تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/03/20 - 10:12
کد خبر: 537637

وعده های نافرجام از هیرمند تا دشتیاری؛

بحران کم‌آبی در روستاهای سیستان و بلوچستان همچنان پابرجاست

بحران کم‌آبی در روستاهای سیستان و بلوچستان همچنان پابرجاست

علیرغم اینکه مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، قول پایان تنش آبی از ابتدای خردادماه را در تمامی نقاط کشور داده بود، اما مشکل بحران آب شرب در روستاهای شمال تا جنوب استان سیستان و بلوچستان در گرمای طاقت فرسای نزدیک به ۵۰ درجه سانتی گراد و طوفان های مرگبار کماکان پابرجاست و این موضوع در کنار وعده های محقق نشده مدیران استانی و شهرستانی موجب گلایه مردم شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ استان سیستان و بلوچستان، این روزها بیش از هر زمان دیگری با چالش کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند؛ در این میان وضعیت روستاهای دشتیاری در جنوب استان و هیرمند در شمال استان به مراتب وخیم‌تر بوده و زندگی روزمره شهروندان را تحت‌الشعاع قرار داده است و علی‌رغم وعده‌های پی‌درپی مسئولین، کمبود آب شرب همچنان به عنوان یک معضل جدی در این مناطق خودنمایی می‌کند.

از طرفی وعده مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم که چندی پیش اعلام کرده بود اگر حادثه غیرمترقبه‌ای رخ ندهد، در سال جاری مشکل جدی در تأمین آب نخواهیم داشت و با بهره برداری از 160 پروژه، شاهد رفع تنش آبی تا خردادماه امسال خواهیم بود،  با انتقادات مردم سیستان و بلوچستان همراه شده است.

هاشم امینی با اشاره به اجرای طرح‌های گسترده در حوزه زیرساخت‌های آبی در سال جدید گفت: در حال حاضر ۱۶۰ پروژه رفع تنش در۴۳ شهر و در ۲۲ استان کشور در دست اجرا داریم که با برنامه‌ریزی انجام‌شده، این طرح‌ها تا ابتدای خردادماه به بهره‌برداری خواهند رسید تا با تنش آبی در هیچ نقطه از کشور مواجه نباشیم.

از طرفی سرپرست شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان هم اخیراً سفری به این دو منطقه داشته و در دیدار با مردم و مسئولان محلی، قول‌هایی مبنی بر رفع بحران آب داده است؛ اما این وعده‌ها چه در سطح استان و چه در سطح کشور تا به امروز رنگ واقعیت به خود نگرفته است.

بنابراین گزارش درروستاهای شهرستان هیرمند، معضل کم‌آبی سال‌هاست که گریبان‌گیر مردم شده و به گفته مردم بومی، مدیریت فعلی آبفا شهرستان در طول بیش از یک دهه فعالیت خود، نتوانسته است راهکار اساسی برای حل این مشکل پیدا کند و برخی از شهروندان ضمن ضرورت توجه ملی به کمبودهای منطقه خود، خواستار تغییر مدیریت آبفا در این شهرستان شده‌اند. در این میان، زمزمه‌هایی مبنی بر حمایت برخی سیاسیون از مدیر فعلی آبفا هیرمند به گوش می‌رسد که این مسئله نگرانی‌ها در خصوص وجود موانع احتمالی در مسیر حل این بحران را افزایش داده است.

علی از ساکنین روستایی در هیرمند که نخواست فامیلش فاش شود درخصوص وضعیت فعلی آب شرب روستاهای این منطقه به خبرنگار ما گفت: روزانه ساعت ها با مشکل قطع آب و افت فشار روبرو هستیم و حتی در مواقعی دو تا سه روز آب نداریم و مجبوریم کیلومترها مسافت را طی کنیم تا بتوانیم آب شرب برای خود و دام هایمان بیاوریم، و در این مدت کولرهایمان که اکثرا آبی می باشد هم خاموش است و چون توان مالی نداریم و برق هم مکرر قطع می‌شود؛ نمی‌توانیم اسپیلت بخریم و گرمای ۵۰درجه به همراه قطع آب شرایط غیرقابل تحملی را برایمان بوجود آورده است.
این جوان هیرمندی در ادامه تصریح کرد:چندین بار به فرماندار و نمایندگان موضوع قطع آب روستایمان را گفتیم و حتی یکی از نمایندگان هم لیست روستاهایمان را در رسانه خود منتشر کرد، اما بازهم نتیجه ای در عمل جز حضور و چند عکس یادگاری مدیرعامل آبفا استان نداشت و مشکل بصورت ریشه ای کماکان پابرجاست.

از طرفی فرهاد شهرکی نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی در کانال اطلاع رسانی خود پاسخ آبفا سیستان و بلوچستان به گلایه مردم از تنش آبی و نامه نمایندگان به موضوع تنش آبی روستاهای هیرمند را منتشر کرد که متن آن بدین شرح می باشد:

در پی نامه نمایندگان مردم شریف و فهیم سیستان در مجلس شورای اسلامی، شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به دغدغه‌های ایشان و گلایه‌های مردم از وضعیت آب شرب در شهرستان هیرمند، گزارشی جامع از اقدامات انجام‌شده ارائه داد. در این گزارش، ضمن پذیرش مشکلات و درک شرایط دشوار مردم، تأکید شده است که در تاریخ ۸ خرداد، تیم ارشد شرکت آبفا شامل مدیرعامل، معاونین و مدیران ستادی، به‌صورت میدانی از تاسیسات و زیرساخت‌های آب‌رسانی در منطقه بازدید کرده‌اند.

آبفا در ادامه پاسخ خود به نمایندگان سیستان اقدامات انجام‌شده را بدین شرح اعلام کرد:
۱ـ شست‌وشوی کامل مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی هیرمند پس از سال‌ها و رفع نواقص فنی ۲ـ اجرای خطوط انتقال برای اتصال مخزن ۳ـ نصب ترانس برق ۲۵۰ کیلووات و پمپ استاندارد ۴ـ تجهیز تابلو برق، کابل‌کشی و آماده‌سازی ایستگاه پمپاژ برای ورود به مدار ۵ـ تشکیل جلسه تخصصی ۷ ساعته در زابل با تعیین تکالیف مشخص برای بخش‌های اجرایی

و در بخشی دیگر پاسخ خود مدعی کاهش تنش آبی از ۱۹ روستا به تنها ۲ روستا در شهرستان هیرمند است؛ و اعلام کرده که در روزهای اخیر به‌دلیل افزایش ناگهانی دما، مشکلاتی به‌صورت مقطعی پدید آمد که با آبرسانی سیار، پوشش داده شد.

رسانه های محلی سیستان و بلوچستان  بلافاصله به این موضوع واکنش نشان دادند و پاسخ آبفا به نمایندگان را غیرواقعی و ضدونقیض اعلام کردند و در صفحات مجازی خود نوشتند:
 آبفا سیستان و بلوچستان درحالی مدعی کاهش تنش آبی به ۲ روستا می باشد که در بازدید سرزده از تعداد قابل توجهی از روستاها مردم کماکان از قطعی آب و افت فشار در برخی ساعات روز گلایه دارند و همچنین طی روزهای اخیر فعالین رسانه و بومیان هم بصورت مستمر خبر از تنش آبی و عدم تحقق وعده های مسئولین می دهند.

در ادامه این انتقادات به پاسخ آبفا آمده است:   آبفا در پاسخ خود با اعلام اینکه آبرسانی سیار به مردم در جریان است، موضوع تنش آبی را تایید می کند و از طرفی مدیرعامل آبفا سیستان و بلوچستان در مصاحبه اخیر خود با یکی از سایت های خبری استان اعلام کرده بود که ایستگاه پمپاژ هیرمند بزودی وارد مدار می شود، اما با گذشت روزها از این مصاحبه، تاکنون نه تنها خبری نشده است، بلکه در پاسخ به نماینده مردم، مجددا به تلاش جهت آماده سازی این ایستگاه پمپاژ جهت ورود به مدار به عنوان عملکرد اشاره می شود.

فعالین رسانه این استان خطاب به نمایندگان خواستار پیگیری جدی و برخورد با عاملین اصلی این وضعیت شدند و تاکید کردند که نمایندگان به جای اکتفا به چنین پاسخ هایی، طی بازدیدهای سرزده از وضعیت مردم جویا شوند و مشکلات را در سطح ملی پیگیری کنند و در سطح منطقه ای نیز با مدیران بی برنامه و ضعیف برخورد شود.

بحران کم‌آبی در روستاهای سیستان و بلوچستان همچنان پابرجاست

از سوی دیگر، در منطقه دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان نیز شرایط چندان مساعد نیست و مردم این منطقه نیز با مشکلات عدیده‌ای در زمینه تأمین آب شرب مواجه هستند؛ اهالی دشتیاری با انتقاد از بی‌توجهی مسئولین، خواستار اقدام فوری و عملی برای رفع این مشکل شده‌اند. این در حالی است که گلایه‌های ائمه جمعه شیعه و سنی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در شمال و جنوب استان نیز در این خصوص شنیده می‌شود و علاوه بر این، شبکه‌های اجتماعی نیز مملو از پیام‌ها و ویدئوهایی است که در آن‌ها مردم هیرمند و دشتیاری، مراتب اعتراض و نارضایتی خود را از وضعیت موجود اعلام کرده‌اند، بسیاری از کاربران با انتشار تصاویر و ویدئوهایی از صف‌های طولانی دریافت آب و مشکلات ناشی از کمبود آب، خواستار رسیدگی فوری مسئولین به این مسئله شده‌اند.

در انتها با توجه به شدت گرمای هوا در این روزها و افزایش نیاز به آب در روستاهای سیستان و بلوچستان، انتظار می‌رود که مسئولین استانی و کشوری با درک صحیح از شرایط موجود، تدابیر ویژه‌ای برای حل این بحران اتخاذ نمایند و با تخصیص اعتبارات لازم و اجرای طرح‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، زمینه تأمین آب شرب پایدار برای مردم این استان را فراهم آورند؛ در غیر این صورت تداوم این وضعیت می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی‌تری در این مناطق و سواستفاده رسانه های معاند شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترور مغزها؛ پشت پرده سیاست حذف نخبگان علمی توسط اسرائیل
خبرنامه دانشجویان ایران تجاوز به صدا و سیما را محکوم کرد!
گنبد آهنین سوراخ شده تا فرسایش مشروعیت بین‌المللی!
۳ مولفه دست ‌بالای جمهوری اسلامی در جنگ‌ با رژیم اسرائیل
صداوسیما مورد هجوم قرار گرفت
پزشکیان: اسرائیل در هر سطحی حمله کند پاسخ می‌دهیم
روسیه: با ایران و اسرائیل در تماس هستیم
بخشنامه معاونت آموزشی وزارت علوم درباره امتحانات دانشگاه‌ها
شهادت ورزشکار اسکیت در پی حملات رژیم صهیونسیتی
بازنشستگان سوالات خود را از ۲۵۰۰ بپرسند
بقائی: تا زمانی که تجاوز ادامه داشته باشد از مردم و کیان کشورمان دفاع می‌کنیم
چهارمین روز از عملیات «وعده صادق ۳»؛ سرزمین‌های اشغالی در آتش و خاکستر/ پدافند اسرائیل خودزنی کرد و موشک‌های ایران به راهشان ادامه دادند
بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه ملی مهارت کرمانشاه در پی جنایت اخیر رژیم صهیونیستی
نکات کلیدی آمادگی سفر عید غدیر به عراق
آموزش درست زبان انگلیسی از نگاه تجربه و علم؛ زبان انگلیسی را نباید «آموزش» داد، بلکه باید «فعال» کرد!
سئو تکنیکال چیست و چرا پایه ی موفقیت سایت شماست؟
تحلیل روند واردات و مصرف الکتروموتور چینی در صنایع داخلی
بهترین موسسه کنکور در تهران
جوش کنار بینی نشانه چیست؟ [انواع، علل ایجاد و روش های درمان خانگی]
کمردرد و عفونت رحم | وقتی کمر درد، نشانه‌ای از یک مشکل پنهان است
ما بدون آژیر قرمز زندگی می‌کنیم
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان را تاکنون چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top