تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/09/21 - 16:09
کد خبر: 524850

برنده نوبل ادبیات مشخص شد

برنده نوبل ادبیات مشخص شد

«هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی، جایزه نوبل ادبیات را در مراسمی که در سوئد برگزار شد، دریافت کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی به عنوان هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات، این جایزه را در مراسمی که روز سه شنبه، دهم دسامبر در استکهلم برگزار شد، دریافت کرد.

«کره تایمز» نوشت، این نویسنده در ماه اکتبر برای «نثر شاعرانه‌اش که آسیب‌های تاریخی را شامل می‌شود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار می‌کند» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ معرفی شد و به عنوان نخستین زن آسیایی برنده نوبل ادبیات تاریخ‌ساز شد.

در طی این مراسم، «هان کانگ» دیپلم و مدال را از پادشاه سوئد دریافت کرد. علاوه بر این، مبلغ ۱۱ میلیون کرون سوئد (۱.۰۳ میلیون دلار) نیز به او تعلق خواهد گرفت. این مراسم با حضور ۱۵۰۰ تن از بزرگان و مهمانان از جمله برندگان جایزه نوبل، با سخنرانی آسترید سودربرگ ویدینگ، رئیس بنیاد نوبل آغاز شد.

«هان»‌ بیشتر برای رمان «گیاهخوار» که در سال ۲۰۰۷ در کره جنوبی منتشر شد و در سال ۲۰۱۶ جایزه بوکر بین‌الملل را برای او به ارمغان آورد شناخته می‌شود.

«کانگ»‌ نویسندگی را از سال ۱۹۹۳ میلادی و با انتشار چندین شعر در مجله «ادبیات و جامعه» آغاز کرد. نخستین نثر او در سال ۱۹۹۵ در قالب مجموعه داستان‌های کوتاهی با عنوان «عشق یوسو» منتشر شد.

او با انتشار رمان «گیاهخوار» به موفقیت جهانی دست پیدا کرد. کانگ در سال ۲۰۱۶ میلادی برای نگارش این رمان که داستان آن به سه قسمت تقسیم شده است برنده جایزه «بوکر بین‌المللی» شد.

اگرچه بسیاری از شخصیت‌های اصلی کتاب‌های «کانگ»‌ زن هستند، آثار منثور او اغلب از دیدگاه مردان روایت می‌شود.

جایزه نوبل ادبیات از سال ۱۹۰۱ تاکنون ۱۱۷ بار اهدا شده است. «آنی ارنو» نویسنده زن فرانسوی در سال ۲۰۲۲ برنده این جایزه مهم شد. همچنین «رودیارد کیپلینگ» نویسنده «کتاب جنگل» است که با دریافت این جایزه در ۴۱ سالگی به عنوان جوان‌ترین برنده نوبل ادبیات شناخته می‌شود. زمانی که این جایزه در سال ۲۰۰۷ به «دوریس لسینگ» نویسنده انگلیسی ( که در آن زمان ۸۸ ساله بود) اهدا شد این نویسنده به سالمندترین برنده نوبل ادبیات تبدیل شد.

نوبل ادبیات در سال‌های ۱۹۱۴، ۱۹۱۸، ۱۹۳۵، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱، ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳ اعطا نشد و اعطای جایزه نوبل مشترک که در شاخه‌های دیگر نوبل معمول‌تر است، چند باری هم در شاخه ادبیات روی داده است. تاکنون چهار بار نوبل ادبیات مشترکا به دو نفر اعطا شده است: در سال ۱۹۰۴ به طور مشترک به «فردریک میسترال» و «خوزه اچه‌خارای» اهدا شد. در سال ۱۹۱۷ نیز «کارل آدولف گیلروپ» به همراه «هنریک پونتوپیدان» به عنوان برنده برگزیده شدند. در سال ۱۹۶۶، «شموئل یوسف آگنون» و «نلی زاکس» برنده این جایزه شدند و «ایویند جانسون» و «هاری مارتینسون» نیز برگزیدگان سال ۱۹۷۴ بودند.

سال گذشته «یون فوسه» نمایش‌نامه‌نویس و رمان‌نویس نروژی را برای «نمایشنامه‌ها و نثرهای بدیع او که صدای ناگفتنی‌هاست» به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۳ معرفی شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بذر امیدی که در دل منطقه آزاد چابهار تبدیل به نهال کارآمدی و موفقیت شد
وداع با پیکر شهیدان علی رازینی و محمد مقیسه +عکس
مصوبه جدید دولت درباره رجیستری آیفون
سرلشکر باقری وارد پاکستان شد
یک نفر در کشور بیش از ۱۰۰۰ ملک دارد
دعوت از الناز رکابی به بازی‌های المپیک جوانان ۲۰۲۶
کاریکاتور| جدیدترین اثر هنرمند گلستانی با موضوع آتش‌بس در غزه
پیام قالیباف برای شهدای پلاسکو: انصافاً دل بزرگی داشتند
امری: این همان ذهنیتی است که می‌خواهم
بورس منفی ماند/ کاهش ۱۴هزار و ۶۷۳ واحدی شاخص کل
افت ۲۹ درصدی ورودی آب به سدهای کشور/ کدام سدها در وضعیت حساس قرار دارند؟
ابراز نگرانی از تشدید تنش میان ایران و آمریکا/ عراق از جنگ جان سالم به در برد
آماده برداشتن گام نهایی برای آزادسازی بیت‌المقدس هستیم
ترور در ۱۳ ثانیه/ جزئیات تازه از ترور قضات برجسته
جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی برای بررسی ترور قضات دیوان عالی
پژوهش‌های یک فیزیکدان برای حل بزرگترین مشکل سفر در زمان
نخستین تصویر «گوزن‌های اتوبان» را ببینید
سرلشکر سلامی: عمل تروریستی رژیم صهیونیستی با پیجرها فراتر از قواعد جنگ و صلح بود
هواشناسی ایران ۳۰ دی؛ هشدار تداوم و بارندگی شدید برف و باران در ۲۵ استان
گزارش بازار بورس ۳۰ دی؛ جدال طمع خریداران با ترس فروشندگان
۱۹۰۰ خودرو وارد اروند شد؛ راه‌آهن شلمچه در مسیر توسعه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top