به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛
بیزینس کوچینگ چیست؟ (مزایایی بیزینس کوچ)
بیزینس کوچینگ در حقیقت یک روش عالی برای رشد کسبوکارها است؛ اما ممکن است برای بسیاری از کارآفرینها و یا رهبر یک شرکت استفاده از کوچینگ کسبوکار آخرین چیزی باشد که برای رشد شرکت به ذهنش می رسد.
حالا بیایید ببینیم کلا بیزینس کوچینگ چیست و چرا سازمانها به یک کوچ نیاز دارند.
بیزینس کوچینگ چیست؟
بیزینس کوچینگ (Business Coaching) یعنی ایجاد یک رابطه بین مدیر یک کسبوکار با فردی که به علوم کسبوکار تسلط کافی دارد. این فرد که به نام بیزینس کوچ شناخته میشود با مهارتهای بیزینسی که دارد کمک میکند یک سازمان به جایی که میخواهد برسد. کوچهای کسبوکار متخصصان باتجربهای هستند که استارت آپها، کارآفرینان و رهبران شرکتها را با مشاوره و بازخورد بر اساس نیازهای واقعی کسبوکارشان قدرتمند میسازند.
یک مربی کسبوکار ممکن است به مشتری خود در ایجاد مهارتهای رهبری، ایجاد استراتژیهای تجاری یا بهبود طرز فکرش کمک کند. همه چیز بستگی به این دارد که صاحب یک کسبوکار چه انتظاراتی از استخدام بیزینس کوچ دارد و از این رابطه چه می خواهد.
یک بیزینس کوچ حرفهای چه ویژگیهایی دارد؟
یک بیزینس کوچ باید مهارتهای سخت و نرم داشته باشد. مهارت سخت (Hard Skill) به دسته مهارتهای تخصصی گفته میشود که هر شخصی در حوزه کاری یا تخصصی خود دانش آن را دارد. مهارت سخت، تواناییهایی هستند که از طریق تمرین، تکرار و آموزش به دست میآیند و تقویت میشوند. مهارتهای سخت در شغل بیزینس کوچینگ این است که مربی باید به علم کسبوکار تسلط داشته باشد.
یعنی یک کوچ حرفهای باید به صاحبان کسبوکار در سیستمسازی، خلق برند، خلق ارزش، تیم سازی، بازاریابی و فروش کمک کند تا در کوتاه مدت رشد کنند.
در کنار تخصص یک بیزینس کوچ باید دارای مهارتهای نرم نیز باشد. مهارت های نرم شامل، توانایی حل مسئله، ارتباط سازی، کار گروهی، وجدان کاری، داشتن گوش شنوا، سخنرانی در جمع است.
مزایای بیزینس کوچینگ
-
کمک به ترسیم مسیر رشد حرفه ای
یک بیزینس کوچ حرفه ای به مشتریان کمک می کند تا شکاف بین جایی که امروز هستند و جایی که می خواهند باشند را کشف کنند. با کمک کوچ، کارآفرین یا رهبر شرکت میتواند یک طرح کسبوکار قوی و استراتژیک ایجاد کند که باعث رشد شرکت میشود. گاهی اوقات بودن فردی که از بیرون به بیزینس شما نگاه میکند، تنها چیزی است که یک رهبر برای باز کردن پتانسیل های شخصی و شرکتی جدید به آن نیاز دارد.
2. به شما کمک می کند ارزش های اصلی و چشم انداز خود را کشف کنید.
چشم انداز به ما کمک می کند، آنچه را که میخواهیم در آینده داشته باشیم مشخص کنیم تا مسیری شفاف و روشن را طی کنیم و همیشه آینده خود را ببینیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم. اینگونه هر قدم که به آن نزدیکتر شویم، لذتی زایدالوصف وجودمان را فرا خواهد گرفت و قدم های بعد را با اشتیاق، انگیزه و اطمینان بیشتر برخواهیم داشت.
3. افزایش اعتماد به نفس
رابطه بین رهبر شرکت و مربی فضای امن و مقدسی است. هنگامی که اعتماد ایجاد شد، مشتریان مربی می توانند بدون ترس از تمسخر یا تحقیر عمیق ترین تردیدهای خود را به اشتراک بگذارند.
با حمایت یک بیزینس کوچینگ، رهبر شرکتی بدون محدودیت میتواند ایدههای جدید برای رشد را کشف کند یا راههایی را برای تبدیل شدن به یک رهبر بهتر امتحان کند. این نه تنها باعث ایجاد اعتماد به نفس یک رهبر می شود، بلکه می تواند مستقیماً بر نرخ رشد، فرهنگ شرکت و چشم انداز شرکت نیز تأثیر بگذارد.
5: افزایش بهرهوری
زمانی که بتوانیم بدون افزایش هزینهها، میزان خروجی سازمان را بیشتر کنیم یا بدون تغییر میزان خروجی، هزینهها را کاهش دهیم، یعنی بهره وری سازمان ما رشد کرده است. بیزینس کوچ در این فرایند به ما کمک میکند.
5. پیدا کردن باگهای کسب و کار
با توجه به اینکه یک بیزینس کوچ، شخصیت کنجکاوی دارد به تمام ابعاد کسبوکار سرک میکشد و تمام گره هایی که مانع رشد آن بیزینس شده است را شناسایی میکند.
6: کمک به بهبود ارتباطات
کوچینگ کسب و کار به بهبود ارتباطات در تیم ها و بین بخش ها کمک می کند و منجر به همکاری و درک بهتر وظایف می شود. با ارتباط بهتر بین اعضای تیم و بخشها، سازمانها میتوانند از سوء تفاهم جلوگیری کنند، کار تیمی را تقویت کنند و اثربخشی کلی را افزایش دهند.
علاوه بر این، ارتباط موثر می تواند روحیه کارکنان و رضایت شغلی را افزایش دهد و منجر به افزایش نرخ حفظ و فرهنگ سازمانی مثبت تر شود. بنابراین بیزینس کوچینگ نقشی حیاتی در تضمین سلامت و موفقیت یک سازمان دارد.
7. افزایش درآمد
بیزینس کوچینگ به طور گسترده توسط کارشناسان به عنوان بهترین راه برای افزایش درآمد سازمان ها شناخته می شود زیرا کوچینگ به کسب و کارها کمک می کند تا سریعتر به اهداف خود دست یابند، فرصت های بهبود را شناسایی کنند، استراتژی هایی را برای مقابله با چالش ها ایجاد کنند و فرهنگ نوآوری را تقویت کنند، که همگی به افزایش سودآوری کمک می کند.
در واقع، طبق مطالعهای که توسط شرکت منچستر انجام شد، مدیرانی که تحت آموزش قرار گرفتند، میانگین بازگشت سرمایه (ROI) تقریباً شش برابر سرمایه اولیه خود را تجربه کردند، که نشان میدهد چگونه بیزینس کوچینگ یک ابزار ضروری برای کسبوکارهایی است که به دنبال رشد، افزایش بهرهوری هستند و به موفقیت های بلند مدت دست پیدا کنید.
جمع بندی
داشتن یک بیزینس کوچ میتواند در مسیر شغلی شما موثر باشد. یک مربی کسبوکار مسیر درست را به شما میآموزد. اگر میخواهید برای پیشرفت شغلی خود، از بیزینس کوچینگ استفاده کنید، این نکته را در نظر بگیرید که دارای تجربه بوده و یک کسبوکاری را به جایی رسانده باشد. برای داشتن بیزینس کوچینگ به سایت رضا مجد سر بزنید. او به عنوان یکی از بهترین مربی کوچینگ ایران شناخته شده است. رضا مجد موسس برند دکتر یدکی بوده و یکی از مربیان با تجربه در حوزه کسب و کار است.