تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/29 - 20:05
کد خبر: 527922

مرتضی علیزاده؛

۸ دلیل پیروزی مقاومت

۸ دلیل پیروزی مقاومت

توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت در غزه، به وضوح نشان‌دهنده معادلات جدید در منطقه و تأثیرات آن بر طرف‌های درگیر است. در این یادداشت، به تحلیل تحولات به وجود آمده پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ می‌پردازم و با ذکر ۸ دلیل به این پرسش پاسخ می‌دهم که چرا این آتش‌بس برای جبهه مقاومت پیروزی و برای رژیم اسرائیل شکست محسوب می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یادداشت از مرتضی علیزاده///*؛ توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت در غزه، به وضوح نشان‌دهنده معادلات جدید در منطقه و تأثیرات آن بر طرف‌های درگیر است. در این یادداشت، به تحلیل تحولات به وجود آمده پس از 7 اکتبر 2023 می‌پردازم و با ذکر 8 دلیل به این پرسش پاسخ می‌دهم که چرا این آتش‌بس برای جبهه مقاومت پیروزی و برای رژیم اسرائیل شکست محسوب می‌شود.

1- ناتوانی اسرائیل در دستیابی به اهداف نظامی: یکی از بزرگ‌ترین شکست‌های رژیم صهیونیستی در این جنگ نابرابر، عدم دستیابی به اهداف نظامی خود بود. تل‌آویو نتوانست زیرساخت‌های نظامی جبهه مقاومت را نابود کند و این موضوع به طور مستقیم بر اعتبار نظامی این رژیم تأثیر منفی گذاشت.

2- تضعیف مشروعیت بین‌المللی اسرائیل: اقدامات نظامی رژیم اسرائیل، هم مشروعیت داخلی آنها را تحت تأثیر قرار داد و هم موجب تضعیف مشروعیت بین‌المللی آنها شد. در طول بیش از یک سال گذشته بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی بشدت به این اقدامات واکنش نشان دادند و خواستار پایان خشونت‌ها شدند؛ تا جایی که حکم تعقیب قضایی برای نخست‌وزیر این رژیم صادر شد و بسیاری از کشورها از منع ورود او به سرزمین‌های خود خبر دادند.

3- تقویت حمایت‌های مردمی: این آتش‌بس نشان داد گروه‌های مقاومت در داخل غزه و سراسر سرزمین‌های اشغالی از حمایت‌های کامل مردمی برخوردارند و به‌رغم برخی سوءتبلیغات‌ دشمنان و با وجود همه دشواری‌هایی که رژیم غاصب بر مردم مظلوم فلسطین تحمیل کرده است، آنها همچنان از مقاومت حمایت می‌کنند و در این مسیر از وحشی‌گری‌های رژیم صهیونیستی ابایی ندارند.

4- تقویت دیپلماسی عمومی مقاومت: پس از 7 اکتبر، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نقش بسزایی در شکل‌دهی به افکار عمومی ایفا کردند. تصاویر و گزارش‌های مربوط به حملات اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی، موجی از انتقادات را در سطح جهانی ایجاد و به نفع جبهه مقاومت عمل کرد.

5- توسعه توان نظامی جبهه مقاومت: یکی از نکات کلیدی که به پیروزی جبهه مقاومت کمک کرد، حفظ توان نظامی و آمادگی آنها برای ادامه نبرد بود. گروه‌های مقاومت مانند حماس و جهاد اسلامی توانستند با استفاده از تاکتیک‌های جنگی مدرن و به کارگیری سلاح‌های پیشرفته، به رژیم صهیونیستی آسیب‌های جدی وارد کنند. این موضوع باعث شد تل‌آویو نتواند به اهداف خود در نابودی زیرساخت‌های نظامی جبهه مقاومت دست یابد.

6- گسترش بحران‌های داخلی رژیم صهیونیستی: پس از یک دوره نسبتا طولانی درگیری میان اسرائیل و گروه‌های مقاومت، اکنون رژیم صهیونیستی با چالش‌های داخلی متعددی روبه‌رو است. نارضایتی‌های اجتماعی، بحران‌های اقتصادی، همچنین فشارهای بین‌المللی بر تل‌آویو باعث شد این رژیم نتواند به طور کامل بر اهداف نظامی خود متمرکز شود. این چالش‌ها نشان داد رژیم اسرائیل در وضعیتی نیست که بتواند به جنگ ادامه دهد.

7- تغییر در معادلات منطقه‌ای: توافق آتش‌بس نشان‌دهنده تغییر توازن قدرت در منطقه به نفع گروه‌های مقاومت است. فشارهای محور مقاومت بر برخی کشورهای منطقه و تلاش‌های دیپلماتیک در سطح جهانی منجر به این شد رژیم صهیونیستی برخلاف اهداف اولیه خود وادار به پذیرش آتش‌بس شود و این خود حاکی از تغییر وزن محور مقاومت در منطقه است.

8- تقویت روابط میان گروه‌های مقاومت: یکی از دستاوردهای عملیات 7 اکتبر، تقویت روابط میان گروه‌‌های مختلف مقاومت است. اقدامات گسترده حوثی‌ها در یمن و حزب‌الله در لبنان و گروه‌های مقاومت در عراق و... در حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطین در نهایت منجر به این شد که غزه در برقراری آتش‌‌بس دست بالا را داشته باشد و ‌این خود یکی از عوامل مهم پذیرش شکست از سوی رژیم صهیونیستی بود.

با توجه به دلایلی که ذکر شد، آتش‌بس اخیر میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت در غزه یک نقطه عطف در معادلات منطقه‌ای محسوب می‌شود. جبهه مقاومت با حمایت‌های مردمی و بین‌المللی توانست یک آتش‌بس دیگر را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند و با توجه به اهدافی که این رژیم برای خود ترسیم کرده بود، این ‌آتش‌بس برای آنها یک شکست قطعی است. 

علاوه بر این افق پیش روی این توافق نیز دست بالای جبهه مقاومت را نشان می‌دهد؛ چه اینکه با توجه به پایان درگیری‌ها افکار عمومی داخلی این رژیم بیش از پیش بر هزینه‌های جنگ و تبعات اقتصادی و سیاسی آن متمرکز خواهد شد و گسترش نارضایتی و به تبع آن بحران‌های اجتماعی متعددی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت. از طرفی گروه‌های مقاومت نیز با توفیق‌های حاصل از عملیات توفان‌الاقصی با روحیه بالاتری ادامه مسیر خود در مبارزه با رژیم غاصب را طراحی می‌کنند. مجموعه این موارد به وضوح نشان می‌دهد توافق آتش‌بس نه یک توقف موقت، بلکه یک پیروزی استراتژیک برای گروه‌های مقاومت و شکست برای رژیم اسرائیل تلقی می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ادعای ترامپ درباره ضمانت آتش بس!
جزییات آزادی اسیران فلسطینی در آتش بس غزه منتشر شد
ورزشگاه آزادی رسماً میزبان دیدار استقلال - شمس آذر شد
انصارالله شرط توقف حمله یمن به اسرائیل را اعلام کرد
«استثناگرایی آمریکایی» عامل «کینه شتری» نسبت به ایران
وزیر علوم از آمادگی برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی خبر داد
مردم از خرید شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند
نه تنها حماس نابود نشد بلکه در حال گسترش است
بپذیریم در تحقق اهداف جنگ شکست خوردیم
دستگیری افرادی در رابطه با ترور قضات در تهران
رایزنی تلفنی عراقچی و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت حجج اسلام رازینی و مقیسه
مصلحت باید «بیّن» باشد
در باب گرایش به مذهب
۸ دلیل پیروزی مقاومت
شرایط پذیرش اتباع در دستیاری پزشکی
میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری ۲۷ سال است
واکنش اتحادیه اروپا به توافق آتش‌بس در غزه
رکورد وام ازدواج و فرزندآوری بانکهای خصوصی شکسته شد
۲۲ هزار معلم و استاد دانشگاه در غزه مورد حمله قرار گرفتند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top