تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/11/15 - 01:38
کد خبر: 529050

حنیف غفاری؛

بدترین لحظه عمر کمدین

بدترین لحظه عمر کمدین

رئیس‌جمهور اوکراین تاب و توان خود را نسبت به سیاست‌ها و رفتارهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا از دست داده است. تصور اینکه روزی مذاکرات آتش‌بس روسیه و اوکراین بدون حضور نمایندگانی از بازیگر اصلی درگیر جنگ (کی‌یف) برگزار شود، ولودیمیر زلنسکی را آزار می‌دهد اما اکنون چنین کابوسی به واقعیت تبدیل شده است. کی‌یف نگران آن است که قدرت‌های غربی بدون مشارکت دادن اوکراین، درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یادداشت از حنیف غفاری///* رئیس‌جمهور اوکراین تاب و توان خود را نسبت به سیاست‌ها و رفتارهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا از دست داده است. تصور اینکه روزی مذاکرات آتش‌بس روسیه و اوکراین بدون حضور نمایندگانی از بازیگر اصلی درگیر جنگ (کی‌یف) برگزار شود، ولودیمیر زلنسکی را آزار می‌دهد اما اکنون چنین کابوسی به واقعیت تبدیل شده است. کی‌یف نگران آن است که قدرت‌های غربی بدون مشارکت دادن اوکراین، درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند. زلنسکی تأکید کرده است تحقق وعده ترامپ برای خاتمه دادن به جنگ تنها در صورتی عملی است که کی‌یف نیز مشارکت داده شود!
سقف خواسته‌های زلنسکی از مواردی مانند «عضویت اوکراین در ناتو»، « عضویت در اتحادیه اروپایی» و «خروج نیروهای روس از مناطق تسخیرشده» به «حضور در مذاکرات آتش‌بس» تقلیل یافته است! آیا سال 2022 میلادی در نقطه اوج جنگ اوکراین، زلنسکی اساسا تصور تنزل خواسته‌های اصلی و عبور 180 درجه از خطوط قرمز ادعایی خود و ناتو را می‌کرد؟! پاسخ این سوال قطعا مثبت نیست! زلنسکی حتی به جایی رسید که تصرف بخش‌هایی از روسیه را در دستور کار قرار داد و با حمایت مطلق آتلانتیکی‌ها دامنه و جغرافیای جنگ را به مناطقی در خاک کشور همسایه خود گسترش داد. اما امروز از مذاکراتی سخن می‌گوییم که ابعاد، دستور کار و حتی جزئیات و پیشنهادات آن نه از سوی زلنسکی، بلکه در عرصه دیپلماسی پنهان مسکو - واشنگتن تعیین می‌شود. زلنسکی در این معادله، صرفا یک امضاکننده قرارداد است، نه تنظیم‌کننده یا درخواست‌کننده! او حتی در حدی اختیار ندارد که در جریان نحوه و شکل مذاکرات آتش‌بس که مربوط به خاک کشورش است تصمیم‌گیری کند! پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، زلنسکی مدعی بود هر گونه مذاکره‌ای باید بر مبنای طرحی که آن را «طرح صلح» گذاشته بود انجام شود؛ طرحی که شامل عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی و خروج روس‌ها از تمام مناطق درگیر در شرق و جنوب این کشور بود اما امروز زلنسکی می‌گوید ترامپ می‌تواند به وعده خود مبنی بر پایان دادن به جنگ اوکراین  عمل کند اما تنها در صورتی که کی‌یف نیز در هر گفت‌وگویی شرکت داشته باشد. آمریکا در حال قربانی کردن یکی دیگر از مهره‌های خود در تاریخ روابط بین‌الملل است؛ معامله‌ای که در عرصه سیاست خارجی واشنگتن تازگی نداشته و در آینده نیز نخواهد داشت. رئیس‌جمهور اوکراین به صورت کاملا خودخواسته، کشورش را تبدیل به زمین جنگ ناتو و روسیه کرد اما اکنون پس از ۳ سال تنها مطالبه دلقک، شرکت در مذاکرات آتش‌بس است. اگرچه برخی شرکای اروپایی واشنگتن درباره رویکرد متفاوت ترامپ نسبت به بایدن در قبال جنگ اوکراین هشدار داده بودند اما زلنسکی هرگز تصور حتی غیبت خود(!) در مذاکرات آتش‌بس را نمی‌کرد. مقامات اروپایی به کاخ سفید و کاخ کرملین هشدار داده‌اند هر گونه مذاکره برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین ممکن است چند ماه به طول انجامد. با این حال حتی زلنسکی نمی‌داند نقشه راه ترامپ برای پایان دادن به این منازعه، حتی به لحاظ زمانبندی اجرای مراحل مدنظر واشنگتن و مسکو، چه حدود و ثغوری دارد. بهتر است در اینجا به مساله مهم‌تری اشاره کنیم. اینکه زلنسکی حتی از زمان و مکان برگزاری برخی جلسات پنهان میان آمریکا و روسیه درباره آتش‌بس اوکراین خبر ندارد! این ناآگاهی، مربوط به چارچوب و جزئیات مذاکرات بوده و بیانگر عمق فاجعه برای رئیس‌جمهور و دیگر مقامات کی‌یف است. در این میان رئیس‌جمهور اوکراین همچنان سعی دارد به خود دلداری دهد!
آخرین اظهارات زلنسکی بیانگر همین حقیقت است: «معتقدم  ترامپ خودش هم تمام جزئیات را نمی‌داند، زیرا می‌توانم بگویم خیلی چیزها بستگی به این دارد که چه نوع صلحی را می‌توانیم به دست آوریم و اینکه آیا پوتین اصولا می‌خواهد جنگ را متوقف کند یا خیر؟ من اعتقاد دارم او قصد این کار را ندارد».
در ماورای این اظهارات، نگرانی خاصی در چهره و کلام زلنسکی موج می‌زند. او به لحاظ روانی (و نه واقعی) هنوز بازی صاحبان و مالکان غربی خود و معامله‌ای را که با وی کرده‌اند باور نمی‌کند. او باور نمی‌کند به جای یک طرف قرارداد، باید به ماشین امضای رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شود اما در آینده نزدیک چاره‌ای جز مواجهه با چنین واقعیتی ندارد. هر اندازه زمان می‌گذرد، زلنسکی با واقعیاتی مواجه می‌شود که هرگز تصور محاسبه و پیش‌بینی  آنها را نداشته است. تحقیر اوکراینی‌ها  توسط ترامپ قطعا به نقطه کنونی ختم نمی‌شود. زلنسکی نه‌تنها بدترین لحظات عمر سیاسی خود، بلکه سخت‌ترین لحظات عمر خود را سپری می‌کند. زمانی که او در سخنرانی‌هایش به صورت مکرر و پیوسته از سوی نمایندگان پارلمان اروپا تشویق می‌شد، هرگز تصور نمی‌کرد روزی بابت حداقلی و بدیهی‌ترین مطالبات خود به مستاجر کاخ سفید التماس کند!

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانیال ایری رسما پرسپولیسی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
متکی: جنگ زمینی علیه ایران بلوف است
پزشکیان: علم بدون مهارت و ایمان، راهگشای حل مشکلات کشور نیست
سرلشکر جعفری: رهبر شهید طی ۳۷ سال، امت آماده برای بعثت را شکل داد
تیم‌ ملی فانکشنال فیتنس ایران نایب قهرمان آسیا شد
وزارت بهداشت: ۱.۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم
دیدار و گفتگوی معاونین وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن
ادعای مقام پاکستانی درباره ادامه مذاکرات پیرامون بازگشایی تنگه هرمز!
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top