تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/11/02 - 17:51
کد خبر: 528224

۴ سناریو برای ساماندهی تهران

 ۴ سناریو برای ساماندهی تهران

معاون وزیر راه و شهرسازی با تشریح ۴ سناریو برای ساماندهی پایتخت، گفت: یک سناریو این است که کاری نکنیم. این یک اتفاق عجیب نیست، چون خیلی وقت است که هیچ کاری انجام نمی‌دهیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  غلامرضا کاظمیان در نشست بازخوانی مطالعات امکان سنجی جابجایی پایتخت، یادآور شد: سال 1394 مجلس قانونی را تحت عنوان امکان سنجی انتقال مرکز اداری، سیاسی کشور ‌ ساماندهی و تمرکززدایی تهران مصوب کرد.

وی افزود: بر اساس این قانون مقرر شد شورای ساماندهی انتقال پایتخت به ریاست رئیس جمهوری یا معاون اول وی به همراه سازمان‌های مرتبط و ذی‌ربط این شورا تشکیل شود. همچنین کارگروه تخصصی انتقال مرکز اداری سیاسی کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران به ریاست وزیر راه و شهرسازی باید تشکیل می شد.

 وی با بیان اینکه سال 98 کتابچه سند سیاستگذاری تهران در شواری ساماندهی ارائه شد، اضافه کرد: این درحالی بود که طی سال 1400 تا اخیرا موضوع مذکور پیگیری نشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دو جلسه شورای مذکور به ریاست رییس جمهوری و معاون اول وی برگزار شده است، تصریح کرد: در سند سیاستگذاری تهران به 8 ابر مسئله اشاره شده که آلودگی، آب و پراکنده رویی توسعه کالبدی از جمله این مسائل است.

کاظمیان با بیان اینکه تهران ظرفیت های خیلی زیادی در حوزه اقتصادی، فرهنکی، سیاسی و... دارد، اظهار کرد: وقتی از ساماندهی تهران حرف می زنیم، منظور کدام تهران است؟ شهر تهران، شهرستان تهران، استان تهران با مجموعه شهری یعنی تهران و البرز. واقعیت این است که سرنوشت شهر تهران از مجموعه شهر تهران (تهران و البرز) جدایی ناپذیر است.

وی بیان کرد: در بحث انتقال باید بدانیم مبدا و مقصد چه وضعیتی دارند و اینکه وضعیت پس از انتقال مبدا و مقصد چگونه خواهد بود. چه اتفاقی در مبدا می افتند. گروهی که موافق انتقال پایتخت هستند می گویند با این کار حدود 600 هزار نفر از تهران می روند.  این یعنی 8.4 میلیون نفر از جمعیت 9 میلیونی در تهران می مانند!

وی با برشمردن چهار سناریو برای ساماندهی پایتخت گفت: اول اینکه هیچ کاری نکنیم. این یک اتفاق عجیب نیست، خیلی وقت است کاری نمی کنیم. دوم اینکه تمرکززدایی در تهران را انجام دهیم. سوم استراتژی توزیع قدرت سیاسی، اجتماعی و ... را اجرا کنیم. چهارم اینکه مرکز سیاسی کشور منتقل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه خانواده کارکنان دولت حاضر نیستند در موضوع انتقال پایتخت، جابجا شوند، اضافه کرد: لازم است، سناریوهای گفته شده را اولویت بندی کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رسوم بخت‌گشایی در ۱۳ بدر
اتحاد دنیای اسلام، تنها راه ایستادگی در مقابل باج‌طلبی قدرت‌های بزرگ
افزایش بی‌سابقه‌ خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه
آمار تکان‌ دهنده پلیس از تصادفات نوروزی؛ فوت ۶۴۰ نفر در ۱۶ روز
پکن: همکاری با روسیه علیه هیچ طرف ثالثی نیست
مخالفت مسکو با اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین
اردوغان: خدا اسرائیل را نابود کند
رهبر انقلاب: سرعت حوادث اقتضا می‌کند کسانی که در آن دخیل هستند، جایگاه خود را مشخص کنند
رهبر انقلاب: مواضع ما همانی هست که بود +فیلم
رهبر انقلاب: اگر دنبال ایجاد فتنه در داخل کشور باشند، خود ملت جوابشان را خواهند داد
رهبر انقلاب: اگر از طرف آمریکایی‌ها شرارتی انجام بگیرد قطعاً ضربه متقابل محکم خواهند خورد
تبریک نوروز و روز جمهوری اسلامی ایران توسط رهبر انقلاب +فیلم
رهبر انقلاب: ماه رمضان حقا و انصافا یکی از بزرگترین نعمت های الهی است +فیلم
طنین حیدر حیدر تهرانی‌ها در مصلی تهران +فیلم
عربستان، مقصد اولین سفر خارجی رئیس‌جمهور آمریکا
ورود رهبر انقلاب به مصلی تهران و اقامه نماز عید فطر
کیفیت هوای تهران قابل قبول و در مرز پاکی است
فضیلت و اعمال روز عید فطر
نماز عید فطر به امامت مقام معظم رهبری اقامه شد
تحریم‌های علمی و تحقیقاتی ایران: چالش‌ها و پیامدها
تعیین تکلیف با درگیری نظامی یا توافق!؟
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top