تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/11/24 - 00:13
کد خبر: 529663

اعتراض روسیه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران

اعتراض روسیه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده حرکت کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده حرکت کنند.

ماریا زاخارووا این سخنان را روز سه‌شنبهدر مسکو بیان کرد.

خبرنگار پرسید: انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده اند که در صورت لزوم آماده بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی پیش‌تر لغو شده علیه ایران هستند. سپس، این کشورها در این مسیر گام‌های دیگری برداشتند. در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز کمپین «فشار حداکثری» بر ایران را از سر گرفته است؛ موضع وزارت خارجه روسیه در قبال این تلاش‌های کشورهای غربی در رابطه با ایران چیست؟

اسنپ‌بک برای شرایطی ایجاد شد که تهران ناقض برجام باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به این پرسش گفت: سازوکار بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه تهران که در غرب به آن «بازگشت سریع» (اسنپ‌بک) می‌گویند، برای شرایطی ایجاد شد که ایران، نخستین کشوری باشد که برجام را نقض کند.

وی افزود: طرف ایرانی که قصد نداشت مواردی از توافق را نقض کند، با فراغ‌بال پذیرفت که مفاد مربوط به این سازوکار را در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل لحاظ کند.

استفاده از بند اسنپ‌بک بدون حل و فصل وضعیت اقدامات غیرقانونی آمریکا ممکن نیست
زاخارووا تأکید کرد: سازوکار بازگشت تحریم‌های علیه ایران برای شرایطی طراحی نشده بود که ایالات متحده نخستین کشوری باشد که مفاد توافق هسته‌ای و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کند و باعث ایجاد بحران درازمدت در اجرای آن شود.

وی گفت: تخلفات واشنگتن به یک تغییر اساسی منجر شد که بر شیوه استفاده از سازوکار «اسنپ‌بک» تأثیر گذاشته است و استفاده از این سازوکار بدون حل و فصل وضعیت مربوط به اقدامات غیرقانونی آمریکا پذیرفته نیست.

الگوی رفتار بد آمریکا به اروپا سرایت کرد 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد: الگوی رفتار بد آمریکا به کشورهای اروپایی شرکت‌کننده در مذاکرات برجام و همچنین دیگر کشورهای اتحادیه اروپا سرایت کرد. آنها آشکارا در مسیر تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد گام برداشتند و با طرح ادعای عدم اطمینان از اجرای صحیح برجام، از اجرای تعهدات خود در زمینه رفع تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی علیه ایران خودداری کردند.

اروپا هم مانند آمریکا حق اقدام علیه ایران را ندارد

زاخارووا در ادامه این گفت و گو  گفت: با توجه به عدم اجرای الزامات شورای امنیت از طرف کشور های اروپایی، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند موضوع انتقام علیه ایران را مطرح کنند.

ادعاهای ناقضان روندها در روابط بین‌الملل پذیرفته نیست 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: یکی از اصول اساسی حاکم بر روابط بین الملل این است که طرفی که تعهدات خود را به رسمیت نمی‌شناسد یا انجام نمی‌دهد، ادعاهایش درباره حفظ حقوق خود در چنین روابطی، به رسمیت شناخته نمی‌شود. این اصل، پیش‌تر توسط دیوان بین المللی تایید و تصویب شده است؛ از این رو، هرگونه اقدام کشورهای غربی بر خلاف این اصل، خودسری حقوقی خواهد بود.

فروپاشی توافق هسته‌ای با قصور آمریکا و کشورهای اروپایی 

زاخارووا همچنین تأکید کرد: فروپاشی «توافق هسته‌ای» به تقصیر آمریکا و کشورهای اروپایی نمی‌تواند دلیلی برای انتساب مطالبات قطعنامه‌های تحریمی مدت‌ها منسوخ شده شورای امنیت سازمان ملل به طرف ایرانی باشد، به‌ویژه که سؤالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تهران برای به دست آوردن پاسخی که این قطعنامه‌ها (با هدف یافتن پاسخ‌های آنها) تصویب شده بود، در نهایت پاسخ داده شد که این موضوع توسط آژانس ثبت شد.

غرب به دنبال لاپوشانی ناتوانی خود در مذاکره و نقض فاحش الزامات شورای امنیت است 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه گفت: امروزه واضح است که کشورهای غربی برنامه های کاملا متفاوتی دارند و از (تمرکز بر روی) عدم اشاعه هسته ای فاصله دارند. آنها به ایران به‌عنوان نوعی منبع خطر دائمی به‌طور مصنوعی نیاز دارند که می‌توان با هر وسیله‌ای با آن مبارزه کرد و با چنین روشی، آنها به دنبال این هستند که ناتوانی خود در مذاکره و نقض فاحش الزامات شورای امنیت را پنهان کنند.

وی ادامه داد: از این رو، غرب به دنبال ترویج تهدیدات خیالی مربوط به برنامه هسته ای ایران با رویکردی تهاجمی است. کشورهای غربی با اتخاذ این رویکرد،‌ به دنبال توجیه کردن اقدامات خود در زمینه اختلال در تلاش های چندجانبه برای احیای برجام هستند.

زاخارووا اظهار داشت: به هر حال، تهران بارها آمادگی خود را برای بازگشت به اصول و ابعاد «توافق هسته‌ای»، مشروط به اقدامات متناسب از سوی واشنگتن، لندن و بروکسل اعلام کرده است، اما آنها با این امر موافقت نکردند.

نه ان‌پی‌تی و نه توافقنامه پادمان جامع، محدودیتی برای توسعه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایجاد نمی‌کند 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه مفاد اصلی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در اکتبر سال ۲۰۲۵ میلادی ( برابر با آبان ۱۴۰۳) منقضی می شود، خاطرنشان کرد: پس از آن، معاهده عدم اشاعه (ان‌پی‌تی) و توافقنامه پادمان جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی که ایران به آن پایبند است، به قوت خود باقی خواهد ماند.

زاخارووا تأکید کرد: نه معاهده و نه توافقنامه هیچ محدودیت برای توسعه انرژی هسته ای صلح آمیز تعیین نمی کنند، مشروط بر اینکه تعهدات منع اشاعه انجام شده باشد و تأیید شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هسته‌ای؛ بهانه‌ای برای آپارتاید فناورانه / کالبدشکافی ۲۰ سال بهانه‌سازی غرب
«بزک نمیر بهار میاد» این‌بار در لایحه خزر
وقتی برای پهلوی و ضدانقلاب همه‌چیز مهم است جز خون بچه‌های ایران
پزشکیان فردا دوشنبه به قرقیزستان می‌رود
مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی به زیارت مزار رهبر شهید انقلاب رفتند
جلیلی: صرفاً بازگویی ضعف‌ها راهگشا نیست؛ باید ظرفیت‌ها را به میدان آورد
«دنتال طلا» پلمب شد
تشدید بحران در ائتلاف حاکم اسرائیل؛ حمله پسر نتانیاهو به بن‌گویر
دست‌کم ۸ نفر در ایلینوی آمریکا هدف گلوله قرار گرفتند
فرار فرزند نتانیاهو از آمریکا به دلایل امنیتی
یمن: عربستان در پرونده ورود داروها کارشکنی می‌کند
پیام فرمانده کل سپاه در پی قهرمانی والیبالیست‌های نوجوان ایران
روسیه برای حملات گسترده علیه اوکراین آماده می‌شود
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
باران در ارتفاع البرز مرکزی و شمال، گردوخاک در جنوب، شرق و شمال‌شرق
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
چین بیشترین هزینه را برای احیای بازدارندگی ایران پرداخت کرد!
از تفاهم تا تحریم / تنگه هرمز، گرفتار تفاهم‌نامه اسلام‌آباد
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top