تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/01/20 - 10:47
کد خبر: 533613

حمزه دستیار؛

چرا به مذاکرات در شرایط فعلی امیدوار نباشیم؟

چرا به مذاکرات در شرایط فعلی امیدوار نباشیم؟

در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، چهار نکته کلیدی درباره چارچوب، مخاطرات، اولویت‌ها و وظایف داخلی در قبال این گفتگوها مطرح است؛ نکاتی که از منظر منظومه فکری رهبر انقلاب و تجربه تاریخی، می‌تواند راهنمایی برای نگاه واقع‌بینانه و مسئولانه به این رویداد مهم باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از حمزه دستیار*/// هرچند در اصل مذاکره با دیکتاتور بین المللی خدشه جدی وارد است اما مذاکره باید با برگ برنده ها ،مولفه های قدرت و در فضای بسط ید کشور آغاز می شد، موضوعاتی که امروز در پایین ترین سطح خود هستند.

قیمت دلار، طلا و نرخ تورم(وضعیت اقتصادی ناظر به معیشت)در واقع از مهم ترین معیارهای ورود به مذاکرات است، در شرایط فعلی که جامعه ایرانی در تمام سطوح معیشتی و اقتصادی در مرحله نامناسبی قرار دارد در واقع برگ برنده #وضعیت_داخلی_ایران در دست ترامپ است.

مذاکرات در سایه تهدید آغاز شده و در این شرایط انتظار امتیاز از طرفی که خود را در موضع کاملاً برتر، هجومی و جنگ طلب می بیند،منطقی نیست.

شاید امروز نخبگان سیاسی بهتر می فهمند برگ برنده ای چون سوریه یِ متحد و حزب الله قدرتمند در لبنان چقدر می توانست موضع و نوع ورود ایران به میز مذاکرات را تغییر دهد، متحدانی که دست ایران را بالاتر می بردند، اما جریان نفوذی و ضدمیهنی« نه غزه نه لبنان» توانست عمق حمایت و هزینه مردمی و حکومتی ایران در منطقه را هدف قرار داده و شد آنچه شد.

هر چند همچنان محور مقاومت است که خواسته های جاه طلبان آمریکایی را از مرزهای ایران دور نگه داشته وگرنه بعید نبود امروز توافقی شبیه استعمار اکراین( معادن)یا تجاوزی مانند  گرینلند در ذهن شان باشد.ناترازی انرژی و کاهش محسوس صادرات نفت ایران نقطه ضعف دیگری در ورود ایران به میز مذاکرات است و با این پشتوانه تجارت بین المللی و فضای داخلی در حوزه انرژی باز هم موضع ایران، موضع مطلوبی نیست. حال عاملان این کاهش صادرات چه کسانی هستند جای بحث دارد.

درنهایت دولت بی ایده و فاقد برنامه مشخص، که بعد از گذشت چندین ماه نه در مسئله شرق و نه در مسئله همسایگان کنش قابل توجهی نداشته و سیاست خارجی علنا معطل و بیننده اتفاقات و تحولات است.

در واقع ما مولفه های قدرت را یکی پس از دیگری در سال ۱۴۰۳ یا از دست دادیم و یا کمرنگ کردیم و امروز صرفاً با مهره هسته ای، منطقه و موشکی درحال ورود به مذاکرات هستیم، این شیوه ورود در مقابل تیم زیاده خواه آمریکایی برای ما آورده ای ندارد، هر چند این موضوع دلیلی هم برای از پیش بازنده بودن ما نیست.

ما مولفه های قدرت از جنس دیگری داریم که عموماً سلبی و #بازدارنده است اما چه بهتر که ما امروز مولفه های پیش برنده بیشتری داشتیم که متأسفانه این اهرم های قدرت افزای ملی در چند سال گذشته ذیل دو قطبی ها، غربگرایی ها و وطن فروشی های تجزیه طلبان و سلطنت طلبان و انتشار بی وقفه #توهم_دانایی عمومی با محتوای غلط، کم عمق و تک خطی ضد انقلاب، ذبح شدند.

*فعال سیاسی و رسانه‌ای

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
درویش فعلا مدیرعامل پرسپولیس ماند
ایران اتهامات آمریکا و رژیم صهیونیستی را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد
عراقچی: ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند
مراسم تشییع پیکر اکبر اعتماد پدر فناوری هسته‌ای ایران +عکس
چشمی: آهِ هواداران آقایان را می‌گیرد
پیام وزیر دفاع به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جزئیات حریق خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی تهران +عکس
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
جباری: بازیکنان مقصر نتایج استقلال نیستند
گزافه گویی‌های نتانیاهو علیه ایران و تهدیداتش علیه یمن
ارسلان قاسمی مجری شبکه نسیم شد
ترامپ: گفتگوهای بسیار خوبی با ایران داشتیم
انتقاد روانخواه از کارتال و تأکید بر استفاده مس از جادوگر
گلزن هوادار: عاشق استقلالم و دوست دارم در این تیم بازی کنم
استقلال به قعرنشین هم امتیاز داد
پزشکیان: به مذاکرات نه خوش‌بین هستیم و نه بدبین
چرا «پایتخت ۷» به تاجیکستان نرفت؟
واکنش مربی هوادار به بحث جادوگری: یکسری مسائل غیرطبیعی است
اولیانوف: مذاکرات ایران و آمریکا سرعت گرفته است
اولین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی در دانشگاه شریف برگزار می‌شود
نرخ رشد جمعیت کشور ۰.۶ درصد است
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top