تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/01/06 - 10:17
کد خبر: 532943

حذف مجردها از نهضت ملی

حذف مجردها از نهضت ملی

درحالی وزیر راه و شهرسازی با استناد به رای دیوان عدالت دستورالعمل ثبت‌نام مجردها در طرح‌های حمایتی مسکن را ابطال کرده که رای مذکور اخذ تعهد ازدواج از ثبت‌نام کنندگان را باطل کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، طی نامه‌ای با شماره 20229/100/02 مورخ 1403/12/19، دستورالعمل ثبت‌نام افراد مجرد (مردان) در سامانه نهضت ملی مسکن را ابطال کرد. این اقدام نارضایتی ثبت‌نام‌شدگان واجد شرایط را به دنبال داشته و ابهاماتی را ایجاد کرده است.

در این رابطه چند نکته قابل‌توجه است:

1- رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تنها اخذ تعهد ازدواج را ابطال کرده است. به این معنا که مجردان می‌توانند ثبت‌نام کنند، اما تعهدی برای ازدواج از آن‌ها گرفته نشود. به نظر می‌رسد وزیر راه و شهرسازی، برای فرار از تعهد تولید و عرضه مسکن، این مصوبه را به‌طور کلی لغو کرده و متقاضیان ثبت‌نام‌شده را حذف کرده است.

2- حقوق مکتسبه متقاضیان ثبت‌نام‌شده قبلی باید حفظ شود؛ چراکه رأی دیوان عدالت اداری عطف به ماسبق نمی‌شود و شامل افراد از پیش تأییدشده نیست.

3- پیشرفت پروژه‌های مسکن با سرمایه مجردها؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که منابع مالی افراد مجرد ثبت‌نام‌شده، در پیشبرد پروژه‌های مسکن، چه در ساخت‌وسازهای انبوه‌سازان و چه در تعاونی‌های مسکن، نقش مؤثری داشته است. بنابراین حذف این افراد فاقد توجیه منطقی است.

4- مشکل همسران متقاضیان تأییدشده؛ مجردهای ثبت‌نام‌شده‌ای که تعهد ازدواج داده‌اند، ازدواج کرده یا در شرف ازدواج هستند. اما با بخشنامه جدید وزیر راه و شهرسازی، هم ثبت‌نام آن‌ها لغو شده و هم امکان ثبت‌نام همسرانشان از بین رفته است.

5- مغایرت با مصوبه شورای عالی مسکن؛ ثبت‌نام مجردها مطابق مصوبه شورای عالی مسکن و دستور رئیس‌جمهوری شهید و وزیر فقید راه و شهرسازی انجام شده و منع قانونی نداشته است. یادآوری می‌شود که دیوان عدالت اداری تنها اخذ تعهد ازدواج را باطل کرده، نه ثبت‌نام مجردان را.

6-حذف متقاضیان مجرد تأییدشده، راه‌حلی غیرمنطقی برای کاهش تعهدات دولت در طرح‌های حمایتی مسکن است.

7- کمبود زمین، بهانه‌ای ناپذیرفتنی؛ گفته می‌شود یکی از دلایل این تصمیم، کمبود زمین است. این در حالی است که برای مجردها در مناطق روستایی زمین واگذار می‌شود. بااین‌حال، بنیاد مسکن در دولت سیزدهم، روند واگذاری زمین و تجدیدنظر در طرح‌های هادی روستایی را متوقف کرده است.

8- ابلاغ این بخشنامه، علاوه بر ایجاد نارضایتی در بین قشری از فاقدان مسکن، در صورت عدم چاره‌اندیشی، پیامدهای منفی را برای تامین مسکن واجدان شرایط نهضت ملی مسکن به دنبال خواهد داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
ذخایر نفت آمریکا به مرز بحرانی رسید
فاتحان باب‌المندب اراده خود را بر جهان تحمیل می‌کنند
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره وضعیت تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز
معاون ترامپ مدعی «گفتگوهای مستقیم» با ارتش و رزمندگان یمنی شد
معاون ترامپ مدعی «گفتگوهای مستقیم» با ارتش و رزمندگان یمنی شد
میدری: مستمری بازنشستگان با هزینه‌های زندگی نمی‌خواند
خط لوله نفت عربستان برای چند هفته از مدار خارج خواهد بود
زاکانی: ایران می‌تواند با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی الگوی پیشرفت بسازد
دارابی: زبان فارسی و باور دینی، ستون‌های هویت تاریخی ایران هستند
حدادعادل: اقتدار ایران ریشه در فرهنگ ریشه‌دار آن دارد
ترامپ: روسیه و اوکراین توافق کردند به تأسیسات انرژی حمله نکنند
حداد عادل: نقشه ایران باید در همه کلاس‌های درس نصب شود
موش‌ها به نظامیان و شهرک‌نشینان حمله ور شدند
عارف: سینماگران عظمت ملت ایران را به تصویر بکشند
صنعا: پس از ۳۰۰ حمله هوایی برای دشمن سعودی امنیتی در کار نیست
تاکید عراقچی بر حمایت کامل ایران از مقاومت لبنان
سحرخیزان: السد فکر می‌کرد بازی را از پیش برده است
یمن: بانک اطلاعاتی کاملی از پایگاه‌های نظامی عربستان داریم
بختیاری‌زاده: استقلال شایسته این برد بود/ السد یکی از بهترین تیم‌هاست
رحمتی: الجزیره را آنالیز کرده‌ایم/ سه امتیاز بازی را می‌خواهیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top