تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/10/24 - 09:39
کد خبر: 527542

تشریح جزئیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه

 تشریح جزئیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه

سفیر ایران در روسیه در خصوص با بیان اینکه معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه ۴۷ ماده دارد، گفت: در این سند توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشورها مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در آستانه سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو و امضاء «معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه»، جزییات مهمی از این سند راهبردی را تشریح کرد.

جلالی با بیان اینکه این موافقت‌نامه دارای یک مقدمه و 47 ماده است، افزود: با امضاء و اجرای این موافقتنامه، در تمام حوزه‌های مناسبات شاهد رشد و ارتقاء سطح همکاری‌ها خواهیم بود.

سفیر کشورمان تاکید کرد: در نگارش این سند که اساس روابط دوکشور را در برخواهد گرفت، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشورها مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره روند نگارش و تأیید این معاهده افزود: پیش از این، ایران و روسیه توافقنامه جامع همکاری‌ها را امضا کردند که در سال 2001 در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد. این موافقت‌نامه عملا 20 ساله بود و در سال 2021 میلادی، مدت زمان اجرای آن به پایان رسید.

جلالی افزود: در این معاهده، فرایند تمدید خودکار به مدت پنج سال پیش‌بینی شده بود که اگر طرفین قبل از اتمام مهلت پایان اجرای آن نقطه نظری نداشتند، خود به خود، تمدید می‌شود و بنابراین، این موافقت‌نامه تا 2026 تمدید شده است.

سفیر کشورمان در گفتگو با صداوسیما گفت:‌ با این وجود، رهبران دو کشور به این نظر رسیدند که موافقت‌نامه کنونی بروز نیست و مسائل امروز روابط را نمی‌تواند پوشش دهد؛ روابط امروز ما نسبت به 24 سال پیش خیلی گسترش پیدا کرده است و از این رو، مقرر شد که با توافق رهبران، این موافقتنامه را بروزرسانی کنیم.

جلالی گفت: برای بروزرسانی و نگارش موافقت‌نامه جدید نیز وزیران خارجه دو کشور از قبل توافق کرده بودند که جمهوری اسلامی ایران، پیش‌نویس را تهیه کند. پیش‌نویس این سند راهبردی از سوی ایران تهیه و در اختیار طرف روس قرار گرفت.

سفیر ایران درباره جزییات این معاهده گفت: این معاهده همه جوانب حوزه‌های روابط دو جانبه را در برمی‌گیرد؛ از جمله روابط سیاسی، ‌اینکه در ساختار قدرت، دیدگاه‌هایمان چگونه است و چگونه باید حرکت کنیم. در مجامع بین‌المللی، چگونه باید حرکت داشته باشیم. تا برسد به حوزه‌ اقتصادی و اینکه همکاری‌های استانی، ‌انجام پروژه‌ها و همکاری‌ها در قالب دو و چند جانبه چگونه باید باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و روسیه دارای منابع انرژی هستند، همکاری دو کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی نیز پیش بینی شده است.

جلالی با بیان اینکه همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری های نوین،‌ امنیت اطلاعات و سایبری نیز در موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه آمده است،‌ گفت:‌ همکاری در بخش انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی دیگر از مفاد این موافقت‌نامه را تشکیل می‌دهند.
وی درباره بندهای امنیتی و دفاعی موافقت‌نامه نیز گفت : استقلال ، خوداتکایی و امنیت کشور ، برای جمهوری اسلامی ایران، مقوله بسیار مهمی است و ما 45 سال است برای آن هزینه پرداخت کرده‌ایم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سفیر چین خواستار مدیریت اختلافات پکن و واشنگتن شد
تشریح جزئیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه
فراهم سازی مقدمات دیدار ترامپ با پوتین
قطر به‌جای وعده‌های اسرائیل، از آمریکا ضمانت می‌خواهد
تکذیب درخواست ادغام الحشد الشعبی در وزارت دفاع عراق
جهان دیگر برای نظامیان صهیونیست امن نیست
پیش نویس توافق احتمالی بین رژیم اسرائیل و حماس در غزه
رسانه عبری: جنگ ژنرال‌ها منافع نتانیاهو را تامین می‌کند
اولین دیدار مقام اتحادیه اروپا با وزیر خارجه حکومت سوریه
ملغمه‌ای به نام جنگ، توافق و طرح روز بعد از پایان جنگ در غزه
هشدار کمیسیون اروپا به «ماسک» درباره دخالت در انتخابات آلمان
ده‌ها انفجار و آتش‌سوزی با منشأ اختلالات برقی در حیفا
کاهش تحریم‌های سوریه در دستور کار دولت آلمان
دیدار نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور یمن با خاجی
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت حجت الاسلام حسینی
سئول: حدود ۳ هزار نیروی کره شمالی در اوکراین کشته و مجروح شده‌اند
هرتزوگ: این روزها برای آزادی گروگان‌ها سرنوشت‌ساز است
حضور سران جنبش‌های شهرک‌سازی اسرائیل در مراسم تحلیف ترامپ
ابراز خرسندی بقایی از آزادی ایرانی بازداشت شده در ایتالیا
العربی الجدید: انتخابات زودهنگام در عراق برگزار نمی‌شود
تهدید مصر از خاک سوریه؛ آیا «جولانی» در پی سقوط «السیسی» است؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top