تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/12/21 - 19:33
کد خبر: 532148

معاون زنان رییس جمهور تشریح کرد،

کاهش شکاف جنسیتی در آموزش و پیشرفت علمی زنان

کاهش شکاف جنسیتی در آموزش و پیشرفت علمی زنان

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده از انتصاب بیش از ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی از زمان آغاز به کار دولت وفاق ملی در تابستان ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای زنان ایرانی با عنوان «زنان ایرانی، قصه‌های نانوشته» در خانه نوآوری و فناوری آی‌هیت در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران حضور یافت و ضمن تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای توانمندسازی زنان، از پیشرفت‌های کشور در این حوزه سخن گفت.

او در ابتدای سخنان خود با اشاره به سیاست‌های جمهوری اسلامی در حمایت از زنان، تصریح کرد که دولت ایران با تکیه بر اسناد بالادستی و قانون اساسی، همگام با جامعه جهانی برای بهبود وضعیت زنان گام برداشته است.

بهروزآذر در ادامه، به برخی از شاخص‌های پیشرفت زنان در ایران اشاره کرد.

او گفت: امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده و ۹۵ درصد زایمان‌ها تحت نظر متخصصان انجام می‌شود که کاهش مرگ و میر مادران را به‌دنبال داشته است. همچنین زنان ۴۰ درصد پزشکان متخصص و ۳۰ درصد پزشکان فوق تخصص کشور را تشکیل می‌دهند.

کاهش شکاف جنسیتی در آموزش و پیشرفت علمی زنان 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به کاهش شکاف جنسیتی در آموزش اظهارکرد: با رسیدن نرخ کاهش شکاف جنسیتی به ۳ درصد، ایران یکی از موفق‌ترین کشورها در عدالت آموزشی است. زنان ۵۶ درصد ورودی‌های دانشگاه‌های دولتی را تشکیل می‌دهند و حضور آنان در رشته‌های فنی و مهندسی به ۷۸۴ رشته افزایش یافته است.

او همچنین خاطرنشان کرد که سهم زنان در هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی به ۴۰ درصد و در سایر دانشگاه‌ها به ۳۴ درصد رسیده است.

نقش زنان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی 

بهروزآذر با اشاره به مشارکت گسترده زنان در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی گفت: ۲۳ هزار و ۵۴۳ زن مؤلف، ۱۰۵۱ ناشر، ۴۳۵ مدیر چاپخانه و بیش از ۱۸۱ هزار زن دارای مجوز چاپ کتاب در کشور فعال‌اند. همچنین، ۲۳۳۶ زن مدیرمسئول رسانه و ۲۰ هزار و ۷۶۲ ناشر زن نقش مهمی در آگاهی‌بخشی و تحقق عدالت اجتماعی دارند.

در حوزه اقتصادی، او به افزایش سهم زنان در فناوری اطلاعات و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: ۳۱۵ درصد از فعالان این عرصه را زنان تشکیل می‌دهند و تاکنون ۱۲ هزار شرکت توسط زنان راه‌اندازی شده است.

او همچنین از مدیریت ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان توسط زنان و حضور ۴۱۳۳۰ زن در مدیریت ۱۰ هزار شرکت خبر داد.

افزایش مشارکت سیاسی زنان در سطوح مدیریتی 

بهروزآذر در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش مشارکت زنان در سیاست و مدیریت کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ بیش از ۸۰۰۰ زن در سراسر کشور برای ورود به عرصه‌های مدیریتی توانمند شده‌اند. همچنین، از زمان آغاز به کار دولت وفاق ملی در تابستان ۱۴۰۳، بیش از ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی کشور منصوب شده‌اند.

او افزود که حضور زنان در کابینه دولت چهاردهم و انتصاب اولین سخنگوی زن دولت جمهوری اسلامی ایران، گامی مهم در مسیر استفاده از ظرفیت‌های زنان در عرصه سیاست‌گذاری بوده است.

نقش پررنگ زنان در ورزش و موفقیت‌های بین‌المللی 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دستاوردهای ورزشی زنان ایرانی گفت: حضور ۹۳۵ هزار ورزشکار حرفه‌ای زن، کسب ۲۹۵۰ مدال جهانی، مدیریت ۵۱ فدراسیون ورزشی و فعالیت ۱۰۰۰ مدرس، ۱۵۰ هزار مربی و ۱۶۱۱۱ باشگاه ورزشی ویژه زنان، جایگاه برجسته آنان در ورزش کشور را نشان می‌دهد.

او همچنین از دستاوردهای زنان ایرانی در ورزش‌های معلولان سخن گفت و افزود: رشد ۲۲ درصدی حضور بانوان در پارالمپیک، منجر به کسب جایزه روز جهانی زن از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک برای ایران شده است.

حمایت از زنان سرپرست خانوار و توسعه اقتصادی آنان 

بهروزآذر به اقدامات دولت در حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: برنامه‌های ملی متعددی برای حمایت از این قشر اجرا شده است که شامل توسعه تعاونی‌های زنان، اجرای برنامه‌های کارآفرینی، تسهیل دریافت وام، پوشش بیمه تامین اجتماعی و واگذاری اراضی به تشکل‌های زنانه می‌شود.

حمایت از زنان فلسطینی و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، بهروزآذر با اشاره به وضعیت اسفناک زنان و کودکان در غزه، از همه حضار دعوت کرد تا به پویشی بپیوندند که خواستار کیفر جنایات رژیم صهیونیستی و عدم عضویت مجدد این رژیم در کمیسیون مقام زن سازمان ملل است.

او در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که زنان ایرانی با تلاش‌های خود بتوانند مسیر پیشرفت را ادامه داده و جایگاه خود را در عرصه‌های مختلف تقویت کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
در سال ۱۴۰۴ کالابرگ الکترونیکی هر ماه ارائه خواهد شد
ناو آمریکایی پس از درگیری با نیروهای مسلح یمن به دورترین نقطه گریخت
معارفه جباری در تمرین استقلال
زمان حضور سه بازیکن مهم تیم ملی ایران در تهران مشخص شد
نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیت‌آمیز بود
۵۸۵۱ فقره تصادف در جاده‌های کشور طی ۲۴ ساعت گذشته
دانشگاهیان برای حل مشکلات به میدان بیایند
تغییر افراد لزوما راهکار رفع مشکلات نیست
تمرکز مجلس بر حل مشکلات معیشتی مردم است
دیدار معاون وزیر امور خارجه روسیه با عراقچی
پرونده لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجمع تشخیص بسته شد
گزافه گویی وزیر خارجه انگلیس پس از ادعاهای ضدایرانی ترامپ
تداوم ادعاهای بی‌اساس ترامپ علیه ایران
کانون‌های مهدوی در دانشگاه‌ها نیازمند حمایت و توجه ویژه است
چرا ترامپ به یمن حمله کرد؟
۳عامل اصلی نوسان قیمت طلا در ایران
تعرفه‌های ترامپ سود بی‌ام‌و را هم کاهش داد
ائه تضمین توسط ایران ضروری است
اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو
برگزاری ۳ هفته آخر لیگ در پایان هفته
چگونه بهترین قیمت عایق پشم سنگ را پیدا کنیم؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top