تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/12 - 22:15
کد خبر: 526620

مختصات مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا

مختصات مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا

کانال تلگرامی افق ایران نوشت:

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، تحرکات پیدا و پنهان دیپلماتیک در یک ماه اخیر نشان می‌دهد که ایران و آمریکا در حال فراهم کردن مقدمات مذاکرات مستقیم و بلاواسطه با یکدیگر با ورود ترامپ به کاخ سفید هستند.

مذاکراتی که نتیجه آن تاثیر راهبردی و قابل ملاحظه‌ای بر آینده روابط طرفین، پرونده هسته‌ای و معادلات در حال تحول منطقه‌ای خواهد داشت.

به نظر می‌رسد، هرگونه مذاکره جدید میان ایران و آمریکا یک تفاوت مهم با مذاکرات پیشین خواهد داشت. اگر در دو دهه اخیر، مذاکرات از پرونده هسته‌ای آغاز می‌شد، احتمالا پرونده‌های منطقه‌ای مانند جنگ غزه، یمن و مناقشه ایران و اسرائیل می‌تواند مبنا و موضوع آغاز مذاکرات جدید باشد. این یک نقطه عطف خواهد بود.

از این جهت که رسیدن به هرگونه نتیجه‌ای در مذاکرات، نیازمند کاهش تنش‌ها و تعارضات منطقه‌ای و دور کردن منطقه از سایه جنگ است. به نظر می‌رسد، بدون آرامش در منطقه، مذاکرات هسته‌ای نیز به نتیجه نخواهد رسید و با بن بست مواجه خواهد شد.

مذاکراتی که قطعا همه کشورهای منطقه که می‌خواهند از جنگ دوری کنند، از آن استقبال می‌کنند. در واقع، پایان دادن به جنگ در منطقه می‌تواند همسو با منافع آمریکا و تمام کشورهای منطقه و همچنین ایران باشد. البته اسرائیل از آن استقبال نخواهد کرد و گسترش جنگ را به ثبات و امنیت منطقه‌ای ترجیح می‌دهد.

در واقع ما با دو پلن متفاوت مواجه خواهیم بود: پلن مشترک منطقه‌ای برای ایجاد ثبات و پلن اسرائیلی برای گسترش جنگ. مهم این است که ترامپ بخواهد در کدامیک از این دو پلن سیاست‌های خود را تنظیم کند. این انتخاب مهمی است که ترامپ باید انجام دهد. ایران نیز برای هر دو سناریو خود را آماده کرده است.

با این حال، ایران و آمریکا با ۴ مرحله در این مسیر دشوار مواجه هستند: نخست، انجام مقدمات مذاکره و رسیدن به توافقی برای آغاز آن، دوم، سیاست‌ها و اهداف طرفین، سوم، زمان و چهارم، نتیجه مذاکرات.

در این میان، عنصر زمان از اهمیت زیادی برخوردار است. دو طرف می‌دانند زمان زیادی برای رسیدن به توافق ندارند. توافقی که علاوه بر مدیریت تنش‌ها در منطقه، بتواند مناقشه هسته‌ای را نیز تا پیش از اکتبر ۲۰۲۵ به سرانجام برساند. بنابراین، اگر فرض را بر این بگیریم که مراحل ۱ تا ۳ به خوبی پیش برود و مثبت باشد، طرفین کمتر از ۱۰ ماه فرصت دارند تا به توافقی بزرگ دست یابند که بدبینی‌ها را بیشتر می‌کند.

به هر روی، آنچه آغاز شده (مقدمات شروع مذاکرات) ممکن است در همین ابتدا با شکست مواجه شود و تقابل را تشدید کند و از سوی دیگر، می‌تواند طرفین را به سمت مذاکرات سخت در ماه‌های آتی و احتمالا توافق سوق دهد. توافقی که مبدأ آن مسائل منطقه و مقصد آن پرونده هسته‌ای و تحریم‌ها باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شعار وفاق ملی با شایسته سالاری و تعهد به منافع ملی محقق می شود
آمریکا احداث پایگاه در عین العرب سوریه را تکذیب کرد
حمایت مردم مغرب و موریتانی از کادر پزشکی غزه
شهادت جوان فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیست‌ها در نابلس
تحریم شرکت چینی مرتبط با عملیات هکری وزارت خزانه‌داری آمریکا
روسیه: حرف تازه‌ای در پیام‌های ترامپ نیست
«مهران مدیری» برای «گل یا پوچ ۲» مجوز انتشار گرفت
محمد فیلی: همیشه بیکار هستیم/ باید دنبال کار بدوییم
سعید امیرسلیمانی: اوضاع این روزهای «سینما» را خوب نمی‌بینم
آخرین مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه تهران در ترم جاری اعلام شد
آغاز حراج سکه های ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲ امروز
معامله ۳۴ همت محصول و کالا در بورس کالا
ارزش یورو به پایین‌ترین سطح خود در دو سال اخیر سقوط کرد
قانون‌گذار آلمانی خواستار فعالیت مجدد خط لوله نورد استریم شد
پاکستان: هر تهدید تروریستی را شناسایی و نابود خواهیم کرد
چین حملات اسرائیل به تأسیسات پزشکی در غزه را محکوم کرد
جنایت تازه تشکیلات ابومازن/ تاکید گردان جنین بر سلاح مقاومت
درخواست گزارشگران سازمان ملل برای آزادی دکتر ابوصفیه
جنایت اسرائیل در نابودی زندگی در غزه با ویرانی بیمارستان‌ها
تصمیم باکو به بازگشایی سفارت خود در دمشق پس از ۱۲ سال
مخالفت روسیه با اعطای کرسی دائم شورای امنیت به آلمان و ژاپن
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top