تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/11/22 - 20:54
کد خبر: 529537

جهش آموزش پزشکی پس از پیروزی انقلاب

جهش آموزش پزشکی پس از پیروزی انقلاب

معاون آموزشی وزارت بهداشت به تشریح دستاوردهای نظام سلامت در حوزه آموزش پزشکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداخت و گفت: اکنون ۹۵ رشته فلوشیپ، ۲۶ رشته فوق تخصصی و بیش از ۱۱۰۰ فارغ‌التحصیل در این مقاطع داریم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت با حضور در یک برنامه تلویزیونی، به تشریح دستاوردهای 46 ساله نظام آموزشی در حوزه سلامت پرداخت و گفت: رسانه فرصتی ارزشمند برای ارتباط دوسویه با مردم و معرفی دستاوردها و چالش‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به افزایش حقوق دستیاران و کارورزان و همچنین رسمیت یافتن دوره دستیاری به‌عنوان یک شغل، اظهار کرد: از ابتدای سال 1404، در صورت تصویب در صحن مجلس شورای اسلامی دوره دستیاری به‌عنوان یک شغل به رسمیت شناخته می‌شود و دستیاران می‌توانند از مزایای شغلی و بیمه بهره‌مند شوند.

تسهیلگری برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی 

معاون آموزشی وزارت بهداشت از نقش تسهیلگری این معاونت برای دانشجویان و فراگیران خبر داد و افزود: با بررسی چالش‌ها و مشکلات دانشجویان، درصدد کاهش دغدغه‌های آنان هستیم. همچنین برای حذف سقف حقوق اساتید مکاتباتی انجام داده‌ایم که امیدواریم در هماهنگی با وزارت علوم به نتیجه برسد.

افزایش ظرفیت آموزشی پس از انقلاب 

حسینی، ادغام آموزش با بهداشت و درمان را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب در حوزه آموزش پزشکی دانست و گفت: پس از انقلاب، تعداد دانشکده‌های پزشکی از 9 به 70 مورد افزایش یافت. همچنین تعداد دانشجویان پزشکی از 25 هزار نفر به 250 هزار نفر و اعضای هیئت علمی از 2,900 نفر به 22,500 نفر رشد داشته است.

وی با اشاره به افزایش حضور بانوان در دانشگاه‌ها، افزود: ورودی بانوان به دانشگاه‌ها افزایش داشته به نحوی که 50 درصد دانشجویان و اساتید بانوان هستند که دستاوردی ارزشمند محسوب می‌شود. بسیاری از این فارغ‌التحصیلان در سطح ملی و بین‌المللی به جایگاه‌های برجسته‌ای دست یافته‌اند.

تحول در برنامه‌های آموزشی 

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییر رویکرد برنامه‌های آموزشی از درمان به پیشگیری را از مهم‌ترین تحولات پس از انقلاب دانست و گفت: برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز جامعه اصلاح شده‌اند. به‌عنوان‌مثال، تربیت پزشکان اجتماعی و پرستاران سالمندی از جمله این تغییرات است.

وی همچنین از راه‌اندازی مراکز توسعه آموزش پزشکی و برنامه‌های آموزشی مستمر برای پزشکان خبر داد و افزود: پس از انقلاب، آموزش مداوم پزشکان الزامی شد و تاکنون حدود 3 میلیون برنامه آموزشی طراحی و اجرا شده است.

 جایگاه بین‌المللی ایران در آموزش پزشکی 

معاون آموزشی وزارت بهداشت، اعتباربخشی مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها و جایگاه مهم ایران در فدراسیون جهانی آموزش پزشکی را از دیگر دستاوردهای این حوزه برشمرد و تأکید کرد: ادغام سیستم بهداشت و درمان با آموزش پزشکی باعث شده تا دانشگاه‌ها به‌محض وقوع یک همه‌گیری، از آن مطلع شده و بر آن تمرکز کنند. این مدل مورد توجه فدراسیون جهانی آموزش پزشکی قرار گرفته و در عین حال برنامه‌های پزشکی عمومی توسط فدراسیون جهانی آموزش پزشکی تایید شده است و به همین جهت ایران میتواند برنامه‌های آموزش پزشکی کشورهای منطقه را ارزیابی و اعتبار بخشی کند.

وی با اشاره به رشد چشمگیر ظرفیت‌های آموزشی در حوزه تخصصی گفت: ظرفیت پذیرش دستیاران تخصصی از 400 نفر در سال 58 به 5000 نفر افزایش یافته است. همچنین در ابتدای انقلاب هیچ برنامه فوق تخصصی و فلوشیپ وجود نداشت، اما اکنون 95 رشته فلوشیپ، 26 رشته فوق تخصصی و بیش از 1100 فارغ‌التحصیل در این مقاطع داریم.

حسینی همچنین از توسعه رشته‌های فلوشیپ بر اساس نیاز کشور خبر داد و افزود: رشته‌هایی مانند پیوند کبد، ناباروری، پیوند کلیه و اورولوژی ترمیمی بر اساس نیازهای درمانی کشور راه‌اندازی شده‌اند.

وی با اشاره به رشد دانشجویان دندانپزشکی گفت: در ابتدای انقلاب، تنها 100 دانشجوی عمومی و 20 دانشجوی تخصصی دندانپزشکی داشتیم. اما اکنون بیش از 17 هزار دانشجوی عمومی و 1,525 دانشجوی تخصصی در این رشته مشغول به تحصیل هستند. همچنین تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، رشد علمی ایران را پشتوانه‌ای ارزشمند خواند و تصریح کرد: اساتید و دانشجویان توانمند ما و ارتباط با انجمن‌های علمی دنیا، جایگاه آموزش پزشکی کشور را برجسته کرده است. بااین‌حال، برخی مشکلات مانند بدهی دانشگاه‌ها و عدم تامین بودجه افزایش بیست درصد پزشکان،بر توانایی و خلاقیت مدیران تأثیر منفی گذاشته که امیدواریم با حمایت دولت این چالش‌ها برطرف شود.

وی در پایان تأکید کرد: هوش ایرانی و برنامه‌ریزی اساتید موجب شده تا همچنان در کیفیت آموزش پزشکی پیشرو باشیم و نیروی متخصص برای تأمین سلامت مردم تربیت کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
یک زنِ دیگر به بانوان دولت اضافه شد
خانواده؛ یک شبکه اجتماعی بدون نیاز به اینترنت!
بیانیه هشدارآمیز حماس نسبت به ساخت شهرک صهیونیستی جدید در قدس اشغالی
تاکید بیانیه پایانی تظاهرات مردم یمن بر مخالفت با توافق گازی مصر با رژیم صهیونیستی
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
سقوط یک پهپاد ناشناس در ازمیت ترکیه
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت
ترامپ احتمال جنگ با ونزوئلا را رد نکرد
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد
تحلیل رسانه عبری: افشاگری هکرها می‌تواند به زندگی سیاسی "بنت" پایان دهد
پوتین: توقیف دارایی‌های روسیه عواقب جدی برای «دزدها» به همراه خواهد داشت
پاکستان: هیچ تصمیمی برای اعزام نیرو به غزه گرفته نشده است
هند صدور محدود ویزا برای شهروندان افغانستان را از سر گرفت
بودجه نظامی آمریکا رکورد زد
ادعای محافل صهیونیست: مرد روسی بعد از مدت‌ها جاسوسی از بنادر اسرائیل دستگیر شد
فیلم | جمله‌ای که شهید مطهری درباره شهید مفتح به رهبر انقلاب گفت
افق‌های جدید برای مدیران فرهنگی
دلیل عدم حضور جبهه پایداری در جلسه احزاب با پزشکیان چه بود؟
استاد دانشگاه: ابتلا به سرطان در ایران یک‌سوم متوسط جهانی است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top