تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/01 - 17:20
کد خبر: 525610

عضویت آذربایجان در دی-۸؛

قدردانی علی‌اف از پزشکیان و اردوغان

قدردانی علی‌اف از پزشکیان و اردوغان

رئیس‌جمهور آذربایجان در نامه‌هایی به رؤسای جمهور ایران و ترکیه از حمایت آن‌ها برای عضویت جمهوری آذربایجان در «سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور در حال توسعه» (D-۸) قدردانی کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، ، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، با ارسال نامه‌های جداگانه به «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه از حمایت‌های ایران و ترکیه برای عضویت جمهوری آذربایجان در «سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور در حال توسعه» (D-8) قدردانی کرد.

در نامه علی‌اف به پزشکیان آمده است:

"جناب آقای رئیس‌جمهور،

از حمایت جمهوری اسلامی ایران و شخص شما برای انتخاب جمهوری آذربایجان به‌عنوان عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D-8) در یازدهمین اجلاس سران این سازمان که در تاریخ 19 دسامبر 2024 در قاهره، پایتخت مصر، برگزار شد، صمیمانه تشکر می‌کنم.

نکته قابل‌توجه این است که سازمان D-8 که حدود سی سال است فعالیت می‌کند، برای اولین بار تصمیمی در مورد گسترش خود گرفته است. این تصمیم تاریخی که نشان‌دهنده اعتماد بین‌المللی به آذربایجان است، برای ما باعث افتخار است.

حمایت قاطع از نامزدی آذربایجان نشان‌دهنده روابط دوستانه و همکاری مستحکم ما با همه کشورهای عضو این سازمان و همچنین اتحاد و همبستگی ما است.

اطمینان دارم که آذربایجان همراه با همه کشورهای عضو در حفظ اصول اساسی D-8، تعمیق همکاری در چارچوب این سازمان و پیشبرد منافع مشترک، تقویت همبستگی اسلامی و تبدیل آن به یک قدرت بزرگ سهیم خواهد بود.

با استفاده از این فرصت، ابراز امیدواری می‌کنم که روابط دوستانه و همکاری میان آذربایجان و ایران که بر اساس احترام متقابل و روابط حسنه همسایگی بنا شده است، در آینده نیز در جهت تأمین منافع مردم و کشورهایمان تقویت شود.

بار دیگر از شما تشکر کرده و برای شما سلامتی، شادی و موفقیت در فعالیت‌هایتان و برای مردم دوست و برادر ایران آرزوی صلح و رفاه دائمی دارم."

همچنین در نامه علی‌اف به اردوغان آمده است:

"جناب آقای رئیس‌جمهور،

برادر عزیزم،

از حمایت جمهوری ترکیه و شخص شما برای انتخاب جمهوری آذربایجان به‌عنوان عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D-8) در یازدهمین اجلاس سران این سازمان که در تاریخ 19 دسامبر 2024 در قاهره، پایتخت مصر، برگزار شد، صمیمانه تشکر می‌کنم. از شما به خاطر سخنانتان مبنی بر اینکه پذیرش کشور ما در D-8 به تقویت این سازمان کمک خواهد کرد، سپاسگزارم.

این سازمان که 28 سال پیش با پیشنهاد و رهبری ترکیه تأسیس شد، در حال حاضر فعالیت مؤثری در زمینه افزایش نقش کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، تنوع بخشیدن به روابط اقتصادی و تجاری و ایجاد فرصت‌های جدید و همچنین تقویت جایگاه این کشورها در عرصه بین‌المللی دارد.

تصمیم تاریخی برای گسترش سازمان D-8 که برای اولین بار در قاهره اتخاذ شد، نشان‌دهنده اعتماد بین‌المللی به آذربایجان و همچنین باعث افتخار ما است. حمایت قاطع از نامزدی آذربایجان نشان‌دهنده روابط دوستانه و همکاری مستحکم ما با همه کشورهای عضو این سازمان و همچنین اتحاد و همبستگی ما است.

اطمینان دارم که آذربایجان همراه با همه کشورهای عضو در حفظ اصول اساسی D-8، تعمیق همکاری در چارچوب این سازمان و پیشبرد منافع مشترک، تقویت همبستگی اسلامی و تبدیل آن به یک قدرت بزرگ سهیم خواهد بود.

برادر عزیزم،

با افتخار باید بگویم که روابط آذربایجان و ترکیه که ریشه در تاریخ، فرهنگ و ارزش‌های مشترک دو ملت دارد، امروز در عالی‌ترین سطح قرار دارد. دوستی و برادری ناگسستنی، همکاری مفید و متقابل در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، نظامی، فنی-نظامی، انسانی و سایر زمینه‌ها و همچنین پروژه‌های عظیمی که به‌طور مشترک اجرا می‌کنیم، از عوامل مهم در «اتحاد استراتژیک» ما هستند.

از سفر شما به آذربایجان در ماه نوامبر برای شرکت در COP29 بسیار خرسندم و دیدار و گفتگوی صمیمانه، اعتمادآمیز و دوستانه با شما را با بهترین خاطرات به یاد می‌آورم.

بار دیگر از شما تشکر کرده و برای شما سلامتی، شادی و موفقیت در فعالیت‌هایتان و برای مردم برادر ترکیه آرزوی صلح و رفاه دائمی دارم."

لازم به ذکر است که پیوستن جمهوری آذربایجان به D-8 یک گام دیپلماتیک مهم محسوب می‌شود. این سازمان به کشورهای عضو این امکان را می‌دهد که فعالیت‌های خود را در عرصه بین‌المللی هماهنگ کرده و از منافع جهان اسلام دفاع کنند. باکو بارها بر اهمیت همبستگی کشورهای مسلمان در برابر چالش‌های جهانی مانند تهدیدات امنیتی، تغییرات اقلیمی و بی‌ثباتی اقتصادی تأکید کرده است.

«محمد اوزکان» تحلیلگر سیاسی ترکیه‌ای، در این باره می‌گوید: «آذربایجان مسیر طولانی را از یک جمهوری پساشوروی تا یک رهبر منطقه‌ای طی کرده است. عضویت آن در D-8 این تحول را تأیید و جایگاه این سازمان را در عرصه جهانی تقویت خواهد کرد.»

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود گفته بود: «آذربایجان نه‌تنها متحد ما، بلکه برادر ما است. موفقیت‌های آن‌ها موفقیت‌های ما است. ما باهم آینده منطقه را می‌سازیم.» این سخنان در عمل و در فعالیت‌های آنکارا، از جمله لابی‌گری برای منافع آذربایجان در سازمان‌های بین‌المللی، خود را نشان می‌دهد.

سازمان D-8 در سال 1997 با پیشنهاد ترکیه، به‌ویژه «نجم‌الدین اربکان» نخست‌وزیر وقت این کشور، تأسیس شد.

این سازمان عمدتاً شامل هشت کشور با اکثریت جمعیت مسلمان است: ایران، ترکیه، پاکستان، مصر، بنگلادش، اندونزی، مالزی و نیجریه. هدف مشترک این کشورها دستیابی به استقلال اقتصادی، تقویت نقش خود در اقتصاد جهانی و غلبه بر موانع ایجاد شده توسط کشورهای غربی است.

اهداف اصلی D-8 عبارت‌اند از:

افزایش حجم تجارت میان کشورهای عضو
توسعه همکاری‌های صنعتی و فناوری
رفع موانع تجاری و سرمایه‌گذاری
ترویج توسعه پایدار
سازمان D-8 خود را به‌عنوان بستری برای ایجاد یک سیستم اقتصادی پایدار بر اساس ظرفیت‌های داخلی و نه وابستگی خارجی معرفی کرده است.

در طول 27 سال فعالیت، D-8 به دستاوردهای مهمی رسیده است. به‌عنوان مثال، حجم تجارت داخلی میان کشورهای عضو از 15 میلیارد دلار در سال 1997 به بیش از 100 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است. سهم کشورهای D-8 در اقتصاد جهانی، به‌ویژه در زمینه‌های تولید، کشاورزی، انرژی و حمل‌ونقل، افزایش یافته است.

در مجموع، عضویت جمهوری آذربایجان در D-8 یک گام مهم در جهت تقویت همکاری‌های اقتصادی و سیاسی میان کشورهای مسلمان و همچنین افزایش نفوذ این کشورها در عرصه جهانی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نماهنگ جدید
تراکتور در خانه خاموش شد
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی
صالحی: مشکل برخی هنرمندان ممنوع الکار رفع شده است
بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس جریمه شدند؛ تغییر قطعی شد
جریمه شرکت اسرائیلی به دلیل جاسوسی از واتس اَپ
رفیعی: باید به خودمان بیایم
وزارت کشور: به‌عنوان مجری انتخابات مشغول طی فرآیندها هستیم
تارتار: اگر VAR بود برنده بازی با سپاهان بودیم
گردهمایی تشکل‌های دینی کشور ساعتی پس از دیدار مدّاحان با رهبر انقلاب
باخت تلخ واترپلو ایران در رده‌بندی سطح ۲ کاپ جهانی
اطلاعیه سازمان بهشت زهرا(س) درباره تمهیدات ترافیکی روز مادر
«بایدن» لایحه موقت بودجه آمریکا را امضا کرد
عراقچی: همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه هستیم
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
عارف: تغییر نرخ ارز نیمایی نباید تأثیری روی قیمت کالاها بگذارد
گاریدو: اشتباهاتی که مقابل مس مرتکب شدیم غیرقابل قبول هستند
پیروزی شیرین ذوب‌آهن مقابل ملوان
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top