تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/02/31 - 14:36
کد خبر: 536290

عظیمیه‌کرج، منطقه مورد علاقه بارزانی‌ها!

عظیمیه‌کرج، منطقه مورد علاقه بارزانی‌ها!

در پی اظهارات اخیر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، محله عظیمیه کرج بار دیگر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است؛ محله‌ای که بارزانی از آن به‌عنوان خانه دوران کودکی و نوجوانی‌اش یاد کرده و دلتنگش می‌شود. این منطقه، در دهه ۱۳۵۰ میزبان خانواده بارزانی بود که پس از توافق الجزایر به ایران پناه آوردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محله عظیمیه کرج این بار نه به‌دلیل همسایگی با رودخانه کرج و جاده چالوس، بلکه به‌دلیل نام بردن نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در مصاحبه اخیر خود به‌عنوان محله‌ای که دلتنگش می‌شود بر سر زبان‌ها افتاده ‌است. به گزارش همشهری آنلاین، خاندان بارزانی یکی از نام‌های برجسته در تاریخ مبارزه‌های کردهای عراق، پیوندی عمیق و تاریخی با ایران دارند. این پیوند نه‌تنها در عرصه سیاسی و مبارزاتی، بلکه در خاطرات شخصی و زندگی روزمره اعضای این خانواده ریشه دوانده است. نیچروان بارزانی، رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق بارها از علاقه‌اش به ایران و به‌ویژه منطقه عظیمیه کرج سخن گفته است. او در سخنرانی اخیر خود که به زبان فارسی انجام داده، گفت: «هرگاه به ایران سفر می‌کنم، دلم می‌خواهد بار دیگر به عظیمیه کرج، جایی که دوران کودکی و نوجوانی‌ام را در آن گذرانده‌ام، سر بزنم.» بارزانی دوران مدرسه خود را در کرج گذراند و برای مدت حدود 2دهه همراه با خانواده مهمان مردم کرج بود. بارزانی پس از قبولی در کنکور سراسری وارد رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران شد.

مهاجرت تاریخی
ماجرای مهاجرت خانواده بارزانی به ایران به مبارزات کردهای عراق در دهه 1350برمی‌گردد‌ که در این‌ دهه، پس از توافق الجزایر میان ایران و عراق در سال ۱۹۷۵ (۱۳۵۴ هجری شمسی)، شرایط برای ادامه مبارزه کردها در عراق دشوارتر شد. این توافق که میان پهلوی دوم و صدام حسین به امضا رسید، زندگی امن برای کردها را متزلزل کرد؛ به همین دلیل، ملا مصطفی بارزانی، رهبر تاریخی کردهای عراق و بنیانگذار حزب دمکرات کردستان عراق به همراه خانواده و بسیاری از رهبران کرد عراقی و صدها هزار نفر از مردم کردستان عراق مجبور به ترک عراق شدند و به ایران پناه آوردند. دولت ایران با آغوش باز از آنها استقبال کرد و مکان‌هایی را برای اسکانشان درنظر گرفت. ملا مصطفی و خانواده‌اش، ازجمله فرزندانش ادریس و مسعود بارزانی و همچنین نوه‌اش نیچروان بارزانی در عظیمیه، منطقه‌ شهری کوهستانی در کرج ساکن شدند.

زندگی در عظیمیه کرج
کرج در آن روزگار، شهری در حال توسعه بود که فاصله کمی با تهران داشت و به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش، فضایی امن و دور از تنش‌های مرزی را فراهم می‌کرد. 3کوچه مجاور هم محل اسکان خاندان بارزانی شد و 100واحد را در برگرفت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محل جانبازی رهبر معظم انقلاب، امروز میزبان مصحف‌های مقاومت شد
۱۰ هزار دانشجو راهی حج عمره می‌شوند
خونخواهی یک مکتب و سبک برخورد با طاغوتی‌ست که می‌خواهد شیعه را از میان بردارد
ایران، روسیه و چین: قطعنامه غرب فاقد مبنای حقوقی است
سهم ایران از خزر به زیر ۴ درصد کاهش می‌یابد؟
راهنمای جامع خرید و بهینه‌سازی استیرر آزمایشگاهی؛ از مکانیسم‌های مغناطیسی تا حل چالش‌های حرارتی آزمایشگاه
بهترین کفپوش برای بخش‌های مختلف خانه؛ پارکت لمینت یا SPC؟
صفر تا صد واردات کالا؛ راهنمای کامل واردات از خرید تا ترخیص
پودر شب‌تاب در رزین؛ آموزش ترکیب و اجرای صحیح
راهنمای آشنایی با فارکس برای دانشجویان و معامله‌گران تازه‌کار
آیا فرش مواد حساسیت زا را در خود نگه می دارد؟
راز تنهایی مومنان در دنیا و آخرت و نکات کاربردی
سلامت اجتماعی دانش‌آموزان؛ زیربنای توسعه پایدار جامعه
اعلام جزئیات آزمون عملی رشته علوم ورزشی کنکور
مقابل چین نبرد واقعی داشتیم
هیچ پروازی به‌دلیل تحریم‌ها لغو نشده است
۵ علامت زنانه که خبر از یک مشکل جدی می دهد
«لیگ بازی‌های خانوادگی» در باغ کتاب تهران آغاز شد
هورمون درمانی خطر زوال عقل را در زنان کاهش می دهد
بیانیه وزارت خارجه ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان
۱۰ هزار دانشجو راهی عمره می‌شوند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top