به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با وجود اینکه شورشیان مسلح حاکم بر دمشق تاکید داشتند که «انقلاب آنها با سرنگونی دولت بشار اسد به پایان خواهد رسید و انقلاب خود را به کشورهای همسایه صادر نخواهند کرد، به نظر میرسد که عناصر خارجی حاضر در میان گروههای مسلح دمشق، نظر دیگری دارند».
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم با مقدمه فوق، به انتشار فیلمی از فردی به نام «احمد حماد المنصور» از مخالفان دولت مصر به صورت علنی و صریح پرداخت و نوشت، این فیلم بار دیگر این سؤال را مطرح میکند که چرا حاکمان جدید دمشق، میزبان افراد مسلح خارجی در اراضی خود هستند و تمایل دارند در خاک این کشور باقی بمانند.
این مخالف مصری در فیلم خود تاکید کرده است که در سرنگونی دولت بشار و تشکیل «جنبش انقلابیون ۲۵ ژانویه» مشارکت داشته است. وی تاکید دارد که میخواهد نظام حاکم بر مصر به ریاست جمهوری عبدالفتاح السیسی را سرنگون کند. لذا شاهد هستیم که پس از سرنگونی دولت سوریه، رسانههای مصری علیه دولت الجولانی به شدت در حال تبلیغ هستند و سران مصر هم ظاهراً تمایلی به برقراری رابطه با شورشیان مسلح ندارند؛ زیرا بر این باور هستند پروژه و طرحی که در دمشق آغاز شده میتواند امتداد یابد و سایر نظامهای عربی را نیز سرنگون کند.
مصریها نگران حاکمیت کشور خود هستند
به گزارش این روزنامه، این معارض مصری پشت میز نشسته و در کنار خود سلاحی دارد. کما اینکه چند فرد نقابدار نیز حضور دارند و پشت سر وی تابلویی به نام جنبش انقلابیون ۲۵ ژانویه هک شده است. ولی مهمترین چیز در این فیلم که علامت سوالهای زیادی را درباره مقاصد وی مطرح میکند قرار دادن پرچم سابق مصر است؛ پرچمی که پیش از سال ۱۹۵۲ استفاده میشده است تا از این طریق علیه حکومت کنونی مصر ابراز وجود کرده و بگوید که قصد دارد حکومت را از دست السیسی خارج کرده و ارتش مصر را نیز از بین ببرد.
این معارض مصری همچنین از ارتش این کشور خواست که خود را از صحنه سیاسی خارج کرده، همه زندانیان را آزاد کنند و به اصول انقلاب ژانویه و اهداف آن بازگردند.
روزنامه رای الیوم در ادامه نوشت، مصریها از چنین فراخوانها و درخواستهایی برای سرنگونی حکومت خود تا حدودی نگران هستند؛ زیرا بیم آن دارند که در صورت برکناری دولت السیسی و سیطره اسلامگرایان و اخوانالمسلمین بر حکومت، تمامیت ارضی این کشور به خطر بیفتد.
برخی از مردم مصر در صفحههای خود در شبکههای اجتماعی تأکید کردهاند که هدف از چنین فراخوانهایی، بازگرداندن مصر به درگیریهای مسلحانه است، تا همان گونه که سوریه تخریب شد، مصر نیز تخریب شود و جنگ داخلی در این کشور آغاز گردد.
رأی الیوم: چرا الجولانی موضعی در قبال تهدید علیه مصر نگرفته است؟
به گزارش این روزنامه، سوال دیگری که چرا حاکمان دمشق، تاکنون بیانیهای منتشر نکرده و خود را از دعوت صریح برای سرنگونی مصر مبرا ندانستهاند؛ و به ویژه اینکه از پرچم قدیمی مصر استفاده شده است. المنصور، معارض مصری عضو گروه «جیش الفتح» بوده و پس از آن به تحریرالشام پیوسته بود.
بنا بر این گزارش، برخی از فعالان سوری نیز ضمن اعلام برائت از چنین فراخوانهای تحریک آمیزی، از محمد الجولانی خواستند که خود را کنار بکشد و کشورشان را وارد جنگ به سایر کشورها نکنند. کما اینکه رسانههای مصر نیز از المنصور به عنوان تروریستی یاد کردند که حکومت مصر را با تنش نظامی تهدید میکند.
فعالان مصری: نمیگذاریم سوریه محلی برای حمله به مصر باشد
«احمد موسی» به عنوان یک فعال رسانهای، در برنامه «صدی البلد» به مسئله فایل ویدیویی منصور پرداخت و وی را تروریستی دانست که مصر را تهدید میکند. موسی ضمن به سخره گرفتن افراد نقابداری که در کنار وی حضور داشتند از آنان خواست که خود را نشان دهند.
موسی تأکید دارد که شورشیان حاکم بر سوریه با سکوت در قبال این فیلم، پیام دشمنی علنی به مردم مصر ارسال کردهاند؛ زیرا فردی مانند المنصور، قطعا از حمایت حاکمان جدید سوریه برخوردار است. لذا عملیات تنشزایی علیه مصر، از خاک سوریه شروع شده و تهدیدی برای امنیت این کشور به شمار میرود. این مجری مصری از الجولانی خواست که المنصور را بازداشت کرده، و وی را به مصر تحویل دهد.
«عمر ادیب» یک خبرنگار دیگر مصری است که ضمن حمله به دولت الجولانی ،در یکی از برنامههای شبکه mbc مصر گفت: ما کاری به انتخاب مردم سوریه نداریم. شما آزاد هستید هر کاری که دوست دارید، انجام دهید، ولی اجازه نخواهیم داد دمشق خنجری در پهلوی مصر باشد یا به محلی برای حمله به آن بدل شود.
ادیب همچنین گفت: سوال این است که آیا دولت جدید سوریه با چنین حملهای موافق است؟. در حال حاضر، توپ در زمین دولت الجولانی است که تاکنون هیچ گونه توضیح یا واکنیشی نسبت به این فایل ویدیویی نداشته است. لذا باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا قاهره برای کسانی که امنیت ملی، ارتش، پرچم و حاکمیت مصر را تهدید میکنند، به راهکارهای نظامی روی خواهد آورد یا خیر؟.