تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/02/11 - 22:32
کد خبر: 534906

بیش از ۲۴۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری قم فرسوده است

بیش از ۲۴۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری قم فرسوده است

مدیرعامل آبفای قم با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری قم فرسوده است، افزود: تاکنون اعتبارات مشخصی برای نوسازی این خطوط در نظر گرفته نشده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی نظرزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بعداز ظهر پنجشنبه در جریان بازدید اعضای کمیسیون داخلی و امور شوراهای مجلس شورای اسلامی از، تصفیه‌خانه فاضلاب این شهر، نسبت به چالش‌های جدی موجود در زمینه جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در قم هشدار داد و تصریح کرد: وضعیت موجود در صورت تداوم، می‌تواند روند توسعه شهری را در آینده‌ای نزدیک با بحران مواجه سازد.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری قم فرسوده است، افزود: متأسفانه تاکنون اعتبارات مشخصی برای نوسازی این خطوط در نظر گرفته نشده و این مسئله، پایداری خدمات فاضلاب را با تهدید جدی روبه‌رو کرده است.

نظرزاده همچنین با اشاره به تکمیل ظرفیت خطوط انتقال و تصفیه‌خانه‌های موجود، ادامه داد: با توجه به پیش‌بینی جمعیتی ۱.۶ میلیون نفر برای افق ۱۴۱۵، ایجاد بیش از هزار کیلومتر شبکه جدید و تأمین ظرفیت تصفیه روزانه ۲۵۰ هزار مترمکعب ضروری است؛ در حالی که حتی تأمین منابع مالی برای پروژه‌های جاری نظیر تصفیه‌خانه پردیسان نیز با مشکل روبه‌رو است.

به گفته وی، احداث خط انتقال ۲۱ کیلومتری و راه‌اندازی تصفیه‌خانه پردیسان با ظرفیت ۵۵ هزار مترمکعب در روز، به اعتباری بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد ریال نیاز دارد.

وی افزود: تحقق این پروژه‌ها بدون مشارکت بخش خصوصی و تخصیص اعتبارات عمرانی پایدار ممکن نخواهد بود و هرگونه تعلل در این زمینه، تبعات سنگینی به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل آبفای قم در ادامه با انتقاد از ناهماهنگی‌ها در توسعه شهری گفت: مناطق الحاقی جدید مانند زعفرانیه و قمرود شمالی بدون لحاظ زیرساخت‌های فاضلاب به بافت شهری افزوده شده‌اند، در حالی که زیرساخت فعلی پاسخگوی نیاز موجود نیز نیست.

وی خواستار همکاری بیشتر شهرداری و شورای اسلامی شهر در صدور مجوزهای حفاری و ارائه معافیت‌های لازم برای اصلاح شبکه فاضلاب شد و تأکید کرد: اگر امروز برای ارتقای زیرساخت‌های فاضلاب قم اقدام نکنیم، فردا باید چندین برابر هزینه کنیم و با بحران‌های اجتماعی و تهدیدهای جدی بهداشتی روبه‌رو شویم.

نظرزاده با اشاره به لزوم بهره‌برداری بهینه از پساب تولیدی تصفیه‌خانه‌ها، خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۸ میلیون مترمکعب پساب قابل واگذاری، در حال حاضر کمتر از ۵ میلیون مترمکعب مصرف می‌شود و به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، ظرفیت‌های بالقوه برای استفاده در حوزه فضای سبز، صنعت و کشاورزی بلااستفاده مانده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
احساس تنهایی می‌تواند عمرتان را ۶ سال کوتاه‌تر کند
مقام آمریکایی: به عربستان در حمله به یمن کمک می‌کنیم
برای برافراشته ماندن پرچم ایران می‌جنگیم
پیمان مکه از آغاز تعهدات دفاع مشترک برای حمایت از عربستان خبر داد
برگزیدگان بخش‌های فیلم کوتاه و بین‌الملل جشنواره کودک معرفی شدند
ادعای دوباره ترامپ درباره گفتگو با ایران
ونس: سندی درباره ارتباط ایران با حادثه فلای‌دبی وجود ندارد
هوش مصنوعی مهارت‌های سینما را بازتعریف می‌کند
یک شهید و چند زخمی در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به غزه
قالیباف: قفقاز نباید به محل رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های خارجی تبدیل شود
صادق: طی دو هفته ضوابط احداث پناهگاه بازنگری می‌شود
سرلشکر رضایی: خطای بعدی دشمنان، غافلگیری‌ بزرگتری برای آنها در پی دارد
هشدار انگلیس درباره اخراج دیپلمات‌های صهیونیست از لندن
آیین گرامیداشت پرچم مقدس ایران در دانشگاه شریف +عکس
رویترز: ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۲ رسید
یمن: حریم هوایی سعودی به استثنای مکه و مدینه ناامن است
توجیه جدید ترامپ درباره قیمت بالای بنزین در آمریکا
وزیر آموزش و پرورش فردا به لامرد سفر می‌کند
مراسم رونمایی از مجموعه کتاب «هزار و یک پرسش از مقاومت» +عکس
گزارش‌هایی از وقوع ۲ حادثه دریایی در تنگه هرمز
انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته پذیرش براساس سوابق تحصیلی سال ۱۴۰۵
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top