تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/02/08 - 19:28
کد خبر: 534651

کمیل خجسته؛

ترامپ برای تغییر رفتار ایران چه کرد؟

 ترامپ برای تغییر رفتار ایران چه کرد؟

دونالد ترامپ در مواجهه با ایران ابتدا با سیاست «فشار حداکثری» و تهدیدات گسترده نظامی و اقتصادی وارد میدان شد، اما در نهایت تحت فشار تحولات میدانی و مقاومت ایران، مجبور به عقب‌نشینی و پذیرش بخشی از شروط تهران شد؛ روندی که کمیل خجسته در این یادداشت با مرور فکت‌شیت کاخ سفید و تحولات پس از آن، به تحلیل آن پرداخته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یادداشت از کمیل خجسته/// ترامپ ۱۶بهمن متنی مکتوب در قالب فکت‌شیت در سایت کاخ سفید درباره نحوه مواجهه‌اش با ایران منتشر کرد که بیان می‌کرد: ۱. مقابله با سیستم تسلیحاتی متعارف و غیرمتعارف ایران ۲. مقابله با سلاح هسته‌ای ۳. خنثی‌سازی نفوذ منطقه‌ای ایران برنامه‌اش ذیل تیتر #فشارحداکثری علیه ایران است.

و این برنامه را در میدان آغاز کرد. اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه، مستقرشدن هواپیماهای B2 در جزیره گارسیا، بالارفتن تحرک نظامی رژیم و... از جمله اقدمات ضمیمه‌ای فکت‌شیت ترامپ بود. آنچنان که دو هفته تقریبا بعد، نتانیاهو در کنار وزیر خارجه ترامپ گفت که «با حمایت امریکا کار را علیه ایران یکسره خواهیم کرد.»

در سومین سطح هم آن‌ها طرح فروش صفر نفت را تلاش کردند به اجرا برسانند. آنچنان که در ایام عید که ایران در تعطیلات رسمی به‌سر می‌برد یک بندر در چین به دلیل تبادل نفتی با ایران تحریم شد. اقدامی که در نو ع خودش در تاریخ تحریم بی‌سابقه بود.

در مقابل، ایران در مواجهه با این فشارحداکثری چه کرد؟ ۱. آیت‌الله خامنه‌ای سه روز بعد از انتشار فکت‌شیت اعلام کردند که با چنین دولتی مذاکره نمی‌کنیم. ۲. نیروهای مسلح ایران در مقابل تهدیدات نظامی امریکایی‌صهیونیستی، تهدیدات نظامی معتبر را در قالب مانورهای چندماهه و نمایش تجهیزات انجام داد. ۳. پیام‌ها و فعالیت‌های جدی دیپلماتیکی انجام داد آنچنان که احتمالا به خوبی کشورهای منطقه متوجه شدند که اگر آسمان یا خاک کشورشان برای تامین خواسته‌های نظامی امریکا و رژیم در اختیارشان قرار بگیرد؛ هدف متخاصم تلقی می‌شوند و دفاع در برابرشان مشروع خواهد بود. ۴. همین‌طور هم کشورهایی که از نفت و گاز منطقه سود می‌بردند برایشان روشن شد که اگر امنیت انرژی ایران به خطر بیفتد؛ امنیت انرژی کل منطقه به خطر خواهد افتاد. این مجموعه پیام‌ها، کشورهای منطقه را در برابر اقدامات احتمالی رژیم و امریکا در برابر ایران به تکاپو انداخت.

در سومین سطح هم ایران توانست علی‌رغم همه تلاش‌های فشار حداکثری رکورد فروش نفتش را بزند و عملا اقدامات امریکایی‌ها را بی‌اثر کند.

حالا ترامپ که دو پرونده اوکراین، فلسطین را روی میزش باز مانده می‌دید و در جنگ تعرفه شکست سختی خورده بود و روزبه‌روز به گزارش صد روز اولش نزدیک‌تر می‌شد؛ مجبور به تغییر راهبرد شد و در نامه مکتوب جدیدش تاکید کرد: ۱. ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد. ۲. صنعت هسته‌ای ایران را به رسمیت می‌شناسد  ۳. زمان برای این توافق محدود می‌داند.

اینگونه دلیل تغییررفتار ایران مشخص می‌شود. در واقع «ترامپ از فکت‌شیت به نامه با واسطه» با شروط مطلوب ایران رسید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۱۰ پرواز فضایی برتر که در سال ۲۰۲۵ رقم خوردند
عصائب اهل الحق: سلاح را تحویل نمی دهیم و از مقاومت عقب نشینی نمی کنیم
انفجار شدید در شرق سوریه؛ البوکمال لرزید
جنگ روانی اسرائیل، تجربه شکست خورده
سدهای کشور چقدر آب دارند؟
تلویزیون اینترنتی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان کلید می‌خورد
۲ تا ۵ بار در هفته از ته دل بخندید
رویترز: الشرع زندان‌ها را نبست، پُر کرد!
رییس جمهوری آمریکا برای توجیه الحاق گرینلند به کشورش مدعی شد که آمریکا برای امنیت ملی کشورش به این منطقه نیاز دارد.
دندان‌ها باید حفظ و ترمیم شوند، نه کشیده!
رئیس مجلس ونزوئلا: با سناریوی دزدی دریاییِ دوران استعمار روبه رو هستیم
مهلت ثبت‌نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ تمدید شد
اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
بازرسان آژانس در ایران حضور دائمی ندارند
بهترین عکس‌های هوایی‌ سال ۲۰۲۵
صدور هشدار نارنجی هواشناسی تهران
واکنش «دنیس» به حضور در تیم ملی فوتبال ایران
پذیرش دانشجوی مشترک توسط دانشگاه های ملی مهارت و شهید رجایی
مجلس به موضوع افزایش تعرفه خدمات گمرکی ورود خواهد کرد
رتبه بیستم دنیا همچنان در اختیار تیم ملی ایران
معاون آموزش ابتدایی در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان اسلام
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top