به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شعلههای آتش، بادهای تند و دود غلیظ ساکنان محلی را در لس آنجلس آمریکا از خانههای در حال سوختن خود فراری داده است و هزاران آتش نشان در حال مبارزه با حداقل سه آتش سوزی جداگانه، از ساحل اقیانوس آرام تا پاسادنا هستند.
مقامات محلی آمریکایی گفته اند به حدود ۳۰ هزار نفر از ساکنان محلی دستور تخلیه داده شده است. بیش از ۱۳ هزار سازه در معرض تهدید هستند.
اگر بخواهیم لسآنجلس را این روزها تعریف کنیم، باید بگوییم این شهر ترکیبی از دود وآتش، خاک و خاکستر و خانههای آوار شده است. آتش در این شهر چندان گلچینشده عمل نکرد و محله سوپر میلیونرها را هم با خاک یکسان کرد. این شهر که خود سازنده فیلمهای آخرالزمانی زیاد بوده، این بار آخرالزمان را به عینه از نزدیک تجربه میکند. به گزارش سیانان، حداقل چهار آتشسوزی بزرگ در سراسر لسآنجلس در زمان تنظیم گزارش در حال وقوع بوده است.
اکران آتش در هالیوود
گزارشها نشان میدهد، حداقل ۱۰نفر جان خود را از دست دادهاند، اما مقامات هشدار میدهند تا زمانی که دسترسی امدادگران به محلهها امن نباشد، آمار واقعی مشخص نخواهد شد. از زمان شروع آتشسوزیها، از دهها هزار نفر از مردم خواسته شده است تا خانه و کاشانه خود را تخلیه کنند.گزارشها همچنین نشان میدهد که کل محلهها ویران شدهاند و بیش از ۱۰هزار سازه توسط آتشسوزی ساحلی پالیسیدز ویران شدهاند، آتشسوزی که اکنون مخربترین حادثهای است که تا به حال به این شهر رسیده است. تیمهای آتشنشانی انتظار دارند شرایط وزش باد و خشکی بیشتر ادامه یابد تا تلاشها در هفته آینده ادامه یابد. اگر سرعت باد خیلی زیاد باشد، هواپیماهای آتشنشانی قادر به بلند شدن نیستند.
آگاهان میگویند که کالیفرنیا بهطور منحصر به فردی در معرض بدترین اثرات تغییرات آبوهوایی ناشی از عملکرد بشریت قرار گرفته است.مقامات آتشنشانی به حداقل ۵آتشسوزی در منطقه از جمله آتشسوزیهای ایتون، هرست، کنث، لیدیا و پالیسیدز اشاره کردهاند. آنها در مجموع به ۱۹هزار و ۷۹۵هکتار گسترش یافتهاند. روزنامه نیویورکتایمز هم در گزارشی درخصوص آخرین تحولات نوشت: «آتشسوزی جدید در محله وستهیلز لسآنجلس، عصر پنجشنبه بهشدت گسترش یافت و در عرض چند ساعت به حدود هزارهکتار گسترش یافت. منابع میگویند که آتش نشانان در سرتاسر کالیفرنیای جنوبی برای مبارزه با آتشسوزیهایی که حداقل ۱۰نفر را کشته و زندگی هزاران نفر را نابود کرده است، در حال مبارزه بودند.
ناظران میگویند که ساختارها و منطقه در بحران اساسی قرار گرفته است.آتشنشانی کنت میگوید که آتشسوزی جدید در وستهیلز در شمال کالاباساس رخ داد. در حین مبارزه با این آتشسوزی، آنها هنوز نتوانستند دو آتشسوزی بزرگ را که در این هفته در منطقه شعلهور شدهاند، مهار کنند.
کریستینام.کراولی، رئیس آتشنشانی لسآنجلس، عصر پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: آتشسوزی کنت نشان میدهد که «ما مطلقا از این رویداد شدید آب و هوایی خارج نشدهایم.» کارن باس شهردار لسآنجلس گفت که انتظار دارد جدیدترین آتشسوزی بهسرعت گسترش یابد. آتشسوزی پالیسیدز، بزرگترین آتشسوزی با حدود ۲۰هزار هکتار، بیش از ۵هزار سازه از جمله در پالیسیدز در اقیانوس آرام، در سمت غربی لسآنجلس را ویران کرده است. مقامات آتشنشانی گفتند که آتشسوزی ایتون در نزدیکی آلتادنا و پاسادنا، در شمال شرقی شهر ۵هزار سازه را با درنوردیدن ۱۳هزار و ۶۰۰هکتار تخریب کرد. این امر هر دو آتشسوزی را در میان پنج مخربترین آتشسوزی ثبتشده در کالیفرنیا قرار میدهد.
به گفته مقامات، یک سازه میتواند نه تنها به خانهها و مشاغل، بلکه به اموالی مانند اتومبیل، خانههای متحرک و سوله اشاره کند.جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه گفت که دولت فدرال ۱۰۰درصد نیازهای آتشنشانی منطقه را برای ۱۸۰روز آینده پرداخت خواهد کرد و متعهد شد که تمام ارکان دولت فدرال - و دولت جانشین او - برای کمک به مهار آتشسوزیهای سریع در حال رشد، در خدمت مهار باشد.نقشهها نشان میدهد که بیش از ۲۹هزارهکتار، تقریبا دو برابر منهتن، در نقاط مختلف لسآنجلس و اطراف آن سوخته است. رابرت لونا، کلانتر لسآنجلس گفت که فکر میکند تعداد کشتهها افزایش خواهد یافت.کارشناسان میگویند که بادهای آرام به آتشنشانان فرصتی برای مبارزه بهتر با شعلههای آتش میدهد و با هلیکوپترها و هواپیماها که از آسمان آب میریزند؛ کاری که در توفانهای شدیدتر در اوایل این هفته نتوانستند انجام دهند، مهار راحتتر خواهد شد. با وجود این، بزرگترین آتشسوزیها، پالیسیدز و ایتون، خارج از کنترل باقی ماندند؛ اما آتشسوزیهای کوچکتر خاموش یا تا حدی مهار شدند.
چشمانداز مهار آتش
انتظار میرود باد در سراسر کانتیهای ونتورا و لسآنجلس در طول شب به اوج خود برسد و سرعت تندبادها در کوهها تا ۷۵متر بر ساعت افزایش یابد. هر بادی بالاتر از 55متر بر ساعت قوی است، اما کارشناسان میگویند که سرعت وزش باد به 80 تا 90 یا 100ساعت بر متر نخواهد رسید. کارول اسمیت، هواشناس سرویس ملی هواشناسی گفت: تندبادهایی که اوایل این هفته دیدیم، ممکن است دوباره وارد شوند. وزش بادهای شدید ممکن است در اوایل هفته و اواسط این هفته دوباره وارد شوند.»
با افزایش سرعت بادها، چشمانداز مهار آتش چندان مثبت نخواهد بود. لسآنجلس و اساسا کالیفرنیا، پایگاه دموکراتها است و حالا دموکارتها متهم به ناتوانی در مهار آتش هستند. کارن باس، شهردار لسآنجلس مورد انتقاد مخالفان سیاسی و برخی از ساکنان قرار گرفت که او را به ناتوانی در آمادهسازی شهر متهم کردند و گفتند که شهروندان هشدار کافی دریافت نکردهاند. همچنین کمبود آب که آتشنشانان را در تلاشهای اولیه برای مهار آتشها با مشکل مواجه کرده است، عملکرد باس را بهشدت زیر سوال برده است.هزینه اقتصادی آتشسوزیها میتواند از 50میلیارد دلار فراتر رود و صنعت بیمه کالیفرنیا میتواند ضربه بزرگی را در بازار بیثباتی تجربه کند. پس از آتشسوزیهای جنگلی قبلی که سود آنها را از بین برد، شرکتهای بیمه در آنجا در حال تلاش برای یافتن جایگاه دوباره خود هستند.
بایدن ناکام
تلاش مقامهای سیاسی از جمله رئیسجمهور امریکا برای مدیریت بحران ایجاد شده ناکام مانده است و درخواست وضعیت اضطراری که از سوی فرماندار ایالت کالیفرنیا درخواست شدهبود، پذیرفته شدهاست. بایدن قرار بود برای آخرین سفر دوران ریاستجمهوریاش راهی ایتالیا شود، اما ترجیح داد به دلیل بحران ایجاد شده قید سفر به ایتالیا را بزند. براساس تصاویر هوایی بخش زیادی از لسآنجلس از بین رفته و آنگونه که رئیس پلیس شهر اعلام کرده، لسآنجلس مانند شهری است که بمباران شدهاست، با این حال هنوز دولت ایالتی و دولت فدرال موفق به مهار آتش نشدهاند. شبکههای تلویزیونی امریکا گزارش دادند: بسیاری از محله، هزاران خانه، مدارس، خواروبارفروشیها و پمپبنزینها در آتشسوزی به کلی نابود شدهاند.
خسارتهای کلان
اطلاعرسانی آتشنشانی لسآنجلس اعلام کرد این آتشسوزی از مخربترین بلایای جهان و بدترین در تاریخ لسآنجلس است. مقامهای امریکایی اعلام کردهاند خسارت وارده ناشی از حداقل ۱۳۵میلیارد دلار باشد که این رقم میتواند به ۱۵۰ میلیارد دلار هم برسد. واشنگتن پست هم گزارش داد ۱۰ هزار ساختمان در آتشسوزی لسآنجلس نابود شدهاند. تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین، ویرانی عظیم ناشی از آتشسوزیهای لسآنجلس را نشان میدهد که هزاران خانه ویران شده و بیش از ۲هزار ساختمان در آتش سوختند.
غارت اموال مردم
از سوی دیگر تلاش برای برقراری امنیت در مناطق حادثه دیده، دولت امریکا را با معضل بیشتری مواجه کردهاست به گونهای که با فرار بسیاری از ساکنان، اموال آنها در حال غارت شدن است. در شبکههای اجتماعی تصاویر بسیاری منتشر میشود که نشان میدهد خانهها و فروشگاهها در حال غارت شدن هستند، برای همین مقامهای لسآنجلس برای حفظ اموال مردم مجبور به برقراری حکومت نظامی مناطق حادثه دیده شدهاند. قانون منع آمد و شد از ساعت ۱۸ تا ۶ صبح روز بعد در مناطقی که مجبور به ترک اجباری شدهاند به اجرا درآمده و آنگونه که پلیس لسآنجلس گزارش داده موفق به بازداشت ۲۰ نفر از افرادی شده که در حال غارت اموال مردم بودند، با این حال گارد ملی با اعزام ۴۰۰ سرباز آموزش دیده تلاش کرده است مانع از غارت اموال مردم شود.
دولت درمانده
دولت امریکا از مهار آتش در لسآنجلس ناکام است. دولتی که خود را ارباب دنیا میداند و برای همه خط و نشان میکشد، اما توان این را ندارد آتش ایجاد شده که هنوز علت آن مشخص نشده را مهار کند و با همه تجهیزات و قدرتی که دارد مقابل خشم طبیعت ناکام ماندهاست. کسی از خسارت دیدن مردم دلخوش نمیشود، با این حال کاربران شبکههای اجتماعی در حال پیوند زدن حادثه با آتشافروزی دولت غاصب و حمایت امریکا از آن در غزه هستند؛ آتشی که برای نسلکشی مردمی بیدفاع افروخته شد و برای خاموش کردن آن هیچتوجهی به اعتراضهای جهانی نشد، با این حال، حالا همان حاکمان برای دفع آتشی که طبیعت به آن دامن میزند، ذلیل هستند.
گزارش از محمد جهاد