تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/09/26 - 11:29
کد خبر: 525152

بررسی سهمیه مناطق کنکور؛

سهمیه مناطق کنکور ۱۴۰۴

سهمیه مناطق کنکور ۱۴۰۴

هدف از ایجاد سهمیه مناطق در کنکور، ایجاد فرصت های برابر برای داوطلبانی است که در مناطقی درس خواندند که از امکانات آموزشی تحصیلی کمی برخوردار بودند. بر این اساس سازمان سنجش متقاضیان کنکور را به سه دسته منطقه یک، دو و سه تقسیم کرده تا هر داوطلب با متقاضیان سهمیه منطقه خودش رقابت کند.

به گزارش سرویس صنفی و آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همه‌ی داوطلبان کنکور سراسری از امکانات آموزشی برابر برخوردار نیستند. هدف از ایجاد سهمیه مناطق و منطقه بندی کنکور سراسری کاهش نابرابری های تحصیلی بین کل داوطلبان کنکور سراسری در استان ها، شهر ها و روستاهای مختلف است تا با توجه به شرایط موجود بتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند. فرق منطقه بندی ۱ - ۲ - ۳ به اینصورت است که منطقه یک شامل داوطلبانی است که از امکانات، رفاه، و خدمات آموزشی خوبی برخوردار و رقابت بیشتری در میان متقاضیان وجود دارد.

همچنین، در سهمیه مناطق دو و سه به ترتیب داوطلبان به امکانات آموزشی و رفاهی کمتری دسترسی دارند. از آنجا که تمامی افراد شامل سهمیه مناطق قرار دارند، الزامی است که به دقت شرایط و ضوابط مربوط به سهمیه مناطق در کنکور را مطالعه نموده و با آگاهی از سهمیه خود و داوطلبانی که با آن ها به رقابت می پردازند در آزمون شرکت نمایند. در ادامه به منظور اینکه داوطلبان فرق منطقه بندی ۱ - ۲ - ۳ را متوجه شده و از تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴ آگاه شوند به بررسی نحوه تقسیم بندی داوطلبان در سهمیه مناطق در کنکور 1404 پرداخته خواهد شد.

نحوه تقسیم بندی داوطلبان در سهمیه مناطق در کنکور ۱۴۰۴

در تقسیم بندی سهمیه مناطق در کنکور، فرق منطقه بندی ۱ - ۲ - ۳ در بخش های مرکزی مانند تهران، اصفهان، مشهد و... که جزو منطقه یک، شهرها و شهرستان ها که جزو منطقه 2 و مناطق محروم و شهرهای کوچک که جزو منطقه 3 قرار می گیرند. از این تقسیم بندی به راحتی می توان فهمید که اساس منطقه بندی تمام نقاط کشور، امکانات آموزشی برای داوطلبان می باشد.

بطور کلی داوطلبان کنکور 1404 بر اساس این که سه سال آخر تحصیل خود را در کدام منطقه تحصیل کرده اند، مشمول یکی از سهمیه مناطق 1،2،3 می شوند. اما ممکن است شرایط خاصی پیش بیاید که داوطلب نتواند سهمیه خود را تشخیص دهد، در ادامه به بررسی این حالات خاص پرداخته ایم:

در صورتی که دانش آموزی در مناطق مختلف تحصیل کرده باشد، منطقه مورد اثر در کنکور سراسری برای ایشان منطقه مرفه تر خواهد بود.

فارغ التحصیلان دوره کاردانی (فوق دیپلم) پیوسته، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان) جزو یکی از سهمیه مناطق 1، 2 یا 3 محسوب می شوند.

داوطلبانی که حداقل دو سال آخر تحصیل خود را در خارج از کشور گذرانده اند (دوره پیش دانشگاهی و سال ما قبل آن)، جزو منطقه 3 محسوب می گردند.

کلیه داوطلبان معلول (نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولین جسمی حرکتی که بند معلولیت را در تقاضا نامه ثبت نام علامتگذاری و مدارک مربوطه را نیز به سازمان ارسال نموده اند) جزو سهمیه منطقه 3 محسوب می شوند.

در جدول زیر، سهمیه مناطق تمامی شهرستان های ایران به تفکیک مشخص شده اند که با کلیک روی هر منطقه می توانید از شهرستان های دارای آن سهمیه مطلع گردید.

 

 

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴ باعث میشود که داوطلبان شانس بیشتری برای دسترسی به آموزش های عالی و رشته های پر طرفدار داشته باشند. مطالعه مقاله زیر به داوطلبانی که تمایل به شرکت در کنکور سراسری ۱۴۰۴ دارند، جهت داشتن ثبت نامی کامل و بی نقص توصیه می گردد.

ظرفیت سهمیه مناطق در کنکور 1404

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴ به اینصورت است که در هر کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در سال تحصیلی ۱۴۰۴ در منطقه بندی کنکور دارای ظرفیتی است که این ظرفیت در آزمون سراسری بین سهمیه های مختلف توزیع می گردد. بدین معنی که برای هر کد رشته محل ظرفیتی برای سهمیه های مختلف در نظر گرفته شده و داوطلبان واجد شرایط در آن پذیرش می شوند.

ظرفیت هر کد رشته محل پس از کسر سهمیه ایثارگران 25 درصدی کنکور سراسری و ایثارگران 5 درصدی، با توجه به نوع گزینش هر رشته (گزینش کشوری یا گزینش بومی استانی، ناحیه ای و قطبی) در منطقه بندی کنکور در دوره هـای مختلـف توزیـع می شود:

رشته های کشوری: در رشته هایی که نوع گزینش آن ها کشوری است ظرفیت هر کد رشته محل به نسبت تعداد شرکت کنندگان هر یک از سهمیه های مناطق یک، دو، سه و سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری سال 1404 به تعداد کل شرکت کنندگان هر گروه آزمایشی تعیین می شود.

رشته های بومی: تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴ در رشته محل هایی که نوع گزینش آن ها بومی (قطبی، ناحیه ای، استانی) بوده، حدود 20 درصد ظرفیت به داوطلبان آزاد بر اساس سهمیه منطقه یک و دو و سه و خانواده شهدا تقسیم می شود و مابقی آن (80 درصد) به نسبت تعـداد شـرکت کنندگان سهمیه ایثارگران هر یک از سهمیه های مناطق یک، دو، سه و خانواده شهدا در بوم مربوطه (قطب، ناحیه یا استان) و به تعداد کل شرکت کنندگان آن بوم در هـر گـروه آزمایشـی اختصـاص می یابد. البته در رشته های پرطرفدار این نسبت 60 به 40 است، به این شکل که 60 درصد ظرفیت به داوطلبان بومی و 40 درصد آن به داوطلبان غیر بومی تعلق می باید.

نحوه تقسیم ظرفیت هر رشته در دانشگاه ها در دوره های روزانه، به نسبت مجاز شدگان هر منطقه در دوره روزانه بین سهمیه مناطق ۱ - ۲ - ۳ تقسیم می شود. سهمیه منطقه ۲ در کنکور چند درصد است

خیلی از داوطلبان اطلاع دقیقی از اینکه سهمیه منطقه ۲ در کنکور چند درصد است ندارند. بطور کلی در منطقه بندی کنکور تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴ به این صورت است که 30 درصد کل ظرفیت هر کد رشته محل به ایثارگران 5 و 25 درصد تعلق میگیرد. ظرفیت باقی مانده بین سه منطقه ۱ - ۲ - ۳ بر اساس تعداد شرکت کنندگان در کنکور در هر منطقه ، تقسیم می شود. بر این اساس 25 درصد از این ظرفیت به داوطلبان منطقه یک، 35 درصد از ظرفیت به داوطلبان منطقه دو و 40 درصد از ظرفیت باقی مانده به داوطلبان منطقه 3 تعلق میگیرد.

داوطلبانی که در شهرهای منطقه دو ساکن هستند و مشمول سهمیه منطقه دو میشوند اگر در دوره های روزانه دانشگاه ها پذیرفته شوند بدلیل اینکه تحصیل آنها رایگان است تعهداتی در قبال دانشگاه خواهند داشت. این افراد باید به مدت دو برابر مدت تحصیل خود در محلی که دانشگاه تعیین میکند به دولت خدمت کنند. البته این تعهد فقط شامل مشمولین سهمیه منطقه دو نمی شود بلکه مشمولین سهمیه منطقه 1 و سهمیه منطقه 3 که در دوره های روزانه قبولی کسب میکنند نیز باید در محل تعیین شده توسط دانشگاه به دولت خدمت کنند.

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری ۱۴۰۴

سهمیه مناطق 1، 2، 3 باعث می شود که داوطلبان به جای این که با کل تعداد شرکت کنندگان کنکور سراسری در سال تحصیلی 1404 به رقابت بپردازند، نسبت به داوطلبان دیگر در همان سهمیه مورد مقایسه قرار گیرند. یعنی:

داوطلب سهمیه منطقه 1 با سایر داوطلبان منطقه یک نه با کل داوطلبان.

داوطلب سهمیه منطقه 2 با سایر داوطلبان منطقه دو نه با کل داوطلبان.

داوطلب سهمیه منطقه 3 با سایر داوطلبان منطقه سه مقایسه می شوند نه با کل داوطلبان.

مثال: اگر ظرفیت پذیرش یک کد رشته محل را 100 نفر در نظر بگیریم و تعداد داوطلبان منطقه 1، 25 درصد و منطقه 2، 35 درصد و منطقه 3، 40 درصد از کل شرکت کنندگان باشد در ابتدا 30 درصد از ظرفیت را به داوطلبان سهمیه ایثارگران اختصاص می دهند (25 درصد ظرفیت برای داوطلبان سهمیه 25 درصد و 5 درصد ظرفیت مربوط به ایثارگران زیر 25 درصد و همسر و فرزند رزمندگان تعلق دارد) و از ظرفیت باقی مانده، 25 درصد ظرفیت به داوطلبان منطقه 1، 35 درصد ظرفیت به داوطلبان منطقه 2 و 40 درصد ظرفیت به داوطلبان منطقه 3 اختصاص پیدا کند.

سوالات متداول


1-  دانش آموزی که در مناطق مختلف تحصیل کرده باشد، در کدام سهمیه منطقه گزینش می شود؟

✔️ در کنکور سراسری برای این داوطلب منطقه مرفه تر لحاظ می گردد که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله ارائه شده است.

2-  داوطلبانی که با مدرک کاردانی در کنکور سراسری شرکت می کنند، در کدام سهمیه منطقه قرار می گیرند؟

✔️ سهمیه مناطق این داوطلبان بر اساس سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان) در نظر گرفته می شود که توضیحات تکمیلی در متن مقاله ارائه شده است.

3-  داوطلبانی که دو سال آخر تحصیلی خود را خارج از کشور گذرانده اند، سهمیه منطقه آن ها به چه صورت است؟

✔️ این دست از داوطلبان در سهمیه منطقه 3 گزینش می شوند، برای اطلاعات بیشتر مقاله را مطالعه نمایید.

گزارش از عرفان عباسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بایدن: به من افتخار کنید!
فوری؛ بشار اسد ۹ روز پس از سقوط، نخستین بیانیه خود را منتشر کرد
اعمال محدودیت‌ برقی در نیمه شمالی کشور!
بیش از هر زمان دیگری به توافق با حماس نزدیک هستیم
حضور بایدن و هریس در کمیته ملی دموکرات‌ها
نسخه جدید الجولانی و سرنوشت نامعلوم او در سوریه
شمار شهدای نوار غزه از ۴۵ هزار نفر فراتر رفت
دیدار سفیر ایران با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
هشدار پوتین به آمریکا و متحدانش
ارمنستان میان روسیه و غرب؛ رقابت ژئوپلیتیکی و آینده‌ای مبهم
هشدار حزب‌الله: صبر زیادی در برابر تجاوزات دشمن نخواهیم داشت
برنامه جهانی غذا: میلیون‌ها افغان در زمستان گرسنه‌اند
آیا بحران بودجه فرانسه، «بایرو» را هم به سقوط می‌کشاند؟
تلاش‌های دولت و احزاب سیاسی عراق برای مهار بحران سوریه
وجود پهپادهای مرموز نشان از شکاف در امنیت هوایی آمریکا است
گفتگوی وزرای خارجه طالبان و ترکمنستان درباره پروژه تاپی
فاصله کوتاه طلای ۱۸ عیار تا ۵ میلیون تومان؛ قیمت جدید سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای ۱۸ عیار در بازار
آغاز نظارت بر بازار شب یلدا
استفاده‌ روز افزون از تلفن همراه و رایانه از علل شیوع دردهای گردنی
ترکیه اشغالگری اسرائیل در بلندی‌های جولان را محکوم کرد
اوحدی: خیلی از کشورهای دنیا به دنبال قهرمان سازی از اسطوره‌های‌شان هستند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top