تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/15 - 12:00
کد خبر: 526723

علی اصغر ولایتی؛

شعار وفاق ملی با شایسته سالاری و تعهد به منافع ملی محقق می شود

شعار وفاق ملی با شایسته سالاری و تعهد به منافع ملی محقق می شود

دبیر مجمع کانون‌های فرهنگی کشور، با تأکید بر اهمیت وفاق ملی و وحدت، تحقق عملی این شعار را در گرو شایسته‌سالاری، صداقت، و پرهیز از اختلافات جناحی دانست. او بر لزوم شنیدن صدای منتقدان دلسوز، احترام به آراء مردم، و استفاده از سلیقه‌های مختلف در مدیریت کشور تأکید کرد و وحدت ملی را تنها راهبردی دانست که می‌تواند منافع ملی را تأمین و کارآمدی دولت‌ها را افزایش دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»علی اصغر ولایتی دبیر مجمع کانون های فرهنگی کشور به آیه صد و سه سوره آل عمران «واعتصِمُوا بحبل اللَهِ جمِیعا وَلَا تفَرقوا» اشاره کرد و گفت:اصل وفاق و همدلی یک اتفاق مبارک است اما وفاق و وحدت باید با محوریت اطاعت از خدا «رعایت تقوا و شئونات مسلمانی » و با راهبرد سود رساندن به مردم و توسعه کشور باشد وگرنه در عمل ثمری نخواهد داشت.

ولایتی به تجربه وفاق در کشور اشاره کرد و افزود: همه ما می دانیم شعار«وفاق ملی»شعار جدیدی در کشور نیست فقط در دولت ها شدت و ضعف داشته است چرا که اصلا انقلاب اسلامی با وحدت ، انسجام و وفاق ملت به ثمر نشست الحمدالله بعد از انقلاب اسلامی حاکمیت زیر ساخت مشارکت مردم و گروه های مختلف را برای تلاش و توسعه کشور فراهم کرده است و دولت ها باید از این موضوع به نحو مطلوب و بدون شعاری کردن کلمه مقدس وفاق استفاده کنند البته وفاق در اسلام شعار نیست بلکه یک راهبرد مبارک است و ما امام و رهبری را پرچمدار وحدت و برادری می دانیم.

ولایتی درباره شرط تحقق عملی وفاق ملی گفت وفاق باید منجر به تامین منافع ملی شود تحقق عینی در اذهان و کف جامعه داشته باشد و به نظر ما شرط محقق شدن وفاق ملی در کشور صداقت ، شایسته سالاری و پرهیز از دعواهای جناحی است ، با این شروط است که همه سلیقه ها را در یک جبهه برای یک هدف مشترک جمع می کند ، البته این هدف مشترک با ابتکار و راه های متنوع انجام می شود.

وی درباره تحمل مخالف در شرایط وفاق گفت اولا در مدیریت باید از غفلت و غرور پرهیز شود و دل به تعریف و تمجید ها هم خوش نکرد، دوما یکی از راه های عملی کردن وفاق در مدیریت شنیدن صدای منتقدین دلسوز است و باید همواره نظرات مخالفین مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و بررسی شود و هرگز به مخالف و منتقد نباید به چشم بیگانه نگاه کرد. ما در احادیث هم داریم که معصوم می فرماید کسی که عیب مرا با دلسوزی بیان می کند به من هدیه می دهد.

دبیر سابق مجمع کانون های فرهنگی کشور در ادامه به موضوع نظر مردم در مورد وفاق اشاره کرد و گفت به عقیده من هر زمان دولت ها برای وفاق و همدلی در عمل معتقد بودند و بدون حواشی سیاسی وفاق را محقق کردند مردم بیشتر استقبال کرده اند و کارآمدی هم بیشتر شده است همه ما می دانیم مردم همیشه از اختلافات بیزار و طالب وحدت و یکپارچگی بوده اند. البته باید تاکید کرد مردم وفاق و همدلی را از شعار تا عمل تشخیص می دهند و باید دولت ها بدون لکنت از وفاق حرف بزنند و بدون ملاحظه و محافظه کاری به وفاق در عمل پایبند باشند چون دولت ها می آیند و می روند و کارنامه و عملکردشان نزد خداوند و مردم مورد قضاوت قرار می گیرد به قول  شاعر« نام نیکو گر بماند زآدمی بِه کزو ماند سرای زرنگار». مثال این شعر در خیلی از مسئولان از جمله حاج قاسم سلیمانی تجلی پیدا کرد. به نظرم اصولگرا و اصلاح طلب بودن زمانی ارزش دارد که منافع ملت و کشور را بر منافع شخصی ترجیح بدهند و حافظ ارزش های انقلاب اسلامی باشند و مخاطب این موضوع همه دولت ها هستند و دولت خاصی مد نظر نیست.

علی اصغر ولایتی در پاسخ به سوال حمایت از دولت گفت: در کشور اصل بر حمایت از دولت هاست چه از جناح اصلاح طلب چه اصولگرا اما برخی در نقدها ناخواسته طوری حرف می زنند انگار دولت خارجی مورد خطابشان است ،اما اهل بصیرت می دانند دولت مستقر مورد تایید نظام و منتخب مردم است و باید ضمن بیان انتقادات و پیشنهادات از آن حمایت کرد، به این نکته توجه کنیم دولت نباید در مقابل انتقادات دلسوزانه و سازنده اخم کند و دلگیر شود و منتقدین دولت هم نباید به آن به چشم رقیب نگاه کنند چون ما معتقدیم رقابت صرفا محدود به ایام انتخابات است و فرد و جناح مسلمان در زمان انتخابات شرعا و اخلاقا حق تخریب ندارد چه برسد به زمان فعالیت دولت معتقدم باید برای همگان ملکه شود دولت پس از تنفیذ و تشکیل دولت همه مردم است و برای همه مردم و جریانات سیاسی باید محترم باشد.

ولایتی در مورد کشمکش های سیاسی در رسانه ها گفت: اولا ما مسلمان ایرانی با فرهنگ غنی هستیم و برای فعالیت و کار تشکیلاتی الگو داریم پس رفتار و منش سیاسی ما باید نشانی از الگویمان حضرت علی(ع)داشته باشد. دوما انتقادات باید دلسوزانه و با مهارت بیان شود تا مورد سواستفاده بیگانگان واقع نشود. سوما انتقاد با تخریب متفاوت هست و در هر دولتی و برای هر گروه و جناحی مذموم است ، کسی حق ندارد برای مسائل شخصی یا گروهی خود آرامش ذهنی جامعه را بر هم بزند و به نااهلان و بیگانگان خوراک برساند همه باید در حفظ امنیت روانی جامعه هوشیار و احساس مسئولیت کنند چون دولت و این کشور متعلق به مردم است و مردم ما نجیب و دلسوزند و از اختلافات گروه ها و مسئولان ناراحت می شوند.

ولایتی در توصیه به دولت گفت اولا به نظر بنده بعنوان یک ایرانی مسئولین ارشد دولت باید ضمن رعایت تقوا و حفظ همبستگی ملی سعی کنند از کاردانها با سلیقه های مختلف استفاده کنند و به قاعده وفاق که شایسته سالاری و پرهیز از جناح بازی است متعهد باشند و به منتقدان فضای کافی برای نقد بدهند. دوما به بدنه دولت تاکید شود در عمل به عهد وفاق و خدمت به کشور پایبند باشند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عارف: اختلاف بد نیست بلکه باندبازی مشکل‌ساز است
هشدار استاندار تهران به اتباع غیرمجاز
ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟
سفر قریب‌الوقوع «میقاتی» به سوریه
مذاکرات محرمانه آمریکا و اسرائیل با امارات برای اداره غزه
تعداد زنان راننده تاکسی در تهران
فقدان «شبکه‌سازی هدفمند و موثر»، مهمترین خلأ حوزه زنان است
رئیس جمهور پنجشنبه به چابهار و زابل می‌رود
سرمربی استقلال تهدید به فسخ قرارداد کرد
مردم قم فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می کنند
بزرگداشت جانباختگان سانحه هواپیمای اوکراینی از سوی شریف
نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو طرح مادران کی اعلام می‌شود؟
تله‌ای برای خالی کردن جیب دانشجویان
بررسی مشکل کنکوری‌ها به جلسه آینده شورا موکول شد
مدارس ابتدایی استان تهران به‌جز دماوند و فیروزکوه چهارشنبه غیر حضوری است
توافق‌نامه‌ای سه‌جانبه برای پیشگیری، پیش‌بینی و درمان بیماری‌ها با هوش‌مصنوعی
هزینه‌های فدراسیون فوتبال بیش از ۱۰۰۰ میلیارد است
باید با خلاقیت، ضریب نفوذ فعالیت‌ها را در سطح دانشگاه‌ها افزایش دهیم
انجمن دانش‌آموختگان دانشکدگان علوم دانشگاه تهران تشکیل شد
پاتریس بومل گزینه جدید نیمکت پرسپولیس
گمشده‌ای در روایت‌های ناقص
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top