تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/26 - 15:34
کد خبر: 527711

صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی

صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی

خرید و فروش آنلاین روبه‌روز در حال گسترش است و امروزه بخش زیادی از مردم نیازهای خود را به صورت اینترنتی تامین می‌کنند. این شرایط باعث شده است که فضا برای کسب‌وکارهای اینترنتی بسیار مهیا شود و در سال‌های اخیر با توسعه چشمگیر سایت‌ها فروشگاهی روبرو شویم. با این حال، قبل از راه‌اندازی هر نوع کسب‌وکار آنلاین و انتخاب درگاه پرداخت، باید درباره نحوه محاسبه مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی، تفاوت درگاه‌های پرداخت در محاسبه مالیات و... آشنا شوید؛ زیرا شناخت قوانینی که در این زمینه وجود دارد، می‌تواند...

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ خرید و فروش آنلاین روبه‌روز در حال گسترش است و امروزه بخش زیادی از مردم نیازهای خود را به صورت اینترنتی تامین می‌کنند. این شرایط باعث شده است که فضا برای کسب‌وکارهای اینترنتی بسیار مهیا شود و در سال‌های اخیر با توسعه چشمگیر سایت‌ها فروشگاهی روبرو شویم. با این حال، قبل از راه‌اندازی هر نوع کسب‌وکار آنلاین و انتخاب درگاه پرداخت، باید درباره نحوه محاسبه مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی، تفاوت درگاه‌های پرداخت در محاسبه مالیات و... آشنا شوید؛ زیرا شناخت قوانینی که در این زمینه وجود دارد، می‌تواند به شما کمک کند که حاشیه سود بیشتری داشته باشید و کمتر به مالیات‌های سنگین دچار شوید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله، شما را با مالیات درگاه‌های پرداخت، نحوه محاسبات مالیات فروشگاه‌های اینترنتی و... آشنا سازیم.

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی چیست؟

طبق قانون، وقتی شما از یک درگاه پرداخت اینترنتی برای فروشگاه آنلاین خود استفاده می‌کنید و با فروش کالا یا خدمات، درآمدی کسب می‌نمایید، موظف هستید که درصدی از این درآمد را تحت عنوان مالیات به دولت بپردازید. پس به زبان ساده‌تر، مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی یعنی همان مالیاتی که بر روی درآمدها و تراکنش‌های درگاه پرداخت آنلاین اعمال می‌شود. پرداخت این مالیات طبق مقررات خاصی انجام می‌گیرد و بسته به حجم تراکنش‌ها، نوع کسب‌وکار و نوع درگاه ممکن است مالیات نهایی شما متفاوت باشد.

آیا نوع درگاه اینترنتی بر مالیاتی که می‌دهیم تاثیر دارد؟

به طور کلی باید گفت بله، نوع درگاه اینترنتی که استفاده می‌کنید و همچنین نوع فعالیت اقتصادی که انجام می‌دهید می‌تواند بر مالیات پرداختی شما تاثیر بگذارد. برای اطلاع دقیق‌تر در مورد تفاوت این درگاه‌ها می‌توانید اینجا (بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی) کلیک کنید.

به طور کلی، درگاه‌های پرداخت به دو نوع مستقیم و واسط تقسیم می‌شوند که می‌توانند از جهات مختلفی با یک دیگر تفاوت داشته باشند. درگاه‌های مستقیم معمولا شفافیت بیشتری در تراکنش‌ها دارند و ممکن است تحت نظارت بیشتری قرار بگیرند؛ همچنین اتصال آن‌ها به سایت فرایند پیچیده‌تری دارد. اما درگاه‌هایی که از طریق شرکت‌های واسط (مانند پولام) ارائه می‌شوند، آزادی عمل بیشتری برای شما فراهم می‌کنند و نیاز به مجو‌زهای کمتری دارند.

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی چگونه محاسبه می‌شود؟

نشان دهنده مالیات و درگاه به پرداخت ملت

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی و نحوه محاسبه آن در ایران، تحت قوانین خاصی قرار دارد که بر اساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و دریافت شناسه یکتا توسط هر کسب‌وکار محاسبه می‌شود. ماده ۱۱ این قانون به شفاف کردن تراکنش‌های مالی و جلوگیری از فرار مالیاتی می‌پردازد که طبق آن، سازمان امور مالیاتی اجازه دارد بر روی تراکنش‌های مالی نظارت داشته و از این طریق درآمدهای مشاغل اینترنتی را شناسایی کند.

برای شناسایی میزان درآمدها، برای هر پایانه فروشگاهی یک شناسه یکتا صادر می‌شود تا تمامی حساب‌های فروشگاه که به آن متصل بوده و همه تراکنش‌ها به صورت دقیق و شفاف ثبت شوند. طبق قانون،‌ محاسبه میزان مالیات برای مشاغل اینترنتی بر اساس نوع کسب‌وکار و درآمد خالص آن‌ها محاسبه می‌شود. مراحل کلی محاسبه آن به صورت زیر است:

  • نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (شرکت‌ها): طبق ماده ۱۵ قانون، مالیات‌ها به صورت مستقیم و ۲۵ درصد از درآمد خالص است.
  • نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی: مالیات کسب‌وکارهای شخصی طبق ماده ۱۳ به صورت پلکانی محاسبه می گردد و بسته به نوع کسب‌وکار (سه دسته تولیدی، بازرگانی و خدماتی) و میزان درآمد، بین ۰ درصد تا ۲۵ درصد متغیر است.

در همین باره مقاله حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد را بخوانید.

مراحل ثبت‌نام کد مالیاتی درگاه های پرداخت اینترنتی

دریافت کد مالیاتی، یکی از موارد ضروری برای فعالیت همه شرکت‌های تجاری اعم از فروشگاه‌های آنلاین است. جهت دریافت این کد، باید ابتدا در سامانه امور مالیاتی ثبت‌نام کرده و پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهید. برای انجام این فرایند، باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس tax.gov.ir وارد شوید و روی گزینه ثبت نام الکترونیک کلیک نمایید.
  • در صفحه باز شده باید اطلاعات کسب‌وکار، نوع مودی و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و روی گزینه مرحله بعد کلیک نمایید.
  • کد فعال‌سازی که به شماره همراه شما ارسال می‌شود را در کادر مربوطه وارد کنید.
  • پس از وارد کردن کد احراز هویت، وارد صفحه جدیدی می‌شوید که باید اطلاعات خواسته شما را در فرم مربوطه وارد نمایید.
  • درخواست شما وارد پروسه بررسی می‌گردد و باید منتظر پاسخ سازمان امور مالیاتی کشور بمانید. نتیجه بررسی به وسیله پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد.

کدام مشاغل اینترنتی باید مالیات بپردازند؟

نشان دهنده‌ی بار پرداخت مالیات

طبق قانون، همه سایت‌ها و پلتفرم‌هایی که به منظور کسب درآمد و فعالیت تجاری فعالیت می‌کنند، تحت قانون مالیاتی کشور قرار می‌گیرند. این مشاغل به طور کلی شامل موارد زیر هستند:

  • همه فروشگاه‌های اینترنتی کالا و خدمات، اعم از سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها
  • فروشگاه‌ها و صفحات فضای مجازی که درگاه پرداخت آنلاین دارند.
  • استارتاپ‌هایی که از درگاه‌های پرداخت استفاده می‌کنند.

انتخاب بهترین درگاه پرداخت اینترنتی با پولام

هنگام انتخاب درگاه پرداخت آنلاین، علاوه بر مسائل مالیاتی باید به ویژگی‌هایی چون خدمات سریع، امنیت و پشتیبانی قوی نیز دقت کنید. درگاه پرداخت پولام با پشتیبانی از انواع روش‌های پرداخت و تسهیل فرآیند خرید، می‌تواند تجربه بی‌نظیری برای شما و مخاطبان شما فراهم آورد. همچنین، رابط کاربری ساده و قابلیت‌های گزارش‌گیری پولام، به شما کمک می‌کند تا عملکرد کسب‌وکار خود را بهبود بخشید و فرایندهای مالیاتی خود را به خوبی تحت نظر داشته باشید. با پولام، نه تنها امنیت تراکنش‌های شما تضمین می‌شود، بلکه می‌توانید با خیال راحت، روی رشد و توسعه کسب‌وکار خود متمرکز شوید.

جمع بندی

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی، در عین حال که یک موضوع پیچیده و چند بعدی است، می‌تواند با آموزش صحیح به یک موضوع ساده و قابل فهم تبدیل شود. به طور کلی، نوع درگاه اینترنتی و زمینه کسب‌وکار شما می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر مالیات پرداختی شما داشته باشد. در قانون مالیاتی کشور، کسب‌وکارهای آنلاین به دو نوع کلی حقوقی و حقیقی تقسیم می‌شوند که خود می‌توانند مجددا در سه دسته تولیدی، بازرگانی و خدماتی دسته‌بندی گردند؛ بر همین اساس، میزان مالیات شما به صورت پلکانی و بر اساس میزان درآمد خالص کسب‌وکار می‌تواند از ۰ تا ۲۵ درصد متغیر باشد؛ بنابراین، هر چقدر که با قوانین مالیاتی درگاه‌های اینترنتی آشناتر باشید، امکان مدیریت درآمد و تراکنش‌ها برای شما ساده‌تر خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر به سایت پولام مراجعه کنید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
احتمال اعلام قریب الوقوع توافق آتش بس در غزه
دانشجویان توانمند معلول در المپیاد علمی و مهارتی شناسایی می‌شوند
فرصت مغتنمی برای رشد انسان در تمام ابعاد
قطعی شدن برگزاری سوپرجام با VAR
آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟
در بازی با بارسا اشتباهات زیادی مرتکب شدیم
پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا
تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی
علائم جسمی و روانی مصرف شیشه
انتقاد خسروپناه از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان
آیا مکمل‌های تقویت قوای جنسی برای زنان و مردان متفاوت است؟
چرا فیلترشکن فروش‌ها را معرفی نمی‌کنید؟/ خبر مهم وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ سایر پلتفرم‌ها
ایران، سرزمین شگفتی‌ها: از جزیره رنگین کمان تا آسمان پرستاره کو
چگونه بهترین مارک کفپوش خودرو را بشناسیم؟
صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی
معرفی ۹ تا از بهترین راه های افزایش ممبر ایتا در سال جدید
جهاد اسلامی: اراده ملت فلسطین قوی‌تر از تجهیزات اشغالگران است
آموزش دستگاهی | مهم ترین دستگاه ها برای آنالیز مواد و عناصر موجود در نمونه ها
مبارزه نخست وزیر جدید فرانسه برای حفظ حیات سیاسی
ثبات نسبی بورس در روز پایانی هفته
مذاکرات چین و فیلیپین درباره دریای جنوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top