به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ائتلافی متشکل از بیش از 40 ابتکار صلح در آلمان از نامزدهای انتخابات فدرال خواستند که برای اطمینان از عدم استقرار سلاح های میان برد ایالات متحده آمریکا در خاک آلمان تلاش کنند.
در این نامه سرگشاده آمده است: پیامد استقرار تسلیحات میان برد سریع، دقیق و صعب العبور آمریکا در آلمان نه امنیت بیشتر، بلکه یک بی ثباتی خطرناک است که در آن یک اشتباه یا خطا کافی است تا جهان را به وسط یک جنگ هستهای سوق دهد. نویسندگان این نامه تاکید کردند: آنچه در عوض مورد نیاز است مذاکرات جدید در مورد کنترل تسلیحات و خلع سلاح همه سلاح های میان برد است.
نویسندگان این نامه شکایت کردند که تصمیم گسترده برای استقرار تسلیحات میان برد ایالات متحده آمریکا در خاک آلمان بدون بحث عمومی قبلی و بدون دخالت پارلمان آلمان اتخاذ شده است و چنین وضعیتی شایسته یک دموکراسی نیست.
در 10 ژوئیه سال 2024، دولت وقت ایالات متحده آمریکا و دولت آلمان اعلام کردند که می خواهند از سال 2026 موشک های آمریکایی SM-6، موشک های کروز تاماهاوک و سلاح های مافوق صوت دارک ایگل را در آلمان مستقر کنند. این بدان معناست که برای اولین بار از زمان جنگ سرد، سیستم های تسلیحاتی که تا روسیه می رسد در آلمان مستقر خواهند شد.
بر اساس توافقات انجام شده این تسلیحات باید به طور کامل تحت کنترل نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا باشند و بخشی از استراتژی حمله سریع جهانی متعارف واشنگتن هستند که هدف آن این است که بتوانند در مدت زمان کوتاهی به هر نقطه از جهان با سیستم های متعارف و غیرهستهای حمله کنند.
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان این تصمیم را با روند ارتقاء روزافزون تسلیحات روسیه توجیه کرد که تهدیدی برای اروپا است.
برلین در توجیه این اقدام مدعی شده است که این تصمیم برای تضمین عدم وقوع جنگ است.
نتایج نظر سنجی ها هم نشان می دهد که بسیاری شهروندان آلمانی با استقرار این تسلیحات در خاک کشورشان مخالف هستند.
بسیاری از سیاستمدارن اپوزیسیون و حتی احزاب ائتلاف حاکم هم درباره عواقب چنین اقدامی هشدار دادهاند.
مسکو هم به واشنگتن هشدار داده است که در صورت استقرار موشکهای دوربرد آمریکایی در خاک آلمان، دیگر به تعلیق یکجانبه در خصوص استقرار سلاحهای میانبرد و کوتاهبرد پایبند نخواهد بود.