تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/12/13 - 17:33
کد خبر: 531415

قانون برای همه یکسان است؟!

قانون برای همه یکسان است؟!

محمدجواد ظریف بخاطر تابیعت غیر ایرانی فرزندانش از سمت معاون راهبردی ریاست جمهوری استعفا داد، اما دیگر مسئولانی که در چنین موقعیتی هستند چه؟ آیا قانون برای همه یکسان است؟ انتظار می رود اجرای قانون باید به‌صورت یکسان و بدون تبعیض برای همه مسئولان اعمال شود تا اعتماد عمومی نسبت به عدالت و شفافیت در مدیریت کشور تقویت شود

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران بار دیگر از سمت خود استعفا داد. این استعفا در ادامه چالش‌های حقوقی پیرامون انتصاب وی صورت گرفته است. مسئله اصلی در این چالش، قانون منع به‌کارگیری دوتابعیتی‌ها در مشاغل حساس و مفهوم تابعیت قهری است که به نظر می‌رسد منجر به استعفای ظریف شده است. 
 
قانون منع به‌کارگیری افراد دوتابعیتی در مشاغل حساس، که در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی تصویب و ابلاغ شد، مانعی جدی برای حضور قانونی محمدجواد ظریف در دولت چهاردهم ایجاد کرده است. بر اساس این قانون، افرادی که خود یا بستگان درجه یک آنها دارای تابعیت مضاعف باشند، نمی‌توانند در مشاغل حساس دولتی منصوب شوند. طبق گزارش‌های منتشر شده، انتصاب ظریف به عنوان معاون رئیس جمهور به این دلیل که دو تن از فرزندان او تابعیت مضاعف آمریکا را دارند، نقض آشکار این قانون محسوب می‌شود.
قانون منع به‌کارگیری افراد دوتابعیتی در مشاغل حساس، که در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی تصویب و ابلاغ شد، مانعی جدی برای حضور قانونی محمدجواد ظریف در دولت چهاردهم ایجاد کرده است. بر اساس این قانون، افرادی که خود یا بستگان درجه یک آنها دارای تابعیت مضاعف باشند، نمی‌توانند در مشاغل حساس دولتی منصوب شوند

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید  

برخی از نمایندگان مجلس از ابتدای شروع به کار دولت پزشکیان پیگیر موضوع انتصاب ظریف در پست معاونت راهبردی بوده‌اند و آن را غیرقانونی می‌دانستند. این پیگیری‌ها در نهایت منجر به استعفای وی شده که البته این دومین استعفای ظریف از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم است.
 
تابعیت قهری به معنای اعطای بدون درخواست تابعیت کشور‌های خارجی به افرادی است که تولد در خاک آن کشور‌ها را شرط کافی برای داشتن تابعیت می‌دانند. این قانون که در برخی کشور‌ها از جمله آمریکا اجرا می‌شود، باعث می‌شود فرزندان شهروندان ایرانی که در خارج از کشور متولد می‌شوند، به صورت خودکار تابعیت آن کشور را نیز دریافت کنند 
 
در مورد محمدجواد ظریف، مسئله تابعیت فرزندان او که در آمریکا متولد شده‌اند، مشمول همین قانون تابعیت قهری می‌شود. به عبارت دیگر، فرزندان ظریف به صرف تولد در خاک آمریکا، به صورت خودکار تابعیت آمریکایی دریافت کرده‌اند، امری که مطابق قوانین فعلی ایران، مانعی برای تصدی پست حساس دولتی توسط پدرشان محسوب می‌شود 
 
در میانه کشمکش دولت و مجلس درباره سمت محمدجواد ظریف در کابینه دولت مسعود پزشکیان، تلاش‌هایی برای اصلاح قانون تابعیت قهری صورت گرفته است. مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور، در ۳۰ آبان ماه با انتقاد از قانون ممنوعیت به‌کارگیری افراد دوتابعیتی در مشاغل خاص اعلام کرد رهبر جمهوری اسلامی ایران، به مسعود پزشکیان گفته است که با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق است و خواسته که این نظر به مجلس اعلام شود.
 
مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، این نقل قول را تأیید کرده است. همچنین، مجلس ایران در حال بررسی لایحه دولت برای اصلاح قانونی است که در زمان دولت ابراهیم رئیسی تصویب شده و مانعی بر سر راه حضور قانونی محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور در دولت چهاردهم بوده است.
 
بر اساس آخرین گزارش‌ها منتشر شده در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۳، محمدجواد ظریف از سمت خود به عنوان معاون راهبردی ریاست جمهوری استعفا داده است. طبق پیگیری‌های صورت گرفته، استعفای ظریف مورد موافقت رئیس جمهور قرار گرفت.
 
این استعفا در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای اصلاح قانون منع به‌کارگیری دوتابعیتی‌ها در مشاغل حساس ادامه دارد و موضع رهبرانقلاب در حمایت از اصلاح این قانون می‌تواند نقطه عطفی در این روند باشد. با این حال، تا زمان اصلاح قانون، ظاهراً ظریف تصمیم گرفته است با ارائه استعفا، از تداوم تنش میان دولت و مجلس بر سر این موضوع جلوگیری کند.
 
حال که محمدجواد ظریف، وزیر اسبق امور خارجه و معاون راهبردی رئیس جمهور، به دلیل داشتن تابعیت مضاعف و بر اساس مفاد قانونی مربوطه، مجبور به کناره‌گیری از سمت خود شده است، این موضوع پرسش‌هایی را درباره سایر مسئولان دارای تابعیت مضاعف که در مناصب مهم دولتی حضور دارند، مطرح کرده است.
 
با توجه به این قانون، انتظار می‌رود که سایر افرادی که دارای تابعیت مضاعف هستند، از سمت‌های خود استعفا دهند. از جمله این افراد، نام‌هایی مانند آقایان محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، محمدجعفر قائم پناه معاون امور اجرایی رئیس جمهور و سید مرتضی سقاییان‌نژاد شهردار قم،  سعید اوحدی ، رئیس بنیاد شهید، شهرام دبیری اسکویی، معاون امور مجلس رئیس جمهور، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، مطرح شده‌اند که در صورت تأیید تابعیت مضاعف، باید مطابق قانون از سمت‌های خود کناره‌گیری کنند.
 
اجرای قانون باید به‌صورت یکسان و بدون تبعیض برای همه مسئولان اعمال شود تا اعتماد عمومی نسبت به عدالت و شفافیت در مدیریت کشور تقویت شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اینترنت دیگر در شرایط بحران قطع نخواهد شد
انگلیس چگونه کرواسی را شکست داد؟
سرمربی کنگو پس از متوقف کردن پرتغال: به بازیکنانم افتخار می‌کنم
پیروزی انگلیس در بازی بزرگ با درخشش ستاره‌ها
مسیر تشییع پیکر امام شهید در تهران
ترامپ یکبار دیگر توهمات و آرزوهای خود را تکرار کرد
قالیباف: ایران به همکاری برد برد با چین متعهد است
عراقچی: مسئولیت حسن اجرای مفاد تفاهم بر عهده آمریکا است
ایتالیا سفارت خود را در تهران دو روز دیگر بازگشایی می‌کند
حملات وحشیانه اسرائیل به جنوب لبنان با استفاده از بمب‌های فسفری
یاران رونالدو در تله کنگو گرفتار شدند
رسانه‌های عبری: سخنرانی دبیرکل حزب‌الله اعلام پیروزی محور مقاومت است
امضای تفاهم‌نامه خرید ۲۰ بالگرد امدادی برای هلال احمر از روسیه
مارتینس: عملکردمان مقابل کنگو را دوست نداشتیم
گفتگوی تلفنی وزیر خارجه ایتالیا و عراقچی
فروش ویژه کولرگازی جنرال گلد با ۳۰٪ تخفیف ویژه
خرید داکت اسپلیت تا ۵۰ درصد تخفیف ویژه مدت محدود
تور استانبول با ۲۰٪ تخفیف ویژه به مدت محدود
چطور قاب سیلیکون اورجینال تشخیص بدیم؟
اعضای تشکیل ستاد دانشگاهیان برای بدرقه امام شهید منصوب شدند
مردم از تکرار ساده‌لوحی تاریخی در مذاکره با آمریکا واهمه دارند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top