تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/02/23 - 01:58
کد خبر: 535665

وزیر ارشاد از بازگشت یارانه کاغذ خبر داد

وزیر ارشاد از بازگشت یارانه کاغذ خبر داد

سید عباس صالحی در بازدید از نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران گفت: به دولت پیشنهاد داده ایم، در حوزه کاغذ ترمیم جبرانی پیش آید، این ترمیم به اعتباری یارانه کاغذ خواهد بود، همان یارانه هایی که در زمانی معمول بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، در جمع خبرنگاران با اشاره به رویکرد دولت به کاغذ گفت: کاغذی که در آن کارخانه کاغذ تولید شده بود، نیازهای حوزه نشر را خیلی پوشش نداد و عملاً بخش خیلی محدودی از آن کاغذها به حوزه نشر اختصاص پیدا کرد.

وی ادامه داد: ناشران هم خیلی استقبالی نداشتند بنابراین تولید آن کارخانه و کاغذی که به عرصه نشر عرضه شد، به دلیل اینکه هم کمیتش خیلی محدود بود و هم از لحاظ کیفیت مورد استقبال قرار نگرفت، عملاً نتوانست مورد استفاده قرار بگیرد.

صالحی با بیان اینکه بنابراین کاغذ همچنان به واردات متکی شد، گفت: با توجه به تغییری که در نرخ ارز در سال‌های اخیر پدید آمده طبعاً سیاست‌‌های دولت هم تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی افزود: پیشنهادی که ما به دولت منتقل کردیم این است که با توجه به شرایطی که در حوزه کاغذ پدید آمده، ترمیم جبرانی صورت بگیرد‌.

صالحی ادامه داد: این ترمیم جبرانی به اعتباری یارانه کاغذ خواهد بود، در یک زمانی چنین یارانه‌هایی معمول بوده است. نامه‌ این کار داده شده و جلسات مرتبط با آن هم در حال برگزاری‌ است.

صالحی در ادامه درباره مسئله کتابسازی توضیح داد: این موضوع مشکل قانونی نیست، مشکل مراحل بعد از اجراست،  کتابسازی‌های فاحشی که اتفاق می‌افتد کاملا معلوم است. به عنوان مثال بدون اینکه از ناشر اجازه بگیرند، کتابی را با یک تغییر جلد چاپ و عرضه می‌کنند، در این کار حق آن ناشر که کتاب را تالیف کرده، مشخص است، ما در این بخش مشکل قانونی نداریم.

وی با بیان اینکه ما مشکلات بعد از قانون را داریم، گفت: این موضوع نیز مشابه بقیه چیزها، حقوق مالکیت آن روشن است، در مراحل بعدی به عنوان قاچاقچی کتاب باید با آن‌ها برخورد شود. در دوره قبل تلاش کردیم با یک هماهنگی بین اتحادیه ناشران و نیروی انتظامی و حوزه ارشاد یک کمیته سه جانبه‌ای تشکیل شود و مراحل را دنبال کند، باید بلافاصله بعد از اینکه اولین اخبار از کتابسازی رسید، برای برخورد به سراغشان برویم و بنظر می‌رسد همان کمیته و کارگروه می‌تواند الان نسبت به آن‌هایی که کتابسازی و سرقت کتاب دارند.فعالیت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به رونمایی از سامانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و گفت: این سامانه‌ها به  مدیریت علمی کمک می‌کنند، اینکه از فناوری استفاده بیشتری شود، مدیریت علمی قابل اعتمادتری پدید می‌آید، اینکه شما بتوانید تراکم جمعیتی و مکانی را ببینید، به طور طبیعی به مدیریت علمی‌تر کمک می‌کند. وی گفت: برنامه دیگر کمک به کسانی است که قصد دارند در حوزه لوازم و تجهیزاتی کتابخانه با یک اعتماد بیشتر اقدام کنند و اما کار قابل توجه و مهم همان همیاری کتاب است که البته هنوز مراحل اولیه را طی می‌کند، ما هر چه بتوانیم در کتابخانه‌ها از طریق فناوری این حس را به وجود بیاوریم که وقتی فردی مراجعه می‌کند، کمک جانبی بگیرد، نوعی حس تعلق نسبت به کتابخانه برای کتاب و کتابخوانی پدید می‌آورد.

صالحی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره کمبود نقدینگی در نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با مشکلات متعددی دست به گریبان است، منابع دولتی در شرایطی قرار دارد که منابع نسبتاً یا کاملاً محدودی است که این مقدار قدرت عمل را کم می‌کند، اما ما امیدواریم که با همتی که دبیرکل دارد، هم منابع دولتی، هم منابع عمومی هم منابع خصوصی را به کمک بیاوریم.

وی ادامه داد: حوزه دانش یکی از این ایده‌ها بود، اگر ما بتوانیم عملاً فرصت ارتباطی مردم را با کتابخانه‌ها گسترده‌تر کنیم و این اطمینان خاطر را ایجاد کنیم که در حوزه‌های تعلقی می‌توانند با هدیه‌های کوچک یا بزرگشان به کمک کتابخانه‌ها بیاید، فرصتی را فراهم کرده ایم که حداقل منابع محدود دولتی را ترمیم کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افزایش بودجه نهاد گفت: بودجه‌ نهاد مشخص است و میزان افزایش امسال آن هم در قانون بودجه آمده است، همچنین بودجه‌ نیم درصد از شهرداری‌ها هم مهم است.

وی همچنین درباره حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما بی‌صبرانه منتظر حضور ایشان هستیم.

صالحی درباره اثرگذاری بن‌های وزارت فرهنگ و تاثیر آن در خرید مردم، توضیح داد: اینکه بخواهم کمی به این موضوع اشاره کنم خیلی پاسخ روشن و درستی ندارد، اما اجمالاً باید بگویم حتماً موثر است، رقمی که وزارت فرهنگ تامین می‌کند، درصدی وجود دارد، اما همین مقدار هم در حقیقت به کمک فضای رونق کتاب آمده است، بی تردید با توجه به گرانی قیمتی کتاب هر درصدی که ما کمک می‌کنیم در تشویق به کتابخوانی کمک کننده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ارزیابی از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: الکنون هنوز در نیمه نمایشگاه هستیم، اما از لحاظ فروش نسبتاً وضع خوبی رو داریم و از لحاظ استقبال نیز روز به روز بهتر می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | پرتاب سنگ به طرف دانشجویان امیرکبیر
فیلم | پرتاب سنگ به سمت دانشجویان دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
نتایج پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد در دو مقطع تحصیلی منتشر شد
رشد آرام قیمت طلا و سکه در بازار تهران
دبیران کارگروه‌های تخصصی کمیسیون بررسی علمی اعتراضات منصوب شدند
جزئیات و شرایط شرکت در هجدهمین المپیاد علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد
برخورد با منتشرکنندگان فیلم‌های تحریف‌شده از دانش‌آموزان برخی مدارس
اگر اعتراضات دانشجویی به خشونت منجر شود، از دانشجو حمایت نمی‌کنیم
‌شهادت ۲۲ دانش‌آموز در اغتشاشات اخیر
جزئیات اسکان دانشجویان دکتری وزارت بهداشت تربیت مدرس در خوابگاه
آزادی ۴ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی با پیگیری رئیس دانشگاه
آغاز ثبت نام جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
سهراب بختیاری زاده سرمربی تیم فوتبال استقلال شد + عکس
گفت‌وگوی گروسی و عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا
هوای تهران از ابتدای سال فقط ۶ روز پاک بوده است
تسهیلات رفاهی دستیاران پزشکی در ۱۴۰۵
نسخه طلایی تغذیه برای روزه‌ اولی‌ها
شعبان بی‌مخ‌ها علیه دانشجو/ از به هم ریختن مراسم عزاداری تا چاقوکشی در دانشگاه!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top