تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/10/23 - 12:33
کد خبر: 527409

سرنوشت مبهم پرونده دولت لبنان بعد از انتخاب رئیس جمهور

 سرنوشت مبهم پرونده دولت لبنان بعد از انتخاب رئیس جمهور

با انتخاب رئیس جمهور لبنان بعد از دو سال و نیم از خالی ماندن کاخ ریاست‌جمهوری این کشور، تلاش‌هایی هم برای تشکیل دولت جدید صورت گرفته و اطلاعات ضد و نقیضی درباره احتمال تشکیل قریب‌الوقوع دولت و یا ادامه روند دولت موقت کنونی منتشر شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انتخاب رئیس جمهور لبنان در جلسه 9 ژانویه پنجشنبه هفته گذشته، نقطه آغازی برای خروج این کشور از بن‌بست سیاسی چند ساله بود و بعد از پیروزی «جوزف عون» در رقابت ریاست جمهوری لبنان، او از نمایندگان پارلمان خواست رایزنی‌های الزام آور را برای معرفی نخست وزیر منتخب خود جهت تشکیل دولت در دوشنبه آینده انجام دهند.

آزمون سیاسی جدید لبنان بعد از انتخاب رئیس جمهور

جوزف عون از «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت موقت لبنان خواست تا به کار دولت خود تا زمان تشکیل دولت جدید ادامه دهد.

اما با توجه به پیشینه‌ای که نیروهای سیاسی لبنان در تشکیل دولت دارند و همچنین مواضع احزاب و فراکسیون‌های این کشور طی هفته‌های گذشته، به نظر می‌رسد که لبنانی‌ها قرار است یک آزمون سیاسی سخت جدید را بعد از انتخاب رئیس جمهور از سر بگذرانند.

در شرایطی که جوزف عون از نمایندگان خواسته رایزنی‌های خود را برای معرفی نخست وزیر مورد نظرشان آغاز کنند، اما هنوز اقدامی به این منظور از سوی نیروهای سیاسی صورت نگرفته و اطلاعات حاکی از آن است که تشکیل دولت لبنان هم همانند انتخاب رئیس جمهور این کشور، تحت فشارهای خارجی انجام خواهد شد.

روزنامه الاخبار لبنان در تحلیلی به این منظور اعلام کرد که برخی محافل سیاسی قبل از انتخاب جوزف عون، درباره سناریویی به توافق رسیدند که در ازای حل پرونده ریاست جمهوری، نجیب میقاتی تا موعد انتخابات پارلمانی در مه 2026 به همین شکلی که اکنون هست به ماموریت خود ادامه دهد. در واقع این سناریو بخشی از ایده‌ای بود که جوزف عون را به بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) رساند.

بر اساس این گزارش، حزب الله و جنبش امل هم موافق ماندن میقاتی در دولت هستند. علاوه بر آن، جریان المرده و حزب سوسیالیست ترقی‌خواه در کنار فراکسیون اعتدال هم از ماندن میقاتی حمایت می‌کنند. این در حالی است که جریان آزاد ملی، حزب نیروهای لبنانی، حزب الکتائب و نمایندگان تغییر نمی‌خواهند میقاتی در دولت بماند و رایزنی‌ها میان آنها در مورد نامزد مورد نظرشان برای نخست وزیری آینده آغاز شده است.

مانورهای سمیرجعجع در پرونده انتخاب نخست‌وزیر

اما اخیراً اطلاعاتی در رسانه‌های لبنانی منتشر شد، مبنی بر اینکه «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی قصد دارد، «اشرف ریفی» نماینده مجلس و وزیر دادگستری اسبق لبنان را به عنوان نامزد مورد نظر خود برای نخست وزیری آینده معرفی کند. «فواد مخزومی» دیگر نماینده مجلس هم از جمله گزینه‌هایی است که جعجع روی میز قرار داده؛ اما در هر صورت ریفی را به همه ترجیح می‌دهد، زیرا اشرف ریفی در تمامی مراحل و تحولات لبنان کنار جعجع ایستاد. اما از آنجایی که به احتمال زیاد هیچ یک از احزاب دیگر اشرف‌ریفی را تایید نکنند، فواد مخزومی دیگر گزینه سمیر جعجع است.

منابع آگاه به روزنامه الاخبار فاش کردند، فواد مخزومی در تلاش است تا جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی لبنان را متقاعد کند که در ازای حمایت از او، به توافقی درباره تشکیل دولت برسند.

نکته قابل توجه این است که نام‌های قبلی که پیشتر به عنوان نامزدهای نخست وزیری لبنان شناخته شده بودند اکنون دیگر مطرح نیستند؛ مانند «نواف سلام» یا «فواد سنیوره» که تحت حمایت طرف‌های خارجی قرار داشتند.

اما فعالان در بیروت و منابع نزدیک به جریان المستقبل، نارضایتی خود را از معرفی فواد مخزومی به عنوان نامزد مورد نظر سمیر جعجع برای نخست وزیری آینده لبنان ابراز و تاکید کردند: این غیرمنطقی است که یک حزب مسیحی، نامزدی یک شخصیت اهل سنت بیروت را اعلام کند و بنابراین به جعجع توصیه می‌کنند که از سوزاندن نام‌ها اجتناب کند.

چهره‌های نزدیک به سفارت عربستان سعودی هم اعلام کردند که «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت هنوز نام نامزد مورد تایید عربستان را فاش نکرده، اما در هر صورت فؤاد مخزومی در لیست عربستان نیست‌. همچنین اطلاعاتی که نشان دهد سعودی‌ها مخالف ادامه ماندن نجیب میقاتی در دولت هستند، وجود ندارد.

شانس میقاتی برای ابقا در دولت لبنان

از طرف دیگر، روزنامه الیار لبنان به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که انتظار می‌رود رایزنی‌های پارلمانی درباره انتخاب نخست وزیر مامور به تشکیل دولت لبنان بعد از سه‌شنبه و یا حداکثر چهارشنبه آینده آغاز شود. با توجه به اتفاقاتی که در جلسه انتخاب رئیس جمهور رخ داد، می‌توان گفت فضایی ایجاد شده که منجر به تسریع در روند تشکیل دولت هم خواهد شد.

این منبع تاکید کرد: ممکن است یک دولت بزرگ بین 24 تا 30 وزیر تشکیل شود که با ایده یک دولت فراگیر و به دور از اصطلاحات «دولت وفاق ملی» یا «دولت وحدت ملی» سازگار خواهد بود.

اطلاعات روزنامه الدیار نشان می‌دهد که نجیب میقاتی از سایر نامزدهای معرفی شده برای نخست وزیری آینده پیشی گرفته و اکثریت پارلمانی به سمت انتخاب دوباره او پیش می‌رود.

یک منبع آگاه لبنانی با اشاره به اینکه عربستان نام میقاتی را وتو نمی‌کند، گفت: احتمال غافلگیر شدن و معرفی یک نام دیگر که نجیب میقاتی را از دور رقابت‌ها کنار بزند، وجود ندارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
چهارشنبه تهرانی‌ها آلوده است؛ بارش باران تا فردا
کاریکاتور| نیازمندی‌ها
کاریکاتور| دلار در آسانسور، کارشناسان در ترافیک
حذف نمره مردودی از معدل کل دانشجویان
حال سینمای ایران خوب نیست
فروش هتل‌های بنیاد مستضعفان به یک بانک خصوصی
آمار دانشجویان خارجی ۱۰ کشور اول پذیرنده دانشجو
برنامه دانشگاه تهران برای تبادل دانشجو با دانشگاه‌های ژاپن
شیوه‌نامه بهداشتی برگزاری مراسم «اعتکاف» ابلاغ شد
آتش به خانه آنجلینا جولی رسید؛ لحظه فرار آنجلینا با پسرش را ببینید
جزئیات متلاشی شدن شبکه یک فرقه ضاله در اردبیل
رزمایش اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش
امضا کنندگان استیضاح همتی منصرف نشده‌ اند/ پای استیضاح تا آخر ایستاده‌ایم
افزایش ۴۰۰ درصدی گرایش به اسلام در اروپا
جشنواره فجر فقط به کمی جسارت نیاز داشت/ ۸ نکته درباره چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر
عزم دولت برای تحول نوآورانه با ایجاد و توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی
قدرت پوشالی| واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به اقتدار هالیوودی در مهار آتش +عکس
اعطای تسهیلات ۱۰ میلیارد ریالی به دانشجویان دکتری در طرح «پژوهش یار»
۱۲ میلیارد دلار؛ هزینه مرگ منتسب به ذرات معلق در کشور
شرایط جدید تأمین ارز دارو ابلاغ شد
قیمت طلا و سکه امروز ۲۳ دی ماه؛ هر گرم طلا ۵ میلیون و ۲۹۹ هزار تومان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top