تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/10/23 - 17:32
کد خبر: 527468

آمار دانشجویان خارجی ۱۰ کشور اول پذیرنده دانشجو

آمار دانشجویان خارجی ۱۰ کشور اول پذیرنده دانشجو

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد گفت: تعداد دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های دنیا تحصیل می‌کنند، در سال ۲۰۰۱ حدود ۱/۲ میلیون نفر بودند و پیش‌بینی می‌شد که این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۸ میلیون نفر برسد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، اولین همایش سراسری رؤسای دانشکده‌ها و مدیران بین‌المللی واحدهای منتخب دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمود محمدی معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد و فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه در سازمان مرکزی برگزار شد.

 محمدی در این نشست، با بیان اینکه جذب دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همزمان فرصت‌ها و نگرانی‌هایی ایجاده کرده، گفت: در این همایش، گرد آمده‌ایم تا با برگزاری پنل‌های تخصصی و با کمک کارشناسان و مسئولان امر، از فرصت‌ها بهره برداری کرده و به نگرانی‌ها پایان دهیم.

وی تأکید کرد: جذب دانشجوی غیرایرانی یکی از مهمترین فعالیت‌های بین‌المللی است و ما به آن اهمیت می‌دهیم چرا که به تحقق اهداف، دیپلماسی علمی، ارتقای رتبه‌بندی‌های دانشگاهی و کسب اعتبار بیشتر برای دانشگاه آزاد اسلامی منجر می‌شود.

معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت رعایت استانداردهای جذب دانشجوی غیرایرانی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که دانشجویان غیرایرانی را با استانداردهای بالاتری پذیرش و بر این اساس؛ با آنها ارتباط برقرار کنیم چرا که این ارتباطات باعث به وجود آمدن دیپلماسی علمی می‌شود و موانع و مشکلات موجود را کمرنگ می‌کند.

 محمدی خاطرنشان کرد: یکی از نکات بسیار مهم در معاونت بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، مبحث هماهنگی و هم‌اندیشی است. هماهنگی کمک می‌کند تا مشکلات را برطرف کنیم و هم‌اندیشی نیز کمک می‌کند تا برنامه‌های خود را به درستی توسعه دهیم. ما برای این دو مورد اعتبار و اهمیت فوق‌العاده‌ای قائلیم و در چارچوب آن ارزیابی‌هایی در نظر گرفته‌ایم تا واحدهای دانشگاه براساس ایده‌ها و ابتکاراتی که در این زمینه دارند، ارزش‌گذاری شوند.

 جهان‌بین: بین‌المللی شدن آموزش، یک ضرورت است

در ادامه این نشست، جهان‌بین با بیان اینکه دو مفهوم جهانی شدن و بین‌المللی شدن از مباحث مهم است، گفت: برخی بین این دو مفهوم تفاوتی قائل نیستند اما برخی دیگر بین مفهوم جهانی شدن و بین‌المللی شدن تفاوت قائلند و به نظر آنها در جهانی شدن نوعی جبر وجود دارد و به واسطه گسترش تکنولوژی، وجود فضای مجازی و درهم پیچیدگی که در جهان اتفاق افتاده، به ناچار یک‌پارچگی و هم‌آوایی در جهان درحال شکل گرفتن است.

وی افزود: افرادی که بین مفهوم جهانی شدن و بین‌المللی شدن تفاوت قائلند؛ تأکید دارند که برخلاف جهانی شدن که در آن جبر وجود دارد، بین‌المللی شدن یک نوع انتخاب است. یعنی سیاستی است که دولت‌ها در حیطه دیپلماسی و فرهنگ انتخاب می‌کنند و به دنبال بهره‌مندی از فرصت‌ها هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از مفاهیمی که در بین‌المللی شدن مهم است، بحث بین‌المللی شدن آموزش عالی است، گفت: طبق آمار؛ تعداد دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های دنیا تحصیل می‌کنند، در سال 2001 حدود 1/2 میلیون نفر بودند و پیش بینی می‌شد که این عدد در سال 2025 به 8 میلیون نفر برسد. این نشان می‌دهد که کشورها فضا را باز کرده‌اند  تا از سیاست انتخابی آگاهانه بین‌المللی شدن در حوزه دانشجویی استفاده کنند.

جهان‌بین خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه کشور تأکید شده که 10 درصد دانشجویان دانشگاه‌های ایران باید در پایان برنامه پنج ساله توسعه غیرایرانی باشند. برای تحقق این هدف باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم چرا که امروز دنیا به این سمت در حال پیش رفتن است. این موضوع یک ذهن باز و یک بسته برنامه‌ای می‌خواهد. در کنار نگاه صیانتی، لازم است غلبه با نگاه ایجابی و پیش‌رونده باشد. اگر می‌خواهیم بزرگ شویم، باید اسباب بزرگی را فراهم آوریم یعنی تلاش در بحث ایجابی باید به نگاه سلبی غلبه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه آمریکا حدود یک میلیون دانشجوی خارجی دارد که 5/5 درصد دانشجویان این کشور را تشکیل می‌دهد،گفت: 20 درصد از دانشجویان انگلستان، دانشجویان خارجی هستند. در چین 2/1 درصد، در کانادا بیش از 21 درصد، در استرالیا بیش از 28 درصد، در فرانسه بیش از 12 درصد، در روسیه بیش از 8 درصد، در آلمان حدود 10 درصد، در ژاپن حدود 6 درصد و در اسپانیا بیش از 7 درصد از دانشجویان، خارجی هستند. با نگاهی به این آمار متغیر، متوجه می‌شویم سیاست بین‌المللی شدن در کشورها انتخابی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در بحث بین‌المللی شدن آموزش عالی، توجه به چند نکته از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: یکی از این نکات این است که آموزش بُعد چهارم سیاست خارجی است و به منزله نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده روابط دیپلماتیک میان ملت‌ها مطرح می‌شود. یکی از موضوعات مهم در این زمینه، اعطای بورس‌های بین‌المللی و پذیرش دانشجویان خارجی است؛ به طوری که در سال 1995 کمیته مشورت دیپلماسی عمومی در آمریکا می‌نویسد که مبادلات دانشگاهی ارزشمندترین ابزار سیاست خارجه دولت آمریکاست. یعنی بین‌المللی شدن آموزش عالی را به عنوان یک فرصت انتخاب کرده و با بورس‌های هدفمند از آن استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم از منظر فرهنگی به اهمیت بین‌المللی شدن آموزش عالی بپردازیم، توجه به چند نکته بسیار مهم است. امیر المومنین می‌فرماید مردم دشمن چیزی هستند که آن را نمی‌دانند. همچنین مفهومی تحت عنوان «غشاوه» در قرآن وجود دارد که بدین معنی است که پرده‌ای جلوی چشم انسان را می‌گیرد و انسان از پشت آن جهان را می‌بیند. این موضوع اهمیت تصور انسان نسبت به موضوعات را به خوبی نشان می‌دهد. در این زمینه، واقعی سازی تصور بسیار مهم است و دانشجویان بین‌المللی می‌توانند در این زمینه مؤثر واقع شوند چرا که از نزدیک ظرفیت‌های کشورها را لمس می‌کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: گسترش ارزش‌های مشترک نیز با وجود دانشجویان خارجی ایجاد می‌شود. ارزش‌ها توسط آنها به صورت مستمر منتقل می‌شود. همچنین ترویج ارزش‌ها از طریق آموزش زبان و به اشتراک گذاری ارزش‌ها نیز در این زمینه بسیار مهم است. 

 جهان‌بین با بیان اینکه امروز بین‌المللی شدن آموزش عالی تغییرات گسترده‌ای داشته و کشورهایی که قبلاً فقط پذیرنده دانشجوی خارجی بودند، حالا فرستنده دانشجوی خارجی نیز هستند، گفت: برای مثال؛ کشور ترکیه امروز مانند کشورهای اروپایی پذیرنده دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های خود است. همچنین دانشگاه ناتال در آفریقا از 18 درصد دانشجوی غیرآفریقایی در سال 1994 به بیش از 25 درصد دانشجوی غیرآفریقایی در سال 1997 رسید. این آمار به خوبی نشان دهنده تغییرات است. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت جذب دانشجوی غیرایرانی و اتخاذ سیاست‌های صحیح در این زمینه، گفت: ما باید تصور خود را از ظرفیت‌های ایران اصلاح کنیم. کشور ما علاوه بر ظرفیت‌های بسیار زیاد، داشته‌های فرهنگی ازجمله حافظ و سعدی دارد که بی‌نظیر است. ما باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا دانشجویان غیرایرانی را جذب کنیم. درواقع بین‌المللی شدن یک فرصت است. هیچ کشوری در بن‌بست رشد نمی‌کند.

وی با تأکید بر اهمیت ارتباط درست با به دانشجویان بین‌المللی گفت: این دانشجویان می‌توانند در زمان برگشت به کشور خود، سفیر فرهنگی ایران باشند؛ بنابراین بسیار مهم است که چگونه با آنها ارتباط برقرار کنیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با بیان اینکه بین‌المللی شدن یک ضرورت است، گفت: نیاز داریم نگاه خود را اصلاح کرده و دانشگاه آزاد اسلامی نیز می‌تواند در این زمینه پیشرو باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آغاز پایان رژیم صهیونیستی در ۱۵ سال آینده
اتهام‌پراکنی نخست‌وزیر سوئد علیه تهران و مسکو
کشف جمجمه تمساح در چمدان مسافری در فرودگاه
اهدای اعضای بدن پدر و پسر جان ۹ بیمار را نجات داد
عوارض آزادراه‌های دولتی افزایش یافت
تاج رضایت داد، فریاد شیران زندان نرفت
آغاز داوری بازی‌های جدی دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر
بین‌المللی شدن آموزش عالی، یک ضرورت است
سینمای ایران در رقابت جشنواره رتردام
مالکی: توهین به امام جمعه اردبیل زیبنده رئیس جمهور یک کشور نیست
تسهیلات ۴ میلیون و ۹۲۰ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها در طول ۹ ماه به حدود ۶۰۰ شرکت +فیلم
اتحادیه اروپا رفع تحریم‌های سوریه را بررسی می‌کند
سامانه فارسی‌آموز برخط در دانشگاه تهران رونمایی شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام موسوی جزائری
ماجرای خروج هایپر استار از ایران واقعیت دارد؟
قطع برق هزاران مشترک در لس آنجلس
مربی اسبق تیم ملی بازداشت شد
بازدید نمایندگان AFC از ورزشگاه آزادی
چهارشنبه تهرانی‌ها آلوده است؛ بارش باران تا فردا
کاریکاتور| نیازمندی‌ها
کاریکاتور| دلار در آسانسور، کارشناسان در ترافیک
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top