به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جراحی بینی پرطرفدارترین عمل زیبایی در ایران است که بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر و افزایش اعتماد به نفس خود انجام میدهند. اما نوع بینی و ویژگیهای آن میتواند تأثیر قابل توجهی بر پیچیدگی جراحی و همچنین هزینه آن داشته باشد. بینیهای پهن و گوشتی به دلیل ساختار خاص خود معمولاً هزینه بالاتری نسبت به بینیهای استخوانی یا دیگر انواع بینی دارند. در بحث گرانیهای اخیر هم، این نوع عمل نسبت به عمل بینی استخوانی افزایش بیشتری داشته، اما چرا؟
در این مقاله به دلایل افزایش چشمگیر هزینه جراحی بینی پهن و گوشتی پرداختهایم.
هزینه عمل بینی گوشتی در سال ۱۴۰۳
هزینه عمل بینی گوشتی در سال ۱۴۰۳ بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است و به محدوده میانگین 80 میلیون تومان رسیده است، در حالی که این میانگین در سال گذشته نزدیک به 40 میلیون تومان بوده است!
این افزایش قیمت تحت تأثیر عوامل اقتصادی از جمله تورم و نوسانات ارز بوده است، در این بخش به بررسی عوامل اقتصادی که به صورت کلی باعث افزایش عمل بینی شدهاند پرداختیم و در بخشهای بعدی به علت بیشتر شدن اختلاف قیمت عمل بینی گوشتی و استخوانی پرداختیم:
عوامل موثر بر هزینه عمل بینی گوشتی
-
تورم و نرخ بالای افزایش قیمتها
بر اساس گزارشها، تورم عمومی در سال ۱۴۰۳ به ۳۸ درصد رسیده است، اما تأثیر آن بر جراحیهای زیبایی، از جمله عمل بینی گوشتی، بسیار بیشتر بوده و به حدود ۷۹ درصد میرسد. افزایش هزینههای مرتبط با تجهیزات پزشکی، مواد بیهوشی و خدمات بیمارستانی، سهم بزرگی در رشد هزینهها داشته است.
-
نوسانات دلار و تأثیر آن بر دستمزد جراحان
جراحی بینی گوشتی به مهارت و تجربه بیشتری نیاز دارد، و معمولاً جراحان با تخصص بالا در این حوزه فعالیت میکنند. دستمزد این جراحان، بهویژه در مواردی که توریست سلامت شامل متقاضیان خارجی نیز باشد، با نرخ دلار تنظیم میشود. افزایش قیمت دلار و رسیدن آن به 80 هزار تومان تاثیر مستقیمی بر قیمت این نوع جراحی دارد.
افزایش فاصله هزینه بینی گوشتی نسبت به استخوانی
همانطور که اشاره کردیم، در سال 1403 هزینه عمل بینی به صورت میانگین 79 درصد افزایش یافته است. اما اگر بخواهیم دقیقتر و بر اساس نوع بینی دسته بندی کنیم، عمل بینی گوشتی 89 درصد افزایش و عمل بینی استخوانی 70 افزایش داشته.
این در حالی است که اختلافِ افزایش قیمت این دو عمل، در سال گذشته ثابت بود، یعنی هر دو این عملها در سال 1402 نسبت به 1401 به یک اندازه گرانتر شده بودند!
این اختلاف درصدی اما به عوامل فنی این نوع عمل مربوط میشود که در بخشهای بعدی به تفصیل در مورد آن صحبت میکنیم.
چرا هزینه جراحی بینی پهن و گوشتی از استخوانی بیشتر است؟
اختلاف قیمت هزینه عمل بینی گوشتی با استخوانی از سه علت عمده نشات میگیرد:
هزینه استفاده از غضروف اضافی
اکثر بینیهای گوشتی نیاز به پیوند غضروف دارند، تهیه این غضروفها از منابع دیگر در اکثر موارد نیاز به جراحی اضافه دارد، در ادامه به دو روش تامین غضروف برای این جراحی اشاره میکنیم و ویژگیهای هزینه بر هر بخش میپردازیم:
1- غضروف بدن بیمار
جراح معمولاً غضروف مورد نیاز را از تیغه میانی بینی (سپتوم) یا گوش بیمار برداشت میکند. این روشها اگرچه نسبت به سایر گزینهها کمهزینهتر هستند، اما خود فرآیند برداشت و استفاده از این غضروفها به دقت و تخصص بالایی نیاز دارد که میتواند به افزایش هزینه منجر شود.
2- ایمپلنت مصنوعی
در برخی موارد، غضروف بدن بیمار برای تقویت بینی کافی نیست یا کیفیت مناسبی ندارد. در چنین شرایطی، از ایمپلنتهای مصنوعی مانند سیلیکون یا گورتکس( GORE-TEX) استفاده میشود. این ایمپلنتها وارداتی بوده و قیمت آنها به دلیل افزایش نرخ دلار به شدت بالا رفته است. به همین دلیل، استفاده از ایمپلنت مصنوعی یکی از دلایل اصلی افزایش هزینه جراحی بینی گوشتی به شمار میرود.
تجهیزات و تکنیکهای پیشرفته
جراحی بینی گوشتی با تجهیزات مدرن و تکنیکهای خاص، دقت و نتایج طبیعیتری دارد اما هزینه آن را افزایش میدهد.
پیچیدگی بیشتر جراحی
بینیهای پهن و گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروفهای نسبتاً ضعیف هستند. این باعث میشود حساسیت و پیچیدگی جراحی این نوع از بینی بیشتر باشد. در ادامه به بیان بخشهای هزینه ساز این حساسیت و پیچیدگی پرداختیم:
-
زمان بیشتر برای جراحی: جراحی بینی گوشتی به زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا مراحل اضافی مانند تقویت غضروف و اصلاح فرم نوک بینی باید با دقت و جزئیات بیشتری انجام شوند. این فرآیند باعث افزایش طول مدت جراحی میشود و هزینههای جاری عمل را افزایش میدهد.
-
نیاز به جلسات مشاوره بیشتر: پیش از جراحی، جراح نیازمند چندین جلسه مشاوره است تا ساختار بینی بیمار را به دقت بررسی کرده و مناسبترین روش جراحی را انتخاب کند. این جلسات اضافی نیز به هزینههای کلی اضافه میکنند.