تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/01/18 - 15:05
کد خبر: 533475

امیرحسین ثابتی؛

کمی فراتر از شهرام دبیری

کمی فراتر از شهرام دبیری

همان کسانی که به اسم خصوصی سازی، هزاران میلیاد تومان از منابع کشور در دست شان است و نتیجه عملکرد آنها به اسم جمهوری اسلامی فاکتور می شود در حالی که به اندازه یک ارزن به این نظام اعتقادی ندارند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امیر حسین ثابتی*/// ماجرای سفر شهرام دبیری معاون رییس جمهور به قطب جنوب یک «نماد» بود. دقیقا مثل «نوک یک کوه یخی» در قطب جنوب! که نشان می داد مناسبات و اتفاقات مهمتری از این سفر وجود دارد که حالا فقط بخشی از آن دیده شده است.

لذا از همان روز اول که خبرش منتشر و بعد هم به دروغ تکذیب شد، هیچ واکنشی نداشتم چون معتقد بودم و هستم که اتفاقات بسیار مهمتری در حال وقوع است که نباید با هیاهو درباره یک سفر جنجالی، به حاشیه برود.

البته از دکتر پزشکیان تشکر میکنم که او را عزل کرد، هرچند برخی می گویند علت اصلی دو تابعیتی بودن همسر دبیری بوده و برخی هم می گویند در کشمکش های داخلی دولت، این بار نوبت دبیری بوده تا عزل شود اما در هر حال عزل او اقدامی به موقع بود.

اما اصل ماجرا چیست؟ اصل ماجرا «اقتصاد سیاسی» نظام جمهوری اسلامی ایران است که سالهاست در دست افرادی است که تقریبا هیچ اعتقادی به این نظام ندارند اما منابع عمومی، سرمایه های بیت المال و در یک کلمه قدرت اقتصادی کشور در دست آنهاست. 

همان کسانی که به اسم خصوصی سازی، هزاران میلیاد تومان از منابع کشور در دست شان است و نتیجه عملکرد آنها به اسم جمهوری اسلامی فاکتور می شود در حالی که به اندازه یک ارزن به این نظام اعتقادی ندارند.

بخش دیگری از آنها بر بانکهای خصوصی حاکم شده اند، بخش دیگری شان بر پتروشیمی ها و شرکتهای نفتی و صنایع فولادی حاکمند، بخش دیگری شان بر شرکت های خودروسازی چنبره زده اند و بخش دیگری شان بر بنگاه های دولتی بزرگ تسلط دارند. خلاصه هر آنجا که "مناسبات قدرت از طریق اقتصاد" برقرار است، حضور فعال دارند. 

لذا مساله امروز من دبیری و امثالهم نیستند. لذا نه رفتنش به قطب جنوب برایم اهمیت داشت و نه عزل او. آنچه مهم است شریان های اقتصادی این کشور است که در اوج تحریم ها در دست کسانی است که سربازان اقتصادی دشمن هستند نه جمهوری اسلامی! و از طریق مناسبات اقتصادی، تصمیمات سیاسی کلان کشور را جهت دهی میکنند و زورشان از من نماینده و حتی فلان وزیر و... نیز بیشتر است‌ و سوگمندانه دولت فعلی نتیجه عینی تفکرات آنهاست و بخشی از اسپانسرهای انتخاباتی رئیس جمهور نیز همینها بودند.

اما ما در مجلس چه کار می توانیم بکنیم؟ برای پاسخ دقیق تر، زمان بیشتری باید بگذرد اما من امیدوارم...

*نماینده مجلس

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| دیده شدن سر مارمولک وسط نان سنگک
روایت شمخانی از سطح اختیارات عراقچی در مذاکرات و شرایط توافق با آمریکا
آمریکا در مذاکرات با ایران اروپا را کنار گذاشت
ترامپ: به ایلان ماسک نیازی ندارم!
حرف‌های جنجالی بازی استقلال منتشر شد/ جباری در گوش حردانی چه گفت که بوژوویچ قهر کرد؟
برنامه آینده سفر رئیس جمهور اعلام شد
خدا را صد هزار مرتبه شکر که استقلال باخت! | ویرانه‌ای که امروز اسمش را استقلال گذاشته‌اند با این دوغ‌آب ریختن درست نمی‌شود
اگر ترامپ صادق باشد مذاکرات به سرانجام می‌رسد، اگر نرسد آمریکا مقصر است
خبر خوش و مهم برای پرسپولیس!
رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است
سفر «ویتکاف» به روسیه برای دیدار با «پوتین»
آکسیوس: اگر جنگ اوکراین تا پایان ماه متوقف نشود، روسیه تحریم می‌شود
بن گویر: باید انبارهای مواد غذایی و ژنراتورهای برق غزه را بمباران کنیم
چین:در مقابل سلطه‌جویی و استبداد آمریکا سازش و امتیاز دادن جوابگو نیست
گفتگوهای شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است
سعیدی: حقوق هسته‌ای و قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره نیست
غریب‌آبادی: تهدیدات سایبری یک چالش جهانی در حال ظهور است
محمودی: مذاکره بر سر خطوط قرمز ایران امکان‌پذیر نیست
مهاجرانی: افرادی از جنس باغچه‌بان الگوی کرامت و رشد انسان‌ها هستند
شمخانی: تهران به دنبال توافق واقعی و عادلانه است
بازی شطرنج بدون مشاور، چرا اندیشکده‌های داخلی در سایه‌اند؟
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top