تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/01/11 - 15:21
کد خبر: 533161

افزایش بی‌سابقه‌ خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه

افزایش بی‌سابقه‌ خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه

گزارشی از سوی رصدخانه ملی خشونت علیه زنان نشان می‌دهد که از هر ده زن در منطقه ایل-دو-فرانس، هفت نفر در طول زندگی خود نوعی از خشونت جنسی را در وسایل نقلیه عمومی تجربه کرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، شمار قربانیان خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه در سال گذشته به بالاترین حد خود رسیده است.

بر اساس پژوهشی که روز دوشنبه از سوی «رصدخانه ملی خشونت علیه زنان» منتشر شد، شمار سالانه قربانیان این نوع خشونت از سال ۲۰۱۶ تاکنون ۸۶ درصد افزایش یافته است.

پلیس فرانسه در سال ۲۰۲۴ حدود ۳ هزار و ۳۷۴ مورد خشونت جنسی در وسایل حمل‌ونقل عمومی را ثبت کرده که نسبت به سال قبل ۶ درصد و در مقایسه با سال ۲۰۲۲، حدود ۹ درصد افزایش داشته است.

این گزارش انواع مختلف آزار و خشونت جنسی از جمله آزار کلامی، تعرض، تجاوز و تلاش برای تجاوز را شامل می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد قربانیان زنان هستند و سه‌چهارم آن‌ها کمتر از ۳۰ سال دارند.

منطقه ایل-دو-فرانس که شامل پاریس و حومه آن است، بیش از هر نقطه دیگری در کشور فرانسه تحت تاثیر این مسئله قرار دارد؛ به طوری که ۴۴ درصد از کل موارد ثبت‌شده در این منطقه رخ داده است. همچنین، هفت نفر از هر ده زن در این منطقه گفته‌اند که در مقطعی از زندگی خود خشونت جنسی را در وسایل نقلیه عمومی تجربه کرده‌اند.

عوامل موثر بر خشونت در وسایل نقلیه عمومی 

مانون مارگریت، پژوهشگر برنامه‌ریزی شهری در دانشگاه گوستاو ایفل، در این‌باره می‌گوید: «واقعیت این است که برخی ویژگی‌های وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند فضای بسته، ازدحام جمعیت و دشواری خروج از وسیله نقلیه، شرایط را برای این نوع از خشونت‌های جنسی فراهم می‌کند.»

او در ادامه خاطرنشان شد که وقتی صحبت از آزار جنسی می‌شود، اولین چیزی که به ذهن مردم می‌آید، عورت‌نمایی و لمس بدن زنان بدون رضایت آن‌هاست. این نوع خشونت‌ها در جامعه وجود دارند و نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت، اما تمرکز بیش از حد بر آن‌ها باعث شده سایر اشکال خشونت، مانند توهین‌های جنسیتی و دست‌درازی، کمتر جدی گرفته شوند. «این رفتارها اغلب کم‌اهمیت تلقی می‌شوند، اما می‌توانند پیامدهای روحی و روانی شدیدی برای قربانیان داشته باشند.»

موانع شکایت و تاثیرات اجتماعی 

در این گزارش آمده است که ۹۶ درصد از آزارگران جنسی مرد هستند و ۲۱ درصد از موارد به‌صورت گروهی انجام شده است.

با این حال، بسیاری از زنان به دلیل ترس از جدی گرفته نشدن یا بی‌تفاوتی مقامات از گزارش این موارد خودداری می‌کنند. به همین دلیل، تنها ۷ درصد از قربانیان شکایت رسمی ثبت می‌کنند.

بیش از یک‌سوم قربانیان خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی گفته‌اند که پس از این اتفاق احساس شرم داشته‌اند. همچنین ۷۰ درصد از آن‌ها خشمگین شده‌اند و ۶۰ درصد خواستار تغییرات اجتماعی در این زمینه شده‌اند.

بسیاری از زنان برای کاهش احتمال مواجهه با چنین آزارهایی، مسیرهای خود را تغییر می‌دهند، ساعات سفرشان را جابه‌جا می‌کنند یا حتی در انتخاب لباس خود تجدیدنظر می‌کنند.

خشونت جنسی در میان رانندگان وسایل نقلیه عمومی 

بر اساس این گزارش، بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۴ پلیس فرانسه ۱۵۲ مورد خشونت جنسی از سوی رانندگان آمبولانس، اتوبوس و سرویس‌های مدارس را ثبت کرده است. از میان قربانیان این موارد، ۶۷ درصد زیر ۱۸ سال و ۲۳ درصد افراد دارای معلولیت بوده‌اند.

رصدخانه ملی خشونت علیه زنان خواستار بررسی‌های دقیق‌تر سوابق شغلی رانندگان وسایل حمل‌ونقل عمومی و نظارت بیشتر بر آن‌ها شده است تا از حضور مجرمان سابقه‌دار در این مشاغل جلوگیری شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران
بعد از ۲۷ سال معنای واقعی «Google» فاش شد
مجلس ختم حجت‌الاسلام نیّری در مسجد ارک تهران برگزار می‌شود
سخنگوی دولت: تهدید به ترور با سیاست اصولی ایران در تضاد است
برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور در ۲۲ فروردین
هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به شبکه بین‌المللی سینوو پیوست
عراقچی: آمریکا در خواب ببیند شبیه توافق با لیبی برای ایران تکرار شود
سمنان سومین استان برتر کنکور ۱۴۰۳ شد
۴ شهید و ۱۶ زخمی در تجاوز آمریکا به یمن
رویکرد جدید دولت برای ارتقای زنان در مدیریت اجرایی
در غزه کودکان چند دفعه شهید می‌شوند؟
ریال، بی‌دفاع در برابر دلار
شهادت ۴۹۰ کودک فلسطینی در ۲۰ روز گذشته
خیبر جای استقلال را در جدول گرفت
دیدار معاون امور زنان رئیس جمهور با نائب رئیس فدراسیون فوتبال
عالیشاه فصل را از دست داد
اخراج بیش از ۱.۲ میلیون تبعه غیرمجاز از کشور در سال ۱۴۰۳
تقویت همدلانه جبهه درونی کشور، اولویت امروز جامعه
تظاهرات گسترده در استانبول ترکیه در حمایت از غزه
تاکنون هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top