تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/26 - 15:55
کد خبر: 527718

تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی

 تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی

امضای توافقنامه مشارکت راهبردی بین ارمنستان و آمریکا با نگرانی روسیه و هشدار درباره پیامدهای منفی آن برای ارمنستان همراه شده است. این اقدام آمریکا با هدف تشدید تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی و همچنین تضعیف موضع روسیه در منطقه انجام شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آمریکا و غرب در تلاش برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی هستند. صلح و ثبات در این منطقه با منافع ژئوپلیتیکی محافل سیاسی غرب در تضاد است. به همین دلیل، آمریکا و غرب در حال تلاش برای تشدید درگیری و ناامنی در قفقاز جنوبی هستند. در این زمینه، می‌توان گفت که غرب در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد یک درگیری نظامی جدید در منطقه است.

هیئت نظارتی غیرنظامی اتحادیه اروپا که بیشتر اعضای آن را افسران اطلاعاتی فرانسه و آلمان تشکیل می‌دهند، به فعالیت جاسوسی خود در مناطق مرزی ارمنستان با ایران و جمهوری آذربایجان ادامه می‌دهد و اتحادیه اروپا اعلام کرده که قصد دارد مدت فعالیت این هیئت که تعداد آن‌ها به 1500 نفر رسیده را به مدت دو سال دیگر تمدید کند.

تلاش آمریکا برای ایجاد تنش در قفقاز جنوبی

دولت بایدن به دنبال تغییر توازن قوا در منطقه قفقاز جنوبی است. در جریان سفر آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، به واشنگتن، توافقنامه مشارکت راهبردی بین آمریکا و ارمنستان امضا شد. این اقدام دولت بایدن را می‌توان تلاشی برای ایجاد تنش در قفقاز جنوبی تلقی کرد. در این زمینه، بدون شک آمریکا که مدعی میانجیگری در روند صلح است، در حال حاضر نویسنده اصلی سناریوی جنگ جدید در قفقاز جنوبی است.

دولت پاشینیان که از احتمال کاهش حمایت آمریکا از ارمنستان در دوران ترامپ نگران است، به سرعت در حال انجام اقدامات احتیاطی است. دولت بایدن که طرفدار ارمنستان است و دوره زمامداری آن رو به پایان است، در تلاش برای کمک به ایروان در این زمینه است.

در هر صورت، امضای توافقنامه مشارکت راهبردی بین آمریکا و ارمنستان توسط دولت بایدن در لحظات آخر و به ارث گذاشتن «پروژه ارمنستان» برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، به‌هیچ‌وجه تصادفی نیست و دولت ترامپ در هر صورت، در تدوین سیاست خود در قبال قفقاز جنوبی، به دلیل «پروژه راهبردی ارمنستان» با چالش‌هایی مواجه خواهد شد.

ارمنستان در میان آمریکا و روسیه: یک بازی خطرناک

به نظر می‌رسد که دولت پاشینیان در تلاش است تا با همکاری دولت بایدن، شرایطی را ایجاد کند که حتی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز، آمریکا مجبور به حمایت از ارمنستان باشد. علاوه بر این، همه این بازی‌های مخفی نه‌تنها علیه روسیه، بلکه علیه ایران نیز هستند. در این زمینه، دور از انتظار نیست که کرملین به تلاش‌های ایروان برای قرار دادن ارمنستان تحت حمایت آمریکا واکنش شدیدی نشان دهد.

جالب اینجاست که در میان محافل سیاسی ارمنستان، کسانی هستند که به اثربخشی توافقنامه مشارکت راهبردی با آمریکا مشکوک هستند.

سورن سارکیسیان، کارشناس سیاسی ارمنی، به امضای سند مشابهی بین آمریکا و گرجستان در گذشته اشاره کرده و گفته است: «آمریکا هیچ‌گونه تضمین امنیتی به ارمنستان نمی‌دهد؛ بنابراین، سود این سند برای ارمنستان جای سؤال دارد.»

از سوی دیگر، نخبگان سیاسی ارمنستان نگران هستند که توافقنامه مشارکت راهبردی با آمریکا باعث شود که ارمنستان بیشتر مورد هدف روسیه قرار گیرد. به ویژه تأکید سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بر اینکه روابط با ارمنستان در مرحله دشواری قرار دارد، باعث نگرانی در میان نخبگان سیاسی ارمنستان شده است. در حالی که لاوروف به تلاش‌های ایروان برای عضویت در اتحادیه اروپا واکنش ملایمی نشان داده و آن را «تصمیم داخلی ارمنستان» دانسته و اشاره کرده بود که اختلافات در روابط روسیه و ارمنستان در جریان سفر آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، به مسکو بررسی خواهد شد.
به نظر می‌رسد که ارمنستان با نزدیک شدن به آمریکا و اتحادیه اروپا، در حال دور شدن از روسیه است و این موضوع می‌تواند پیامدهای منفی برای این کشور داشته باشد.

لاوروف: آمریکا ممکن است ارمنستان را به تحریم روسیه وادار کند

در حالی که ارمنستان توافقنامه مشارکت راهبردی با آمریکا امضا کرده، روسیه به این کشور هشدار داده که این اقدام می‌تواند پیامدهای منفی به همراه داشته باشد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به طور غیرمستقیم به ارمنستان هشدار داده و گفته که آمریکا ممکن است بر اساس این توافقنامه، از ارمنستان بخواهد که روسیه را تحریم کند.

وی گفته است: «کاخ سفید می‌تواند با تکیه بر این سند مشارکت راهبردی، ارمنستان را به این کار وادار کند. همان‌طور که آمریکا سعی کرد با استفاده از سند مشابهی، صربستان را به تحریم روسیه وادار کند، ممکن است از ارمنستان نیز چنین درخواستی داشته باشد.»

این مقام کرملین همچنین به طور غیرمستقیم به اقدامات تنبیهی روسیه علیه ارمنستان در صورت ادامه تلاش‌های این کشور برای عضویت در اتحادیه اروپا اشاره کرده است.

وی گفته است که اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا دو سیستم کاملاً متفاوت هستند؛ بنابراین، ایروان باید با دقت زیاد بررسی کند که کدام یک از این دو اتحادیه برای ارمنستان مفیدتر است و این در واقع به معنای تهدید ارمنستان به پرداخت هزینه بالا برای توافقنامه مشارکت راهبردی با آمریکا است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
احتمال اعلام قریب الوقوع توافق آتش بس در غزه
دانشجویان توانمند معلول در المپیاد علمی و مهارتی شناسایی می‌شوند
فرصت مغتنمی برای رشد انسان در تمام ابعاد
قطعی شدن برگزاری سوپرجام با VAR
آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟
در بازی با بارسا اشتباهات زیادی مرتکب شدیم
پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا
تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی
علائم جسمی و روانی مصرف شیشه
انتقاد خسروپناه از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان
آیا مکمل‌های تقویت قوای جنسی برای زنان و مردان متفاوت است؟
چرا فیلترشکن فروش‌ها را معرفی نمی‌کنید؟/ خبر مهم وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ سایر پلتفرم‌ها
ایران، سرزمین شگفتی‌ها: از جزیره رنگین کمان تا آسمان پرستاره کو
چگونه بهترین مارک کفپوش خودرو را بشناسیم؟
صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی
معرفی ۹ تا از بهترین راه های افزایش ممبر ایتا در سال جدید
جهاد اسلامی: اراده ملت فلسطین قوی‌تر از تجهیزات اشغالگران است
آموزش دستگاهی | مهم ترین دستگاه ها برای آنالیز مواد و عناصر موجود در نمونه ها
مبارزه نخست وزیر جدید فرانسه برای حفظ حیات سیاسی
ثبات نسبی بورس در روز پایانی هفته
مذاکرات چین و فیلیپین درباره دریای جنوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top