تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/10/09 - 11:10
کد خبر: 526268

آمریکا و ناتو در صورت تهدید روسیه با پاسخ روبرو می‌شوند

 آمریکا و ناتو در صورت تهدید روسیه با پاسخ روبرو می‌شوند

سرگئی لاوروف با هشدار درباره ایجاد هرگونه تهدید آمریکا و ناتو علیه روسیه، در خصوص لزوم پیش‌بینی‌پذیری در روابط با واشنگتن، توانایی آمریکا برای توقف جنگ و آغاز مذاکرات و شروط مسکو برای رسیدن به راه‌حل پایدار و عادلانه بحران اوکراین صحبت کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ با خبرگزاری «نووستی» که صبح امروز، یکشنبه، منتشر شده، تأکید کرد که در صورت ایجاد تهدیدهای موشکی جدید علیه روسیه از سوی آمریکا و ناتو، آنها بدون تردید با پاسخ قاطع و اقدامات متقابل نظامی-فنی از سوی مسکو مواجه خواهند شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تکرار «تصمیم دوگانه ناتو» در شرایط کنونی با اشاره به اینکه بررسی و پیش‌بینی آنچه ممکن است در ذهن تصمیم‌گیرندگان پیمان آتلانتیک شمالی رخ دهد، منطقی نیست، افزود: «ما از طرف خود آماده هر گونه سناریوی ممکن هستیم. در صورت ایجاد تهدیدهای موشکی جدید، دشمنان با پاسخ قاطع از طریق اقدامات متقابل نظامی-فنی روبرو خواهند شد. در عین حال، گام‌های فرضی برای ایجاد شرایط مناسب جهت گفت‌وگوی برابر مورد توجه قرار خواهند گرفت.»

لاوروف با یادآوری اینکه تنها چیزی که می‌تواند روسیه را علاقه‌مند کند، کار جامع برای کاهش پتانسیل درگیری‌ها با تمرکز بر رفع دلایل اصلی اختلافات اساسی در حوزه امنیت است، تاکید کرد: «یکی از این دلایل اصلی، گسترش مداوم ناتو به سمت شرق است که به طور قابل توجهی بحران اوکراین را تحریک کرده و همچنان تهدیدی برای امنیت روسیه محسوب می‌شود. مسائل مربوط به کنترل تسلیحات نیز می‌توانند به طور فرضی مورد بحث قرار گیرند، البته تنها به عنوان یکی از عناصر دستور کار گسترده‌تر.»

آمادگی روسیه برای حمایت از پیش‌بینی‌ پذیری در روابط با آمریکا

وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که مسکو آماده است به اتخاذ مجموعه‌ای از اقدامات برای حفظ سطح قابل قبولی از پیش‌بینی‌ پذیری در روابط با واشنگتن در حوزه موشکی-هسته‌ای ادامه دهد.

سرگئی لاوروف گفت: «واقعیت این است که به دلیل سیاست‌های مخرب ایالات متحده، پایه‌های ثبات راهبردی به شدت متزلزل شده و در برخی موارد تخریب شده است. به دلیل رویکرد «ضدروسی» دولت کنونی آمریکا، شرایط برای گفت‌وگو در زمینه ثبات راهبردی در حال حاضر وجود ندارد و مسکو اساساً با واشنگتن در مورد کنترل تسلیحات هیچ مذاکره‌ای نخواهد کرد، مگر اینکه آمریکا از مسیر ضدروسی خود عقب‌نشینی کند.»

وی تأکید کرد: «این سخن به معنای آن نیست که روسیه مجموعه‌ای از اقدامات برای حفظ سطح قابل قبولی از پیش‌بینی‌پذیری در حوزه موشکی-هسته‌ای را به‌طور داوطلبانه انجام نخواهد داد. ما این اقدامات را انجام می‌دهیم.»

به‌عنوان نمونه‌هایی از این اقدامات، لاوروف اشاره کرد که روسیه همچنان به محدودیت‌های کمّی تسلیحات مطابق با توافقنامه ادامه کاهش تسلیحات راهبردی (پیمان استارت) پایبند است و همچنین، توقف یکجانبه روسیه در استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد زمینی همچنان پابرجاست. وی افزود: «برخی اقدامات دیگر نیز در حال انجام است.»

اعلام شرایط مذاکره روسیه با آمریکا درباره کنترل تسلیحات

سرگئی لاوروف در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد: «روسیه تا زمانی که واشنگتن از رویکرد ضدروسی خود عقب‌نشینی نکند، هیچ مذاکره‌ای با آمریکا درباره کنترل تسلیحات انجام نخواهد داد. تا زمانی که آمریکایی‌ها از مسیر ضدروسی کنونی خود عقب‌نشینی نکنند، هیچ مذاکره‌ای با آنها درباره کنترل تسلیحات انجام نخواهیم داد.»

 وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور در روند نوسازی نیروهای هسته‌ای راهبردی خود به‌طور دقیق به محدودیت‌های تعیین‌شده در توافقنامه کاهش تسلیحات راهبردی پایبند است. وی افزود: «در ارتباط با پیمان استارت، باید یادآوری کنم که ما در زمان تعلیق این توافق اعلام کردیم که قصد داریم به محدودیت‌های اصلی آن در طول چرخه حیات معاهده پایبند بمانیم و از آمریکا خواستیم اقداماتی انجام ندهد که این تلاش‌ها را برای ما بی‌معنی کند.»

لاوروف تأکید کرد: «ما به طور مستمر به آنچه اعلام کرده‌ایم پایبند هستیم: روند نوسازی نیروهای هسته‌ای راهبردی روسیه به‌طور دقیق در چارچوب محدودیت‌های پیمان استارت قرار دارد و ما به دقت اقدامات واشنگتن را زیر نظر داریم.»

آمریکا ابزارهای لازم برای آغاز مذاکرات درباره اوکراین را در اختیار دارد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که هم دولت جدید و هم دولت فعلی آمریکا ابزارهای لازم برای آغاز مذاکرات درباره بحران اوکراین را در اختیار دارند.  وی توضیح داد: «اگر واشنگتن واقعاً می‌خواست به این درگیری پایان دهد، ارسال تسلیحات به کی‌یف را متوقف می‌کرد، از اقمار خویش می‌خواست که این اقدام را دنبال کنند و به مهره‌های خود در کی‌یف هم دستور می‌داد آتش‌بس کنند، مذاکرات را بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی از سر گیرند و فرمان زلنسکی مبنی بر منع مذاکره با مقامات روسیه را لغو کنند.»

بحث درباره آتش‌بس در اوکراین مسیری به بن‌بست رسیده است

سرگئی لاوروف تاکید کرد که بحث کی‌یف و غرب درباره احتمال برقراری رژیم آتش‌بس در اوکراین تنها برای کسب فرصت جهت تقویت توان نظامی نیروهای مسلح اوکراین است و این مسیری به بن‌بست می‌رسد. به گفته وی، پایان درگیری تنها با اجرای پیشنهادات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: «با توجه به آنچه می‌بینیم و می‌خوانیم، کی‌یف و غرب شروع به بحث درباره امکان برقراری نوعی آتش‌بس کرده‌اند تا فرصتی برای تقویت توان نظامی نیروهای مسلح اوکراین به دست آورند و سپس تلاش‌های خود را برای شکست راهبردی روسیه از سر گیرند. این راه، مسیری به سوی ناکجاست. تردیدی در این زمینه وجود ندارد.»

لاوروف یادآوری کرد که رویکردهای روسیه برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین پیش‌تر بارها توسط ولادیمیر پوتین مشخص شده، از جمله ضرورت پذیرش تعهدات مشخص برای تأمین حقوق شهروندان روس‌زبان و به رسمیت شناختن واقعیت‌های سرزمینی. وی افزود: «تنها اجرای پیشنهادات مشخص رئیس‌جمهور روسیه به پایان درگیری، دستیابی به توافقات جامع، بلندمدت، عادلانه و الزام‌آور حقوقی منجر خواهد شد. تنها از این طریق می‌توان به صلحی پایدار دست یافت.»

مذاکرات صلح باید وضعیت واقعی در میدان نبرد را در نظر بگیرد

وزیر خارجه روسیه در عین حال تاکید کرد که مسکو آماده مذاکره برای حل‌وفصل بحران اوکراین است، اما این مذاکرات باید بر رفع ریشه‌های بحران متمرکز باشد و وضعیت واقعی "در میدان نبرد" را در نظر بگیرد. وی یادآور شد: «رویکردهای روسیه برای حل‌وفصل این درگیری، شامل خلع سلاح اوکراین، حذف نفوذ ایدئولوژی نازیسم، تضمین وضعیت غیرمتعهد، بی‌طرف و غیرهسته‌ای برای این کشور، و رفع تهدیدهای بلندمدت امنیتی روسیه از سمت غرب، از جمله گسترش ناتو، است. همچنین کی‌یف باید تعهدات مشخصی برای تأمین حقوق، آزادی‌ها و منافع شهروندان روس‌زبان بر عهده بگیرد و البته، واقعیت‌های سرزمینی که در قانون اساسی فدراسیون روسیه ثبت شده‌اند را به رسمیت بشناسد.»

لاوروف تأکید کرد که این شروط، پیش‌نیازهای لازم برای رسیدن به یک راه‌حل پایدار و عادلانه برای بحران اوکراین خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اول ماه رجب ۱۴۰۳ چه روزی است؟
یحیی السنوار شخصیت برگزیده جهان عرب در سال ۲۰۲۴ شد
فردایی بهتر در انتظار بانوان پشت دیوارهای زندان
انباشتگی ناترازی انرژی در کشور
نگاهی به برخی از تصمیمات و اقدامات کلیدی جیمی کارتر علیه ایران
سوز سرما در خیمه‌های غزه+ فیلم
وقوع انفجار در یک بازار در شمال حلب
او پدر بیماران بود+عکس
حضور معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در کلیسای سرکیس مقدس
بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام
جدیدترین آمار رشد اقتصادی و بیکاری در ایران اعلام شد
قرارداد ماشاریپوف با استقلال تمدید شد
۲۰۲۴؛ سال رکوردشکنی مهاجرت معکوس در رژیم صهیونیستی
سفر نخست وزیر عراق به ایران
راهبرد اصلی کشور استفاده از هوش مصنوعی است
شگفتانه و هدیه «جبلی» برای صدا و سیمایی‌ها چه بود؟
بررسی برخی انتصابات مسئله‌دار با حضور وزیر اطلاعات در مجلس
تلاش برای مبارزه با تحریف و شبیخون فرهنگی در بنیاد شهید
معاون بهداشت دانشجویان ایثارگر را رنجاند
بهره‌مندی همه مادران واجد شرایط از مزایای قانون جوانی جمعیت
اضافه شدن ۲۷۰۰۰ نفر به کادر درمان کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top