تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/09/22 - 15:49
کد خبر: 524946

جهش مصرف گاز؛ قطع گاز صنایع بزرگ

جهش مصرف گاز؛ قطع گاز صنایع بزرگ

به‌گفته رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز ۷۰ درصد از گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در روزهای گذشته به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافت که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲۳درصد افزایش داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وی افزود: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک به ۵۹۳میلیون مترمکعب رسید که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۳درصد افزایش داشته است.

رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز از هموطنان درخواست کرد با کاهش مصرف گاز، رعایت الگوی مصرف، تنظیم دمای منزل(۱۸تا ۲۱درجه سانتی‌گراد) و پوشیدن لباس گرم، شرکت ملی گاز ایران را در امر گازرسانی پایدار به سراسر کشور کمک کنند.

گاز مشترکان بدمصرف قطع می‌شود

وزیر نفت هم با بیان اینکه برای پایداری شبکه گاز نیازمند همکاری مردم هستیم، گفت: گاز آن دسته از مشترکان بخش‌های خانگی و تجاری که خارج از الگوی تعیین شده مصرف می‌کنند، قطع خواهد شد.

محسن پاک‌نژاد با اشاره به برخورد با مشترکان بدمصرف گفت: همکاران من در شرکت ملی گاز ایران به‌صورت جدی دمای بهینه در ساختمان‌های دولتی سراسر کشور را رصد می‌کنند و قطعا اگر اداره‌های دولتی خارج از استانداردهای تعریف شده گاز مصرف کنند، حتما با قطع گازشان مواجه می‌شوند.

وی ادامه داد: این موضوع فقط به دستگاه‌ها و اداره‌های دولتی ختم نمی‌شود؛ زیرا هم‌اکنون باغ‌ویلاهایی در کشور وجود دارند که سیستم گرمایشی خود را با وجود عدم‌حضور در خانه روشن می‌گذارند تا شاید ماهی یک‌بار به آنجا بروند؛ از این‌رو درست نیست؛ درحالی‌که ما در مناطق شمال و شمال‌شرق کشور ممکن است مقداری با افت فشار گاز روبه‌رو شویم و اینگونه گاز در باغ‌ویلاها مصرف شود.

پاک‌نژاد گفت: گاز آن دسته از مشترکان بخش‌های خانگی و تجاری که خارج از الگوی تعیین شده مصرف می‌کنند از سوی همکارانم در شرکت ملی گاز ایران قطع خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص احتمال کاهش سوخت‌رسانی به نیروگاه‌های کشور و برخی مباحث مطرح شده از سوی وزیر نیرو (عباس علی‌آبادی) مبنی بر توقف فعالیت برخی نیروگاه‌ها به‌دلیل نبود سوخت مایع و گاز ادامه داد: بنده از صحبت‌های مطرح شده از سوی وزیر نیرو مطلع نیستم، اما این واقعیت را باید بپذیریم که حجم مشخصی گاز تولید می‌کنیم؛ بنابراین زمانی که در بخش خانگی و تجاری افزایش مصرف ایجاد می‌شود، طبیعتا برای جبران افت فشار مراجعه می‌کنیم به سایر بخش‌های مصرف همچون صنایع عمده و نیروگاه‌ها و باید گاز تحویلی به آنها در این شرایط کاهش یابد.

محدودیت‌های جدید برق و گاز صنایع ابلاغ شد

شرکت توانیر دستورالعمل جدیدی برای محدودیت برق صنایع ابلاغ کرده که به‌گفته تولیدکنندگان سیمان و فولاد این موضوع می‌تواند بر وضعیت تولید این صنایع تأثیر منفی داشته باشد.

در این ابلاغیه آمده است که صنایع با دیماند مصرفی ۲ مگاوات و بالاتر، باید حداقل ۳ شبانه‌روز از ایام کاری هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی خود محدود شوند؛ به‌طوری که انرژی مصرفی این صنایع نسبت به دوره قبل از اجرای برنامه‌های مدیریت بار، ۵۰ درصد کاهش یابد.

همچنین برای شهرک‌های صنعتی و صنایع خارج از شهرک‌های صنعتی که دیماند مصرفی آنها کمتر از ۲ مگاوات است، محدودیت برق به‌مدت حداقل ۲ شبانه‌روز در هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی اعمال می‌شود؛ به‌گونه‌ای که انرژی مصرفی آنها نسبت به دوره قبل از اجرای برنامه‌های مدیریت بار، ۳۵درصد کاهش یابد.

این محدودیت‌ها برای نخستین‌بار در فصل پاییز اجرا می‌شود و در شرایطی رخ داده است که چند روز پیش مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان، با انتقاد از قطعی برق و گاز صنایع، خواستار پایان این مسئله شده بود.

تشدید محدودیت انرژی برای تولیدکنندگان فولاد

سیدرسول خلیفه‌سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اعلام کرد که از چند روز گذشته محدودیت‌های گاز و برق برای فولادسازان تشدید شده است. وی افزود: صنعت فولاد تنها ۵درصد از گاز کشور را مصرف می‌کند، اما همین میزان نیز به‌طور کامل تأمین نمی‌شود و اخیراً حتی شاهد قطع گاز برخی از کارخانه‌ها بوده‌ایم.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز گفت: کارخانه‌های تولید سیمان مشمول محدودیت ۱۲ساعته برق در طول شبانه‌روز هستند؛ به‌طوری که در این ۱۲ساعت فقط ۵۰درصد از برق موردنیاز کارخانه‌ها تأمین می‌شود.

الوندیان افزود: کارخانجات سیمان به‌صورت ۲۴ساعته فعالیت می‌کنند و با توجه به محدودیت اعمال‌شده، در ۱۲ساعت از شبانه‌روز برق کامل دارند و در ۱۲ ساعت دیگر تنها ۵۰درصد برق مورد نیازشان تأمین می‌شود. الوندیان همچنین اشاره کرد که محدودیت برق از چند روز پیش آغاز شده و در برخی از کارخانجات این محدودیت بیشتر از ۵۰درصد است.

وی با انتقاد از نحوه اعمال محدودیت‌ها گفت: باید وضعیت صنایع مختلف درنظر گرفته شود. برای تولید مواداولیه سیمان، یعنی کلینکر، کارخانجات باید حداقل ۱۸ساعت برق داشته باشند و ۶۵درصد برق مورد نیاز آنها تأمین شود؛ در غیراین صورت، کوره‌های تولید مواداولیه دچار اختلال شده و تولید آنها متوقف می‌شود و این امر موجب کاهش تولید سیمان خواهد شد.

الوندیان همچنین افزود که محدودیت برق برای صنایع سیمان در تمام روزهای هفته اجرا می‌شود. تلاش‌هایی برای کاهش این محدودیت‌ها در جریان است، اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

علل ناترازی انرژی در ایران

افزایش مصرف انرژی

ساختار ناکارآمد انرژی

نظام قیمت‌گذاری و یارانه‌ها

فرسودگی و ناکارآمدی شبکه انتقال

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اعتراف مهم گروسی برای اولین بار
تشریح جزئیات ۲ قتل خانوادگی در پایتخت
ترامپ برای پوتین برای مراسم تحلیف خود دعوت نامه فرستاد؟
رئیس موساد برای مذاکرات آتش بس با حماس به قطر رفت
جهش مصرف گاز؛ قطع گاز صنایع بزرگ
انهدام باند بزرگ خانوادگی قاچاق؛ ۵۷۰میلیارد ریال پولشویی
شرایط به نام زدن ملک برای فرزندان
سقف پاداش پایان خدمت کارکنان تعیین شد
مصوبه مجلس برای تسویه بدهی‌های وزارت بهداشت
آماده باش دستگاه‌های امدادی برای موج بارش‌های جدید
«دوبله خودکار» در یوتیوب عرضه شد
نمایش اشیای تاریخی لرستان در نمایشگاه سین‌کیانگ چین
چکش هیدرولیکی: ابزاری قدرتمند برای پروژه‌های عمرانی و معدنی
راهنمای جامع رزرو هتل های ساحلی با قیمت مناسب
جراحی کف پای صاف چه زمان لازم است؟
پنچ کتاب سیاسی و جامعه شناسی که خواندن آن برای همه لازم است
زمین کج شد
قیمت آهن آلات در زمستان ۱۴۰۳ به کدام سمت خواهد رفت؟
دستور ویژه پزشکیان به استانداران
الهول؛ بمب ساعتی «داعش» که امکان انفجار دارد
نمایندگی آرکتیک هانتر در تهران کجاست؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top