تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/10/13 - 08:12
کد خبر: 526646

روبات‌ها می‌توانند جای فضانوردان را در فضا بگیرند؟

روبات‌ها می‌توانند جای فضانوردان را در فضا بگیرند؟

شب کریسمس بود که فضاپیمای بی سرنشین و کاملا اتوماتیک پارکر از نزدیک ترین نقطه به خورشید عبور کرد. تاکنون هیچ فضاپیمای ساخته دست بشری نتوانسته تا این حد به خورشید نزدیک شود. پارکر مأموریت داشت تا درباره این ابر ستاره و تأثیرات آن بر وضعیت آب‌وهوای فضایی زمین اطلاعات بیشتری کشف کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اما چرا این لحظه نقطه عطفی برای بشریت بود؟ این فضاپیما بدون هیچ دخالت مستقیم انسانی تمام وظایف از پیش برنامه‌ریزی‌شده خود را به طور مستقل انجام داد و در زمان عبور از کنار خورشید هیچ‌گونه ارتباطی با زمین نداشت. این نقطه را می توان سرآغازی بر حضور روبات ها در فضا به جای فضانوردان دانست.

تجربه شگفت انگیز

کاوشگرهای روباتیک طی ۶ دهه گذشته به سراسر منظومه شمسی پرتاب شده اند و به مقصدهایی دست یافته‌اند که برای انسان‌ها غیرممکن است. پارکر در طی عبور ۱۰ روزه خود، دمایی برابر با هزار درجه سانتی‌گراد را تجربه کرد. اما موفقیت این فضاپیماهای کاملا خودمختار، همراه با پیشرفت هوش مصنوعی پیشرفته، این سؤال را مطرح می‌کند که انسان‌ها چه نقشی ممکن است در آینده اکتشافات فضایی ایفا کنند.
خطرات کمتر برای فضانوردان

آیا از این به بعد اصلاً به فضانوردان انسانی نیاز خواهد بود یا خیر؟ لرد مارتین ریس، ستاره‌شناس سلطنتی بریتانیا، می‌گوید: «روبات‌ها به‌سرعت در حال پیشرفت هستند و با این وجود، دلایل برای فرستادن انسان‌ها به فضا هر روز ضعیف‌تر می‌شود.

تنها دلیلی که می‌توان برای فرستادن انسان‌ها به فضا ارائه کرد، یک ماجراجویی یا تجربه‌ای برای افراد ثروتمند است و این باید از طریق سرمایه‌گذاری خصوصی تأمین مالی شود. ولی با وجود روبات دیگر نیاز نیست فضانوردان تمام خطرات حضور در فضا را به جان بخرند.»
هوشمندتر از همیشه

اندرو کوتس، فیزیکدان دانشگاه کالج لندن، نیز با این ایده موافق است. او می‌گوید: «برای اکتشافات جدی فضایی، من به‌مراتب روبات‌ها را ترجیح می‌دهم. آنها می‌توانند به جاهای غیرقابل دسترس انسان بروند و کارهای بیشتری انجام دهند.»

طبق استدلال او روبات‌ها همچنین ارزان‌تر از انسان‌ها هستند و با پیشرفت هوش مصنوعی، می‌توانند هر روز هوشمندتر شوند. اما این چه معنایی برای نسل‌های آینده فضانوردان مشتاق دارد؟ واقعا دیگر وظایفی وجود ندارد که انسان‌ها در فضا قادر به انجام آن باشند، یا روبات‌ها، هرچقدر هم پیشرفته باشند، هرگز نتوانند آن را انجام دهند؟

روبات‌ مقابل انسان

فضاپیماهای روباتیک تاکنون به تمام سیارات منظومه شمسی، بسیاری از سیارک‌ها و دنباله‌دارها سفر کرده‌اند، اما انسان‌ها تنها به دو مقصد رفته‌اند: مدار زمین و ماه. اما جدا از تمایل ذاتی برای کاوش، انسان‌ها در مدار زمین تحقیق و آزمایش‌هایی انجام می‌دهند، مانند آنچه در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام می‌شود و از این تحقیقات برای پیشرفت علم استفاده می‌کنند.

روبات‌ها نیز می‌توانند به این تحقیقات علمی کمک کنند، چون می توانند به مکان‌هایی بروند که برای انسان غیرقابل‌تحمل و دسترس است و می‌توانند از ابزارهای برای بررسی و مطالعه جو و سطوح این مکان‌ها استفاده کنند.

البته انسان‌ها انعطاف‌پذیرتر هستند و کارها را سریع‌تر از روبات انجام می‌دهند، اما نگه‌داشتن آنها برای طولانی مدت در فضا واقعاً طاقت فرسا، بیماری زا و البته گران است. هوش مصنوعی می‌تواند برای خودکار کردن وظایف خسته‌کننده استفاده شود. روی سطح یک سیاره، انسان‌ها خسته می‌شوند و تمرکزشان را از دست می‌دهند، اما ماشین‌ها هرگز.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بالاخره کمبود پزشک داریم یا نه؟
دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی
مهلت ثبت نام در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی ۱۴۰۳ تمدید شد
صندوق برای تولید برق وام می‌دهد
آغاز سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن درباره امام جواد، امام هادی و امام عسکری(ع)
نامه مرندی به دبیرکل WHO درباره وضعیت وخیم پزشکان و مردم غزه
ماجرای جراحی که از بیمار خود سرطان گرفت
کاهش قیمت گوشت گرم طی ماه‌های آینده
تمدید مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی» تا ۲۰ دی
یکی از کارکردهای دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
ضرورت گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در بین جامعه دانشجویی
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
فصل جدید «حسینیه معلی» ویژه اعیاد شعبانیه
ظفرقندی: میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲برابر میانگین جهانی است
ارتقای تفکر خلاق از مهمترین اهداف مسابقات ملی مناظره دانشجومعلمان
تایید حکم جریمه یک میلیارد تومانی پرسپولیس
تمیز کردن و نگهداری پرده های توری: نکات و ترفندها
معرفی انواع تقویم‌های رومیزی ۱۴۰۴ برای کسب‌وکارها و هدایا
طرز تهیه آش: هنر آشپزی ایرانی
بهترین شرکت خدمات سمپاشی در تهران!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top