به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در بیست و ششمین دور گفتوگوی راهبردی چین و فرانسه که در پکن برگزار شد، دو طرف در خصوص اجرای توافقات مهم رؤسای جمهور دو کشور و تعمیق همکاریهای راهبردی چین و فرانسه گفتوگوهای عمیقی انجام داده و به توافقات گستردهای دست یافتند.
در این دیدار، وانگ یی تأکید کرد: سال گذشته برای روابط چین و فرانسه اهمیتی ویژه داشت. تعاملات نزدیک شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، مسیر توسعه روابط چین-فرانسه و چین-اروپا را ترسیم کرد.
وانگیی همچنین به همکاری مشترک دو کشور در زمینه هوش مصنوعی، مدیریت اقیانوسها و چالشهای جهانی دیگر، همچنین مسائل حساس خاورمیانه اشاره کرد و تأکید کرد: این اقدامات مسئولیتپذیری چین و فرانسه بهعنوان قدرتهای مستقل را نشان میدهد.
وانگیی خاطرنشان کرد: سال آینده آغاز دهه جدیدی در روابط چین و فرانسه خواهد بود. چین آماده است تا با فرانسه همکاری کرده و با حفظ روحیه استقلال، درک متقابل، دیدگاه بلندمدت و منافع متقابل، روند مثبت روابط چین و فرانسه را تقویت و ادامه دهد تا این روابط بهعنوان نیرویی پیشرو در توسعه روابط چین و اروپا و همچنین صلح و ثبات جهانی عمل کند.
وی با بیان اینکه سال آینده هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل و پیروزی در جنگ جهانی دوم است، تأکید کرد: چین و فرانسه که هر دو از اعضای بنیانگذار سازمان ملل و اعضای دائم شورای امنیت هستند، باید بهطور قاطع از نظام بینالمللی تحت رهبری سازمان ملل حمایت کنند، نظم چندقطبی برابر و منظم جهانی را ایجاد کنند، اتحاد و همکاری بینالمللی را ترویج دهند، با تفرقه و تقابل مقابله کنند، و بهویژه تفکرات جنگ سرد و بازی با حاصل جمع صفر را کنار بگذارند.
دو طرف همچنین در خصوص مسائل تجاری چین و اروپا گفتوگو کردند. وانگ یی بیان کرد: جنگ تجاری فقط به شکست دوجانبه منجر خواهد شد. چین قاطعانهترین مدافع نظام تجارت آزاد است و با سیاسی کردن مسائل اقتصادی و تجاری مخالف است.
وی در آخر تصریح کرد: چین امیدوار است که اروپا با اتخاذ نگرشی سازنده، نگرانیهای معقول طرفین را مورد توجه قرار دهد و از طریق گفتوگوهای مستمر راهحلی پیدا کند که برای هر دو طرف قابل قبول باشد.
امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک رئیسجمهور فرانسه نیز در ادامه افزود: فرانسه با جنگ تجاری مخالف است و از تقویت همکاریهای میان اروپا و چین برای دستیابی به منافع متقابل حمایت میکند.
وی از نقش کلیدی چین در دستیابی به توافق پاریس قدردانی کرد و امیدوار است که دهمین سالگرد این توافق در سال آینده به فرصتی برای نشان دادن رهبری چین و فرانسه و دستیابی به نتایج بیشتر در زمینه مدیریت جهانی تغییرات اقلیمی تبدیل شود.
دو طرف در پایان همچنین در خصوص بحران اوکراین، مسئله هستهای ایران، و اوضاع خاورمیانه تبادل نظر کردند.