تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/04/18 - 09:19
کد خبر: 538873

در گفتگو با دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران؛

صادقی: امروز مذاکره با آمریکا عین ذلت است

صادقی: امروز مذاکره با آمریکا عین ذلت است

آن‌ها گمان می‌کردند با راه‌اندازی جنگ و هدف قرار دادن زیرساخت‌ها می‌توانند نظام را ساقط کنند اما این توهم خیلی زود با واکنش موشکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نقش بر آب شد.

به گزارش خبرنگار تشکل‌های اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در گفت‌وگو با «علی صادقی»، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، تحولات اخیر منطقه، پاسخ ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی، پیامدهای خروج از معاهده NPT، و نگاه جریان دانشجویی به مذاکره با آمریکا مورد بررسی قرار گرفت. او با تأکید بر اشتباه راهبردی دشمن در آغاز جنگ، معتقد است پیروزی بزرگ‌تر از میدان نبرد، همبستگی ملی ملت ایران بود که باید به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی حفظ شود.

خبرنامه: ارزیابی شما از آنچه در جریان جنگ اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد چیست؟ تحلیل کلی‌تان از آنچه گذشت را بفرمایید.

علی صادقی: اقدامات رژیم صهیونیستی علیه کشور ما، برگرفته از یک اشتباه محاسباتی بود. این رژیم چنین تصور کرده بود که با ترور فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای، و سپس مسئولان بلندپایه کشور، می‌تواند خلأ قدرت ایجاد کند و با ایجاد آشوب داخلی، جمهوری اسلامی را به سمت تغییر نظام یا حتی سقوط سوق دهد. اما این اتفاق نیفتاد. خدا را شکر، در همان ساعات اولیه، مقام معظم رهبری فرماندهان جایگزین را معرفی کردند و این پیام روشن به دشمن داده شد که نیروهای مسلح ما قائم به فرد نیستند و در سطوح مختلف آمادگی جایگزینی و تداوم فرماندهی وجود دارد. رژیم صهیونیستی همان آغاز کار متوجه شد که نقشه‌اش محقق نمی‌شود.

خبرنامه: یعنی این نقشه در همان ابتدای امر شکست خورد؟

صادقی: بله. در گام بعدی آن‌ها تصمیم داشتند اعضای شورای عالی امنیت ملی و سران قوا را هدف قرار دهند که خوشبختانه آن هم ناکام ماند. در واقع، رژیم صهیونیستی متوجه شد که با جمهوری اسلامی درگیر یک نبرد موجودیتی شده است. این احساس را داشتند که حضور نظام جمهوری اسلامی یک خطر بالقوه و دائمی برای موجودیت‌شان محسوب می‌شود، چرا که یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، نابودی رژیم صهیونیستی و حمایت از آرمان فلسطین است.

خبرنامه: این احساس خطر برای رژیم صهیونیستی چگونه به اقدامات نظامی منجر شد؟

صادقی: آن‌ها گمان می‌کردند با راه‌اندازی جنگ و هدف قرار دادن زیرساخت‌ها می‌توانند نظام را ساقط کنند. اما این توهم خیلی زود با واکنش موشکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نقش بر آب شد. تصوری از این سطح از قدرت نظامی نداشتند. شب اول حمله، با پیام مقام معظم رهبری وارد یک جنگ تمام‌عیار شدیم. خیابان‌ها، مناطق مسکونی، زنان و کودکان ما هدف قرار گرفتند. اما پاسخ ما فراتر از "سیلی"‌های گذشته بود. هرچند هنوز همه توان‌مان را به میدان نیاورده بودیم، چرا که احتمال ورود آمریکا و حتی برخی کشورهای اروپایی به جنگ وجود داشت و برای آن سناریو هم آماده بودیم.

خبرنامه: وضعیت در روزهای پایانی جنگ چگونه بود؟

صادقی: پس از گذشت ۱۲ روز، رژیم صهیونیستی دیگر ناتوان از مقابله بود. موشک‌های ما با دقت بالا اصابت می‌کردند و آن‌ها عملاً دفاعی در برابرشان نداشتند. آمریکا با دیدن این وضعیت، وارد کارزار شد و یک شوی تبلیغاتی راه انداخت. ادعا کردند تأسیسات هسته‌ای ما را نابود کرده‌اند، در حالی که طبق گفته مسئولان، تجهیزات از آنجا منتقل شده بود. ما در پاسخ، برای دومین بار پس از جنگ جهانی دوم، پایگاه‌های نظامی آمریکا را هدف قرار دادیم؛ پاسخی بسیار شدیدتر از عملیات عین‌الاسد. این حمله نشان داد که با یک کشور قدرتمند طرف هستند.

خبرنامه: و درباره آتش‌بس چه نظری دارید؟ آیا این پایان جنگ بود؟

صادقی: آتش‌بس را ما تحمیل کردیم. هرچند آن‌ها اعلام کردند که آتش‌بس یک‌طرفه است، اما در شب دوازدهم جنگ، باز هم حمله کردند. با این‌ حال، واقعیت این است که این آتش‌بس نتیجه اتحاد ملی و قدرت نظامی ما بود. دشمن هرگز تصور نمی‌کرد که در جریان درگیری، چنین همبستگی ملی در ایران شکل بگیرد. آن‌ها به اشتباه فکر می‌کردند مشارکت پایین در انتخابات به معنای فاصله مردم از نظام است، اما مردم در زمان جنگ، بدون توجه به جناح‌های سیاسی، متحد شدند. این اتحاد، پیروزی بزرگ‌تر از میدان نظامی بود.

خبرنامه: درباره تعلیق عضویت ایران در معاهده NPT و اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چه نظری دارید؟

صادقی: ما سال‌هاست عضو NPT هستیم. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، حتی غنی‌سازی کاهش یافت و برخی نیروگاه‌ها تعطیل شدند. اما این‌ها هیچ‌گاه رضایت دشمن را جلب نکرد. بارها اعلام کردیم که قصد دستیابی به سلاح هسته‌ای را نداریم و حضرت آقا نیز فتوای شرعی داده‌اند که این سلاح‌ها برای ما حرام است. اما دشمن از این موضوع به‌عنوان بهانه‌ای برای حمله به کشور، دانشمندان، فرماندهان نظامی و حتی مردم عادی استفاده کرده است.

خبرنامه: پس از اخراج بازرسان، مسیر ایران چگونه خواهد بود؟

صادقی: حتماً باید غنی‌سازی را ادامه دهیم و حتی افزایش دهیم. بازرسان عملاً نقش جاسوس را ایفا می‌کردند. ما نباید خود را در موضع ضعف قرار دهیم. این تصمیم اقدامی به‌موقع و درست بود و باید استمرار پیدا کند. به عقیده من، دیگر ضرورتی ندارد که عضو NPT باقی بمانیم. ما باید به فعالیت‌های صلح‌آمیز خود ادامه دهیم و آن را تقویت کنیم.

خبرنامه: درباره مذاکره با آمریکا، در این شرایط خاص، چه نظری دارید؟ برخی مقامات و اساتید مجدداً موضوع گفت‌وگو را مطرح کرده‌اند.

صادقی: اصل مذاکره را مقام معظم رهبری در دیدارهای متعدد، از جمله در اسفند ۱۴۰۳ با دانشجویان و ۱۹ بهمن با نیروی هوایی ارتش، تبیین کرده‌اند. مذاکره از موضع تهدید، مطلقاً غیرعاقلانه و ذلت‌بار است. ما با آمریکا مذاکره نکردیم که از جنگ بترسیم. هدف این بود که نشان دهیم ما اهل گفت‌وگو هستیم و دنیا بداند که باب مذاکره بسته نیست. اما آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادند که قابل اعتماد نیستند.

خبرنامه: پس مذاکره را راه‌حل نمی‌دانید؟

صادقی: نه تنها راه‌حل نیست، بلکه اکنون مذاکره با آمریکا مصداق ضعف و ضربه‌پذیری است. اگر ما بار دیگر پای مذاکره بنشینیم، چه تضمینی است که دشمن مجدداً حمله نکند؟ آن‌ها باید بدانند ایران کشوری نیست که با تهدید و فشار عقب‌نشینی کند. کسانی که امروز در داخل از مذاکره سخن می‌گویند، یا از روی جهالت این حرف را می‌زنند یا - خدای نکرده - از روی خیانت. ما وظیفه داریم به مردم توضیح دهیم که نتیجه مذاکره، جنگ بود و نتیجه مقاومت، تحمیل آتش‌بس به دشمن. این را نباید فراموش کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نظافت آسانسور و پله برقی: اغلب نادیده گرفته می‌شود، همیشه مهم است
گلچینی از سخنان ناب علمی و انگیزشی دکتر رزیتا دغلاوی نژاد
فیلم | تایید اظهارات خضریان، درباره تخلفات لیزینگ رایان سایپا توسط سخنگوی قوه قضاییه
قوانین جدید رجیستری موبایل؛ آنچه قبل از خرید یا واردات گوشی باید بدانید
دانلود وکتور؛ راز طراحان حرفه‌ای برای ساخت طرح‌های خیره‌کننده
آیا معجزه ی زاینده رود در راه است؟ نشانه های بازگشت آب در بستر خشک رود!
معایب خودرو KMC A۵ | بررسی نقاط ضعف این کراس‌اوور جمع‌وجور
جاساز طلا داخل فویل آلومنیوم: ۴ دلیل رد ایمن بودن اینکار
راهنمای جامع انتخاب کولر گازی؛ از بررسی نیاز تا انتخاب برند مناسب
مشاوره خرید آیفون ۱۷ پرومکس از آیفون بگیر
بررسی تخصصی مهرهای تاریخ‌زن؛ بهترین انتخاب برای دفاتر خدماتی و فروشگاهی
چک‌لیست کامل تجهیزات کمپینگ؛ هر آنچه برای شب‌مانی در طبیعت نیاز دارید
گری‌اسکیل معتقد است بیت ‌کوین این بار چرخه چهار ساله را نادیده می‌گیرد، شما چطور؟
درآمد دلاری مناسب دانشجویان در بازار ارزهای دیجیتال
چگونه یک هدیه تبلیغاتی مناسب می‌تواند فروش کسب‌وکار شما را چند برابر کند؟
سخنرانی برای صندلی‌های خالی/ دانشجویان دانشگاه تهران از حضور و سخنرانی صالحی‌امیری استقبال نکردند
دانشگاه‌ها باید به نهاد علمی عمومی تبدیل شوند
آئین تجلیل از مادر سرداران شهید حسن و محمد باقری
نباید انگیزه‌های دوران دفاع مقدس خاموش شود
ثبت‌نام‌ در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ آغاز شد
مجمع عمومی سازمان ملل بر حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین تأکید کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top