به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رئیس رسانهملی دیروز و در ششمین نشست سراسری افق تحول رسانهملی، شگفتانه و هدیهای برای مدیران ارشد و همکاران سازمان صداوسیما داشت و با قرائت پیام مقام معظم رهبری خطاب به این اجلاس گفت: برای ورود به پیکارهای کنونی جهان و وظیفه تاریخی و تمدنی که رهبری بر دوش ما گذاشتند باید طراحی دقیقی داشته باشیم.
صفحه اول روزنامه کیهان با این تیتر آغاز شد: نقش بیبدیل رسانه در پیکارهای کنونی جهان
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در پیامی به نشست افق تحول رسانه ملی که با حضور رئیس و مدیران سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، بر نقش بیبدیل رسانهها در پیکارهای کنونی جهان تأکید کردند. ایشان توانایی رساندن پیام و روایت واقعیت را عاملی مهمتر از ابزارهای نظامی در تعیین پیروز میدان دانسته و خواستار دقت، تلاش و ابتکار بیشتر در عرصه رسانه شدند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسمهتعالی
جناب آقای جبلی
شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصه مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.
در ادامه وطن امروز در صفحه اول خود نوشت: وعده لازم
۱۵ ماه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میگذرد. حماس، حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق، ارتش یمن و ایران هر کدام بر اساس تکالیف خود در راستای اهداف جبهه مقاومت در این جنگ درگیر شدند. پس از آتشبس رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، شعلههای این جنگ تا حدودی فروکش کرده اما واقعیت مهم این است که این جنگ هنوز تمام نشده و همچنان ادامه دارد.
رژیم صهیونیستی همچنان در جنگ با مقاومت است. همچنان اهدافی در سرزمینهای اشغالی مورد هدف و اصابت موشکها و پهپادهای یمنیها قرار میگیرد. هفته گذشته ارتش یمن یک موشک مافوق صوت را روانه تلآویو کرد.
فیلمهای منتشر شده از این حمله موشکی یمن نشان میدهد پدافند چندلایه رژیم صهیونیستی و سامانه پدافند آمریکایی تاد در رهگیری این موشک بالستیک مافوق صوت ناکام ماندند و این موشک با موفقیت به قلب تلآویو اصابت کرد. اصابت موفقیتآمیز این موشک یمنیها ضمن اینکه شکست سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی و آمریکا را اثبات کرد، معادله جنگ میان یمن و رژیم صهیونیستی را نیز تغییر داد و نشان داد دست یمنیها به همه مراکز و تاسیسات رژیم اشغالگر قدس میرسد.
ایران تیتر اصلی خود را اینگونه آغاز کرد: فرمان حکیمانه
خبر بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بازتاب زیادی داشت. مبدأ خبر نشست رئیس جمهوری و اعضای اتاق بازرگانی ایران بود. اعضای اتاق بازرگانی که با جهان مراوده بانکی دارند و اثر FATF را کاملاً عملی احساس میکنند، دغدغه خود را با رئیس جمهوری مطرح کردند.
مسعود پزشکیان هم در پاسخ به دغدغه بخش خصوصی ایران، از تصمیم برای بررسی دوباره لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد. اما مشخص نبود چرا قرار شد لوایح FATF بار دیگر در مجمع تشخیص بررسی شود؟ عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد گفت: «از رئیس جمهوری شنیدم رهبر معظم انقلاب با طرح دوباره FATF در مجمع موافقت کردهاند.»
موضوعات مورد بررسی چیست؟
دقیقاً چه چیزی قرار است در مجمع تشخیص بررسی شود؟ قبلاً مقررات و بخش دیگر لازم برای پیوستن به FATF در مجلس یا مجمع تشخیص نظام تصویب شده است. حالا قرار است چه چیزی بررسی شود؟ وزیر اقتصاد گفت قرار است لوایح پالرمو و سی.اف.تی دوباره در مجمع بررسی شود.
لایحه پالرمو به معاهده یا «کنوانسیون ملل متحد علیه جرایم سازمانیافته فراملی» مربوط است. این کنوانسیون که در سال 2000 میلادی در سازمان ملل تصویب شد، سه پروتکل دارد که به قاچاق انسان، قاچاق مهاجرین و تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات میپردازد. لایحه سی.اف.تی هم به پیوستن به «کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم» مربوط است. این کنوانسیون سال ۱۹۹۹ با هدف مقابله با تأمین مالی تروریسم در سازمان ملل تصویب شد.
FATF چیست و چه میکند؟
FATF یا «گروه ویژه اقدام مالی» یک نهاد بین دولتی است که سال 1989 با ابتکار هفت کشور و با هدف مقابله با تأمین مالی تروریسم و پولشویی از طریق چابکسازی فعالیت بانکهای کشورهای عضو ایجاد شد.
روزنامه رسالت امروز خود را با این تیتر شروع کرد: نقشه راه تل آویو در شامات
رژیم صهیونیستی درحالی ادعا میکند با حمله به سوریه بهدنبال ازبینبردن هرگونه خطری در این کشور علیه اسرائیل است که واقعیتها نشان میدهد این رژیم بهدنبال خلعسلاح کامل سوریه و سیطره بر آن، فارغ از هر دولتی که در این کشور روی کار بیاید، است.
تجاوزات بیسابقهای که رژیم صهیونیستی همزمان با سقوط دولت سوریه علیه این کشور انجام داده و درصد زیادی از ظرفیت نظامی سوریه را نابود کرده، از جمله حملهای که روز یک شنبه به منطقه «عدرا» در حومه دمشق انجام داده است، سؤالاتی را در مورد اهداف و برنامههای اسرائیل برای مرحله بعدی در سوریه بعد از سقوط دولت بشار اسد ایجاد میکند.
تجاوزات سیستماتیک صهیونیستها علیه سوریه
در این زمینه، یک منبع نظامی سوری اعلام کرد که روز یک شنبه ۱۰ نفر در این حمله اسرائیل به حومه دمشق کشته شدند. منابع رسانهای سوری هم گزارش دادند که منطقه مورد هدف حملات اسرائیل، یک انبار تسلیحات واقع در یک منطقه صنعتی در حدود ۳۰کیلومتری دمشق بود،این حمله یکی از مجموعه حملات گستردهای است که رژیم صهیونیستی بهشکل سیستماتیک از زمان سقوط دولت بشار اسد علیه سوریه انجام میدهد. رادیو ارتش صهیونیستی، چند هفته قبل گزارش داد که بخش اصلی عملیات اسرائیل در سوریه به پایان رسید و حدود ۸۰ درصد از توان نظامی این کشور هم از بین رفته است.
خراسان امروز را این طور شروع کرد: طالبان جا پای ترکیه!
اگرچه اختلافات آبی ایران و افغانستان به حدود ۱۵۰ سال قبل باز می گردد اما تجربه ۲۵ سال اخیر و رفتار غیرقانونی این کشور در انسداد رودخانه مرزی هیرمند که حقابه عظیم هامون در سیستان و بلوچستان را تحت الشعاع خود قرار داد و بخش هایی از این استان را غیرقابل سکونت کرد و به تازگی احداث سد بر بستر رودخانه هریرود که حقابه آن در پایین دست به خراسان رضوی سرازیر می شود، نشان می دهد این کشور جا پای سیاست های تمامیت خواهانه ترکیه بر رودخانه های بالادست را در پی گرفته است.
سد کمالخان بزرگ تر می شود!
در این زمینه باید به خبر روز گذشته خبرگزاری فارس اشاره کرد که افغانستان بنا دارد، سد روی رودخانه هیرمند با نام کمالخان را تعریض کند. فارس نوشت: وزارت آب و انرژی افغانستان خبر داده که قرار است، کانال پایینی سد کمالخان به طول ۳۰ متر تعریض شود تا آب با سرعت بیشتر از مسیر اصلی خود به سمت گود زره منحرف شود.
صنعت آب ایران: سد پاشدان، به مشهد آسیب می رساند
همچنین در ماه های قبل و در پی رسانه ای شدن اقدامات طالبان در ایجاد محدودیت بر دیگر رودخانه مرزی هریرود در همسایگی خراسان رضوی، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب کشور ۱۰ دی ماه، (۲ روز قبل) ساخت و آبگیری سد پاشدان در حوضه مرزی و مشترک هریرود را باعث کاهش جریان طبیعی رودخانه مرزی هریرود و بروز خسارتهای اجتماعی و زیست محیطی در مناطق پایین دست به ویژه ایراد آسیب جدی در تامین آب شرب شهر مقدس مشهد دانست.
او گفت: ساکنان حوضه آبریز هریرود در هر دو کشور ایران و افغانستان طی سالیان سال، از جریان طبیعی این رودخانه فرامرزی بهرهمند شدهاند و حقوق عرفی و تاریخی برای هر دو طرف ایجاد شده است. اثرات این اقدام یک جانبه طرف افغانی نه تنها تامین آب شرب و بهداشت چند میلیون نفر را متأثر میکند، بلکه به آسیب گسترده به محیطزیست پاییندست نیز منجر میشود.
جوان نوشت: تذکر درباره ارزش پول ملی
دیدار سنتی و هفتگی رئیسجمهور با رهبر معظم انقلاب، قدمتی طولانی دارد. دیدارهایی منظم و برنامهریزی شده که در ادوار مختلف برگزار شده و همچنان ادامه دارد. این دیدارها با هدف هماهنگی و هم اندیشی در موضوعات کلان ملی پیش بینی شده و محتوای آنها چندان رسانهای نمیشود. عصر دوشنبه، اما دیدار دکتر پزشکیان با رهبر معظم انقلاب برگزار شد؛ دیداری که جزئیاتی از آن از زبان رئیسجمهور منتشر شد.
محتوایی که رنگ و بوی آن دغدغهها و تذکرهای رهبر معظم انقلاب درباره معیشت مردم، تورم و ارزش پول ملی است. طبق اظهارات رئیسجمهور پس از دیدار با رهبر معظم انقلاب، معظمله درباره ارزش پول ملی (صعود دلار)، تورم و روند قیمتها و معیشت مردم، دغدغههایی را مطرح کردهاند. پزشکیان گفت که اگر وحدتداخلی داشته باشیم میتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم.
مسعود پزشکیان در گفتگو با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای به تشریح جلسات منظم خود با رهبر انقلاب اسلامی و جزئیات جلسه عصر دوشنبه پرداخت و مهمترین دغدغه را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمتها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرد. رئیسجمهور هماهنگی با رهبر انقلاب را پایهای برای تقویت انسجام داخلی دانست و گفت: «این جلسات نه تنها وحدت میان قوا را تقویت میکند، بلکه موجب میشود بسیاری از مشکلات کشور راحتتر حل شود.»
در ادامه جام جم نوشت: دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم
دکتر جبلی در ششمین نشست سراسری افق تحول رسانهملی با عنوان «سیما در مسیر تحول» با بیان اینکه بنای ما برگزاری سالانه دو همایش افق تحول برای ارزیابی مداوم مسیر،آسیبشناسی و پیشبینی چشمانداز آینده بوده است،گفت:سیرتحولات ورویدادها بهویژه از ابتدای امسال بهقدری سریع، پراهمیت و سلسلهوار بود که فرصت برگزاری همایش افق را در شش ماه اول امسال از ما گرفت.
مصداقی از تحول
وی افزود: مصداق تحول در رسانهملی را میتوان درانتخابات مجلس۱۴۰۲ مشاهده کردکه نمونهای ازکارجسورانه، باجرات، دانش، کار جهادی، نگاه خط سبزی، مؤثر و فراگیر بود که افتخار بزرگی برای صداوسیما بود و جایزه فنی اجلاس ABU به آن تعلق گرفت.
رئیس رسانهملی با بیان اینکه از هفته دوم امسال اتفاقات بسیاری در ایران، منطقه و جهان رخ داد، گفت: ابتدای امسال پیشبینی کرده بودیم که همکاران با توجه به اتفاقات منطقه خود را برای سالی پرچالش آماده کنند اما آنچه پیشبینی نمیکردیم حادثه تلخ شهادت رئیسجمهور بود که با تلاش همکاران در همه شبکهها اقدام جامعی برای پوشش و اطلاعرسانی انجام شد.
پس از آن، رسانهملی از عرصه انتخابات ریاستجمهوری هم سربلند بیرون آمد.جبلی ادامه داد: کمتر از یک ماه زمان برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در اختیار داشتیم، با اینحال اتفاق بزرگی رقم خورد و همه اقشار سرعتعمل و هوشمندی رسانهملی را در چنین رویداد بیسابقهای تحسین کردند و نشان داد رسانهملی زیرساختهای لازم را برای انجام کارهای بزرگ در اختیار دارد.
در ادامه همشهری چنین نوشت: برف میبینم و برای کودکان غزه میلرزم
طعم جنگ را در شلمچه چشیده و شبهای موشکباران تهران را هم دیده است. فرضالله مرادی که 54بهار از خدا عمر گرفته و 30سال خیاطی کرده، حالا در معاونت خدمات شهری منطقه2 تهران مشغول فعالیت و سرکارگر ناحیه5 منطقه است. کار برای مرادی عار نیست و فرقی ندارد، هرجا لازم باشد پا به میدان میگذارد و «یاعلی»گویان دست بهکار میشود. درست مثل همین روز گذشته که نخستین برف تهران، شمال شهر را دربرگرفت، همپای دوستانش پارو بهدست شد تا مبادا شهروندان در برف زمین بخورند. با این ایثارگر خدوم درباره خدمت به مردم از تهران تا غزه گپ زدیم.
از خیاطی تا خدمت به مردم
کاپشن نارنجی را برتن میکند و دستکش بهدست، الهی به امید تو میگوید و پاروزنان خودش را اینطور معرفی میکند: «فرضالله مرادی هستم، شغل اصلیام خیاطی است و30سال خیاطی کردم. اما حالا در شهرداری کار میکنم و شکر خدا از کارم راضیام. سرکارگر ناحیه5 منطقه2 هستم. امروز که برای کمک در این برف ناگهانی آمدم، ناراحت نیستم. جارو هم لازم باشد، میزنم. همینکه میبینم مردم در برف به راحتی رفتوآمد میکنند و زمین نمیخورند، خستگیام رفع میشود. خوشحالم که توانستهام به مردم کمک و زندگیشان را آسانتر کنم.»
در پایان، فرهیختگان تیتر اصلی خود را چنین انتخاب کرد: روزهای سخت قالیباف
قصه ادامهدار بحران ارزی در بهارستان حاشیهساز شد. درحالیکه برخی نمایندگان، استیضاح وزیر اقتصاد را کلیدزده بودند، رئیس مجلس در صحن صراحتاً اعلام کرد استیضاح نمیتواند چاره کار باشد، ساعتی بعد اما توییت همتی درمورد نظر مثبت رهبرانقلاب در خصوص بررسی افایتیاف، این شائبه را پررنگ میکرد که وزیر اقتصاد راهحل را در جای دیگری جستوجو میکند و گویی به جای پذیرش مسئولیت به دنبال انداختن هزینه اقدامات خود بردوش نهادهای دیگر است، در کنار این موضوع اظهارنظرهای غیرضروری درمورد برخی موضوعات هم مزید برعلت شده و روی روان مردم راه میرود. این رفتارها یک پیام برای افکار عمومی دارد و آن هم این است که ایده و عزمی جدی برای مدیریت بحرانهای اقتصادی در کشور وجود ندارد.
حمایت مجلس از دولت مجالی برای بهانهجویی باقی نمیگذارد
پای نابسامانی ارز به جلسه روز سهشنبه صحن علنی هم کشیده شد. رئیس مجلس در نطق پیش از دستور، به این موضوع اشاره کرد که مجلس و کمیسیونها جلساتی برای مدیریت بحران ارز در کشور داشتند و آنچه از نتایج این جلسات میتوان خطاب به مردم نقل کرد این است که: «مسئله بیثباتی در بازار و مهار قیمت ارز یک موضوع غیرقابل حل نیست.
گزارشی از امیر کریمی