تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/12/21 - 14:28
کد خبر: 532129

شاعر پیشکسوت درگذشت

شاعر پیشکسوت درگذشت

تورج رهنما، مترجم، نویسنده، شاعر و پژوهشگر پیشکسوت در ۸۷ سالگی درگذشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اردشیر بهجت، مدیر انتشارات بهجت گفت: «با اندوه فراوان، درگذشت دکتر تورج رهنما، ادیب، نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه تهران را به اطلاع می‌رسانیم. ایشان از چهره‌های برجسته فرهنگ و ادب ایران بودند که سال‌ها در زمینه معرفی ادبیات آلمانی به فارسی و ادبیات فارسی به آلمانی فعالیت کردند و جوایز مهمی از جمله جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه ادبی گوته آلمان را دریافت کردند.

انتشارات بهجت افتخار چاپ و نشر آثار متعددی از ایشان را داشته است، از جمله یک عمر در خدمت دو فرهنگ، مازندران سرزمین افسانه‌ای، جهان خاکستری، انسان هنجارگریز و از این خاکستر ققنوسی برنخواهد خاست.»

تورج رهنما، شاعر، نویسنده، پژوهشگر ادبی و استاد زبان و ادبیات آلمانی دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۶ در اهواز متولد شد. از او تاکنون حدود ۵۰ جلد اثر ادبی و پژوهشی به زبان‌های فارسی و آلمانی در ایران و آلمان منتشر شده است. از جمله آثار رهنما به زبان فارسی هفت دفتر شعر است که آخرین آن‌ها «پرده بگردان، بانو» است که انتشارات مروارید آن را در سال ۱۳۹۸ منتشر کرده. از جمله پژوهش‌های ادبی او نیز می‌توان به «برشت، فریش، دورنمات» و «ادبیاتِ امروزِ آلمان» اشاره کرد. همچنین چند کار ادبی او به زبان آلمانی عبارت‌اند از: «در نفسِ اژدها»، «ادبیاتِ داستانی و تغزلی در ایران»، «ادبیات نمایشی در ایران» و «سیمای زن در ادبیات امروز ایران».

رهنما در سال ۲۰۰۰ میلادی جایزه‌ ادبی شهر هانوفر را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۲ نشان «گوته» در شهرِ وایمار به او اعطا شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
طوفان استان تهران ۶ مصدوم داشت
جستجوی مصدومین حادثه بندرعباس به کمک هوش مصنوعی
از استان‌های همجوار برای اطفا حریق کمک گرفتیم
عمل جراحی ده‌ها مصدوم در ساعات اولیه حادثه بندر شهید رجایی
آخرین وضعیت مجروحان انفجار بندر رجا‌یی
آتش‌سوزی بندر شهید رجایی امشب مهار می‌شود
حضور ۱۵۰۰ پرستار در بیمارستان‌های بندرعباس پس از حادثه
دپوی این همه کانتینر در بنادر برای چیست؟
با جدیت رسیدگی به حادثه انفجار بندرعباس را دنبال میکنیم
هوای تهران آلوده شد
از گفتگو بین ایران و آمریکا استقبال می‌کنیم
لاجوردی: مردم معیشتی پایدار می‌خواهند که وابسته به تیتر اخبار رم و مسقط نباشد
فردا در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شد
بیانیه حزب الله به مناسبت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی
خون کافی برای مصدومان حادثه بندرعباس تأمین شد
پیام تسلیت رادان در پی وقوع حادثه بندر عباس
وضعیت درمانی مصدومان حادثه بندر شهید رجایی تحت کنترل است
پزشکیان عازم بندرعباس شد
اقدامات ترامپ در ۱۰۰ روز اول و برهم خوردن نظم جهانی
روایت نیروهای امدادی از ساعات پراضطراب انفجار بندر
تحولات فرهنگی در جامعه ایران؛ چگونه نسل جوان از الگوهای سنتی فاصله گرفته است؟
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top