تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/10/02 - 12:00
کد خبر: 525659

آنروا: جهان به وظیفه خود در حمایت از فلسطینی‌ها عمل نکرد

 آنروا: جهان به وظیفه خود در حمایت از فلسطینی‌ها عمل نکرد

کمیسر کل آنروا با بیان اینکه جامعه جهانی در برابر سیاست‌های متجاوزانه اسرائیل علیه فلسطینی‌ها تسلیم شده و مسئولیت خود را انجام نمی‌دهد، تاکید کرد برچیدن آنروا یعنی محروم شدن میلیون‌ها فلسطینی در غزه و کرانه باختری، از امکانات اولیه برای زندگی.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در حالی که از زمان آغاز پروژه خطرناک دشمن صهیونیستی برای توقف فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، هشدارهای بین‌المللی متعددی درباره پیامدهای این امر مطرح شده است، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس آنروا در سخنان جدید خود، با انتقاد شدید از این اقدام اسرائیل، اعلام کرد که آیا دهه‌ها سرمایه‌گذاری در روند توسعه انسانی و حقوق بشر، باید با نابودی آنروا، یک شبه کنار گذاشته شود، یا اینکه باید یک روند سیاسی منظم را دنبال کرد که در آن آنروا به خدمت رسانی به میلیون‌ها نفر از آوارگان فلسطینی ادامه دهد.

خشم جهانی از اقدام اسرائیل علیه آنروا، با ملاحظات سیاسی فروکش کرد

فیلیپ لازارینی تاکید کرد: در حال حاضر شدت خشم بین‌المللی از تلاش اسرائیل برای برچیدن آژانس آنروا تا حد زیادی فروکش کرده و خطرات علیه این آژانس به اوج رسیده است؛ زیرا در صورت اجرای قوانین تصویب شده توسط اسرائیل، ممکن است آنروا مجبور به توقف فعالیت‌های خود در اراضی اشغالی فلسطین شود.

وی افزود: برچیده شدن آژانس آنروا یعنی فلج کردن همه فعالیت‌های بشردوستانه در نوار غزه، محروم کردن میلیون‌ها آواره فلسطینی از خدمات اولیه در کرانه باختری و از بین بردن آشکار شاهدی زنده بر وحشت و ظلمی که فلسطینی‌ها طی دهه‌های گذشته تحت آن قرار داشته‌اند. اقدامات وقیحانه‌ای که کابینه اسرائیل برای شکست اراده جامعه بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد انجام می‌دهد و اقدام برای برچیدن یک آژانس وابسته به سازمان ملل، ابتدا با یک محکومیت عمومی و خشم مواجه شد، اما این احساس به زودی در سایه ملاحظات سیاسی از بین رفت.

رفتارهای اسرائیل یعنی تمسخر نظام بین‌المللی

لازارینی خاطرنشان کرد: عدم شجاعت سیاسی و فقدان رهبری اصولی در جامعه بین‌المللی، آن هم در این بازه زمانی حساس به معنای آن است که خبرهای خوبی برای نظام بین‌المللی چند جانبه نداریم. همدستی در این اقدامات اسرائیل نه تنها منجر به فرسایش بشریت، بلکه به فرسایش مشروعیت نظام بین‌المللی چند جانبه نیز منجر می‌شود؛ زیرا فقدان تقریباً کامل تحریم‌های سیاسی، اقتصادی و قانونی علیه طرفی که قوانین بین المللی و کنوانسیون‌های ژنو را نقض می‌کند، بی توجهی کامل به قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دارد و آشکار از احکام دیوان بین المللی دادگستری سرپیچی می‌کند، به معنای مسخره کردن نظام بین‌المللی است که مثلاً بر مبنای قوانین بنا شده است.

این مسئول سازمان ملل تاکید کرد: اگر هدف اسرائیل از این اقدامات و تلاش برای بی‌اعتبار کردن آنروا و برچیدن آن، نابودی مسئله آوارگان فلسطینی است، باید بگوییم مسئله آوارگان فلسطینی اساساً مرتبط به آژانس آنروا نیست؛ بلکه در ضمانت نامه‌ای که مجمع عمومی سازمان ملل متحد قبل از تاسیس آژانس آنروا امضا کرده بود، مسئله آوارگان فلسطینی به ثبت رسیده است.

کمیسر کل آژانس آنروا اظهار داشت امروز جامعه بین‌المللی بر سر یک دوراهی ایستاده و یا در برابر جهانی منفعل قرار دارد که از تعهد خود درباره ارائه راهکار سیاسی برای حل مسئله فلسطین عقب نشینی کرده و اسرائیل را به عنوان یک طرف اشغالگر در موقعیتی قرار می‌دهد که سرنوشت فلسطینی‌ها را در دست بگیرد، و یا در جهانی مبتنی بر قواعد ثابتی قرار داریم که به دنبال حل مسئله فلسطین از طریق ابزارهای سیاسی و ایجاد امکانات جهت تشکیل دولت فلسطین بوده که بر اراضی فلسطین از جمله غزه حکومت خواهد کرد. مورد دوم، هدفی است که آنروا برای آن تاسیس شد و همواره از این گزینه حمایت کرده است.

وی گفت: تا زمان تشکیل کشور فلسطین، حضور آژانس آنروا در اراضی اشغالی فلسطین، برای اطمینان از اینکه کودکان غزه محکوم به زندگی در زیر آوار بدون هیچ گونه امکانات زندگی و هیچ امیدی نیستند، یک امر حیاتی است.

در حالی که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه در اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون، بارها به بهانه‌های مختلف، اقدامات متعددی علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) انجام داده و مانع از خدمت رسانی این آژانس به آوارگان در نوار غزه شده است، حدود 2 ماه قبل وزارت خارجه این رژیم در بیانیه‌ای اعلام کرد که رسماً به سازمان ملل اطلاع داده، توافق منعقد شده با آژانس آنروا را که به این آژانس اجازه حمایت از فلسطینی‌ها و کار در اراضی فلسطین را می‌داد، لغو کرده است.

این برای اولین بار نیست که آنروا از سوی مقامات صهیونیست تحت فشار قرار می‌گیرد. چند ماه قبل، تل آویو کارکنان آژانس آنروا را به مشارکت در عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 متهم کرد. در پی آن، تعداد زیادی از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی، آژانس آنروا را تحریم و کمک‌های خود را به آن متوقف کردند؛ از جمله استرالیا، اتریش، انگلیس، کانادا، استونی، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، رومانی، سوئیس و آمریکا.

این در حالی است که آژانس آنروا و شمار دیگری از سازمان‌های بین‌المللی، بارها با ارائه مدارک مستند، همکاری کارکنان این آژانس با مقاومت در حمله 7 اکتبر را تکذیب کرده‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عراقچی: مسئولیت مذاکرات با وزارت خارجه خواهد بود
فردا آخرین فرصت ثبت‌نام در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴
ارائه غذای ارگانیک و گیاهی به دانشجویان در دانشگاه خوارزمی
فعالیت مجدد مراکز تعطیل شده علمی کاربردی بررسی شود
معاون منابع انسانی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها منصوب شد
آخرین وضعیت وام‌های نهضت ملی مسکن مشخص شد
قیمت مصوب روغن نباتی فله‌ای مشخص شد
مدیرعامل توانیر نسبت به انتشار جداول خاموشی واکنش نشان داد
شرایط بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳ اعلام شد
درخواست مکرون و زلنسکی برای افزایش فشارها بر روسیه
آیا فرود هواپیمای C-۱۷ آمریکا در بگرام واقعیت داشت؟
حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کودکیِ ربوده شدهِ کودکان غزه؛ آرزوهایی که زیر آوار دفن شدند
اعتصاب جهانی برای حمایت از غزه و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها
بهترین باشگاه EMS برای ورزش ای ام اس در تهران کدام است؟
چطور صندوق طلا بخریم؟
کاخ سفید: عدم اعمال تعرفه بر روسیه به مذاکرات مربوط است
ادامه حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن
جنگ غزه؛ شهادت ۲ خبرنگار دیگر و قتل‌عام ۴۹۰ کودک در ۲۰ روز
مخالفت جمهوری‌خواهان آمریکا با کمک به کی‌یف
چین: هیچ نیروی خارجی حق دخالت در مسئله تایوان را ندارد
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top