حمل‌ونقل و لجستیک میان روسیه و پاکستان در ماه اکتبر 2024 طی سفر هیئتی از شورای فدراسیون روسیه به اسلام‌آباد مورد بحث قرار گرفت که طی آن طرفین بر راه اندازی کریدور های ارتباطی بیشتر در منطقه تاکید کردند.

کریدور شمال- جنوب که از مسیر ایران عبور می‌کند بخشی از تلاش‌های مشترک روسیه و پاکستان برای تقویت روابط تجاری است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ابلاغ مصوبه جدید دولت درباره واردات خودرو
بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد
تشریح برنامه ویژه وزارت ورزش برای حضور در المپیک ۲۰۲۸
ترامپ سوگند یاد کرد و چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا شد
مراسم گرامیداشت «شهدای عدالت» در مسجد اعظم قم +عکس
در خواست اسلامی از رسانه ملی و معرفی فواید انرژی هسته‌ای در یک سریال
سازمان ملل خواستار رفع تحریم‌های سوریه شد
«زیرخاکی»، «آقای قاضی» و «جوکر» فاتحان رقابت تلویزیون و نمایش خانگی
«پسر دلفینی ۲» در راه فجر؛ صداپیشه‌گان معرفی شدند
آغاز فرصت ثبت‌نام در تکمیل ظرفیت دوره‌های مهندسی و کارشناسی علمی ‌کاربردی
شهید رازینی در اعتکاف برای خودش دعای شهادت کرده بود
همتی: به آینده اقتصاد و بورس خوشبین هستم
حماس: مرحله دوم تبادل اسرا، شنبه آینده انجام می‌شود
برگزاری بزرگداشت شهیدان رازینی و مقیسه در قم
امارات از طریق غزه می‌خواهد قدرت منطقه‌ای شود
دیدار سرلشکر باقری با رئیس جمهور پاکستان
تاکید حماس بر لزوم محاکمه بین‌المللی سران رژیم صهیونیستی
دیدار سفرای ایران در بیروت، کابل، ژنو و نیویورک با عراقچی
دیدار معاون وزیر امور خارجه ارمنستان با عراقچی
سند دروغ گویی رسانه‌ها درباره علت لغو سفر وزیر امورخارجه
دومین سرطان شایع زنان را بشناسیم
آغاز فرصت ثبت‌نام در تکمیل ظرفیت دوره‌های مهندسی و کارشناسی علمی ‌کاربردی
اعضای شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشجویی معماری انتخاب شدند
آغاز ثبت نام دوره‌های کاردانی فنی و کاردانی حرفه‌ای «ناپیوسته»دانشگاه علمی کاربردی
سال آینده مشکل فضاهای آموزشی حل می‌شود
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد؛ نحوه ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی آغاز شد
عارف آئین نامه پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان مستعد و ممتاز را ابلاغ کرد
آغاز داوری آثار دانشجویان در جشنواره ملی ققنوس
پذیرفته‌نشدگان آزمون معلمی خواهان تسریع در اعلام نتایج تکمیل ظرفیت شدند
امشب آخرین مهلت انتخاب رشته در مرحله تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی
آخرین مهلت ثبت نام دانشجویان دکتری مستعد برای دریافت تسهیلات
پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه شهید بهشتی تمدید شد
مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش کاردانی فنی و حرفه‌ای امشب پایان می یابد
مقالات سلب اعتبار شده از استنفورد تا ایران؛ تدبیر وزارت علوم در برابر تخلفات پژوهشی
وزیر علوم از آمادگی برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی خبر داد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top