تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/08 - 19:20
کد خبر: 526216

مرحومه دباغ الگوی سوم زن است

مرحومه دباغ الگوی سوم زن است

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران گفت:بسیاری از زنان در جامعه ما نمونه کاملی از الگوی سوم زن هستند اما چون صورت‌بندی درستی نشده است، تصویری که از آنها داریم، مخدوش است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  فرهنگستان هنر میزبان مراسم افتتاحیه رویداد هنری خوشه پروین به مناسب هفته گرامیداشت مقام زن، بود.

مریم اردبیلی مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در مراسم افتتاحیه این رویداد هنری با بیان اینکه زن در طول تاریخ معنایی داشته که در فرهنگ و مقاطع مختلف متفاوت بوده اظهار کرد: نقش و مفهوم زن و انتظاراتی که از او می‌رفته همواره متفاوت بوده و البته تغییراتی داشته است اما طی چند دهه گذشته سرعت این تغییرات و تحولات و خلق دوگانه‌ها در این فضا متفاوت از سیر تاریخ، رخ داده است.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ادامه داد: از گذشته در بسیاری جوامع زن بودن و زنانگی به رسمیت شناخته و حتی پر رنگ می‌شده اما در مقایسه با مقام مرد، یک جایگاه فرودستی برای مقام زن در نظر گرفته بودند.

وی افزود: تا قبل از انقلاب صنعتی، زنان در بسیاری از کشورها حق رأی و مالکیت نداشتند و حتی در اولین اعلامیه حقوق بشر در فرانسه اسمی از زنان برده نشده بود.

اردبیلی با اشاره به دیدگاه مدرنیته هم گفت: این دیدگاه باعث شد تا به طور کلی به تعریف انسانیت خدشه و آسیب وارد شود که زنان در این میانه، بیشترین آسیب را دیدند.

وی یادآور شد: با فروکش کردن مدرنیته که الگوی توسعه در علم، اقتصاد، جامعه، صنعت و… را مردانه می‌دانست، اکنون شاهد آن هستیم که در دانش، اقتصاد، روابط عمومی و… بار دیگر نقش زنان بیشتر شده و در واقع به سمت زنانه شدن رفته است.

اردبیلی با بیان اینکه در حال حاضر جهان همزمان با از دست دادن مزیت زنانگی در حال طلب کردن آن است، خاطرنشان کرد: در چنین فضایی به نظر می‌رسد که الگوی سوم زن، پاسخگو باشد. این الگو به دنبال ایجاد تعامل و ترکیب عاملیت زنان و طرح‌واره‌های مادرانگی و زنانگی است و نه اینکه بخواهد یک زن معمولی یا یک اَبَر زن را در جامعه رشد دهد.

وی ادامه داد: بسیاری از زنان در جامعه ما نمونه کاملی از الگوی سوم زن هستند اما چون صورت‌بندی درستی نشده است، تصویری که از آنها داریم، مخدوش است.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران خاطرنشان کرد: نمونه‌ای از این زنان، مرحومه دباغ بود که به عنوان یک زن معمولی در جامعه رشد پیدا کرد و به الگوی تعادل و ترکیب زنانگی و عاملیت‌های زنانه تبدیل شد. ایشان سابقه مجاهدت در مسیر انقلاب اسلامی، جنگ چریکی در لبنان و فلسطین، تشکیل سپاه غرب کشور، فرماندهی سپاه همدان و نمایندگی مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشتند و در عین حال در خانه مادری مهربان با تمام ویژگی‌های لطیف مادرانه برای فرزندانشان بودند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
فیلم | تابوت کوچک در آغوش عزاداران بی‌شمار
فیلم | گلباران پیکر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان دانشگاه شریف
خداحافظی رسمی کی‌روش از تیم ملی غنا
رایزنی وزرای خارجه قطر و فرانسه درباره تفاهم‌نامه ایران آمریکا
قالیباف: در قبال امنیت و سرنوشت تمامی اضلاع جبهه مقاومت مسئولیت داریم
چند ساعت پس از جدایی تارتار؛ رحمتی سرمربی تیم فوتبال گل‌گهر شد!
قالیباف: شرط مذاکره قوی، آمادگی کامل برای جنگ است
علت خشم محافل صهیونیستی از سرمربی تیم ملی فوتبال مصر چه بود؟
آغاز مراسم تشییع آقای شهید از ساعت ۶
عارف: فردا جهان شاهد حماسه‌ای از جنس عقلانیت انقلابی خواهد بود
برگزاری تشییع رهبر شهید از جمکران تا حرم حضرت معصومه(س) به صورت زمینی
پاسخ باشگاه استقلال به سازمان لیگ در مورد سقف بودجه و بازیکن خارجی
دریادار ایرانی: دشمن خود را برای نبرد با رزمندگان مسلمان آماده کند
تیم کشتی آزاد جوانان ایران نایب‌ قهرمان آسیا شد
بازیکن ۲۹ ساله اولین خرید تارتار شد
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top