به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انباشت آلاینده هوا در ایذه به قدری بالا بود که وضعیت در این شهر به رنگ بنفش درآمد. نوع آلاینده در ایستگاه ایذه PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند.
این ذرات که یکی از آلاینده های معیار به شمار می رود، می تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسههای مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیتهای کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش سوزی جنگل ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفانهای گردوغبار، افزایش می یابد.
PM۲.۵
تهران یکی از استان های آلوده کشور در روز چهارشنبه بود. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه باقرشهر بر روی عدد ۱۷۵ قرار گرفت تا وضعیت در این منطقه قرمز باشد. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های قرچک (۱۶۷)، فرمانداری شهر ری (۱۶۵)، پارک سلامت (۱۶۵)، شهرداری منطقه ۱۱ (۱۶۱)، شهرداری منطقه ۱۹ (۱۵۹)، وردآورد (۱۵۹)، دانشگاه صنعتی شریف (۱۵۷)، اسلامشهر (۱۵۷)، شادآباد (۱۵۶)، ورامین (۱۵۴)، بهارستان (۱۵۴)، پیشوا (۱۵۲) و شهرداری منطقه ۲۱ (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت.
در استان البرز وضعیت شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های نظرآباد ۲ (۱۶۰)، منطقه ۳ (۱۵۶)، فردیس (۱۵۵) و فرمانداری ساوجبلاغ (۱۵۵) چنین بود.
در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه احمد آباد به عدد ۱۶۷ و در ایستگاه خمینی شهر به عدد ۱۶۲ رسید. در استان قزوین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آبیک ۲ بر روی عدد ۱۶۰ قرار گرفت و در ایستگاه مدیریت بحران قزوین ۲ نیز شاخص به عدد ۱۵۱ رسید.
در استان خوزستان وضعیت شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های اداره کل ۲ (۱۷۴)، حفاری (۱۶۱)، اداره کل (۱۵۷)، نیوساید (۱۵۶)، شوشتر (۱۵۶)، آبادان (۱۵۳)، هویزه (۱۵۳)، سوسنگرد (۱۵۳)، رامهرمز (۱۵۱) و ماهشهر (۱۵۱) چنین بود.
در استان آذربایجان شرقی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه بناب (۱۶۵) و تقاطع هتل مرمر (۱۵۵) رسید. در استان کهگیلویه و بویراحمد شاخص آلودگی هوا در ایستگاه گچسارانبه عدد ۱۵۳ رسید و در استان بوشهر نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - بیدخون بر روی عدد ۱۵۲ قرار گرفت.
نوع آلاینده هوا در این استان ها PM۲.۵ بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند.
این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده میشوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاهها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه گیری می شود.