تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/04/19 - 10:54
کد خبر: 538979

کارخانه تاریخی پنبه به بازارچه صنایع‌دستی و قطب اقتصاد خلاق گلستان تبدیل می‌شود

کارخانه تاریخی پنبه به بازارچه صنایع‌دستی و قطب اقتصاد خلاق گلستان تبدیل می‌شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور از آغاز تلاش برای انتقال مالکیت کارخانه تاریخی پنبه گنبدکاووس برای مرمت، احیا و تبدیل آن به نخستین بازارچه دائمی صنایع‌دستی شرق گلستان خبر داد و تأکید کرد: گنبد، شهری تمدنی و نگین درخشان شمال شرق ایران است که باید به سکوی شکوفایی فرهنگ و اقتصاد خلاق تبدیل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عصر چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ در جریان سفر به استان گلستان، از بنای تاریخی کارخانه پنبه پاک‌کنی گنبدکاووس بازدید کرد؛ اثری ارزشمند که در فهرست میراث‌ملی به ثبت رسیده و اکنون قرار است به بستری پویا برای رونق صنایع‌دستی و اقتصاد خلاق منطقه تبدیل شود.

وزیر میراث‌فرهنگی در این بازدید که با حضور علی‌اصغر طهماسبی استاندار گلستان، عبدالحکیم آق‌آرکاکلی نماینده مردم گنبد در مجلس، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی گلستان و دیگر مسئولان محلی همراه بود، گفت: این کارخانه تاریخی در قلب شهر گنبد می‌تواند به یکی از مراکز مهم فرهنگی، اقتصادی و گردشگری شمال شرق کشور بدل شود. پیشنهاد همکاران من تبدیل این مکان به بازارچه دائمی صنایع‌دستی بوده و بنده به‌طور جدی از این طرح حمایت می‌کنم.

وی با تأکید بر ارزش تاریخی و هویتی این بنا، ادامه داد: این اثر در مالکیت بنیاد مستضعفان قرار دارد و با هماهنگی استاندار، مقرر شد مذاکره با ریاست بنیاد برای انتقال مالکیت آن به وزارت میراث‌فرهنگی انجام شود تا مسیر مرمت و احیای کامل آن فراهم شود.

صالحی‌امیری گنبدکاووس را یکی از مهم‌ترین کانون‌های تمدنی شرق ایران خواند و تصریح کرد: در جغرافیای این شهر تمدنی عظیم نهفته است؛ شهری که می‌تواند به پیشران توسعه متوازن استان تبدیل شود. این ظرفیت‌ها نیازمند نگاه ملی و اقدام جهادی است.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به بازدید از محوطه باستانی جرجان، از موافقت رسمی با آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی و ایجاد سایت‌موزه در این منطقه تمدنی خبر داد و گفت: جرجان گنجینه‌ای از هویت ملی ماست که باید برای نسل‌های آینده حفظ و معرفی شود. کاوش‌ها به‌زودی آغاز خواهد شد و استان گلستان در این مسیر حمایت کامل ما را خواهد داشت.

وی همچنین موزه بزرگ گلستان را «یکی از مهم‌ترین طرح‌های فرهنگی شمال کشور» برشمرد و گفت: این موزه در زمینی به مساحت ۶ هکتار با مشارکت چهار نهاد اصلی تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و بستری برای آموزش، تفرج و نمایش میراث ایران خواهد بود.

در ادامه، وزیر به عملیات مرمت میراث جهانی گنبد قابوس پرداخت و با اشاره به تأمین کامل اعتبار این پروژه گفت: برج گنبد قابوس نماد درخشان هویت ایرانی است. مرمت این اثر فاخر طبق زمانبندی به پایان می‌رسد و هیچ محدودیت اعتباری برای آن قائل نیستیم.

صالحی‌امیری با تأکید بر اینکه گنبدکاووس باید به قطب اقتصاد فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شمال شرق ایران بدل شود، تصریح کرد: توافق کردیم با همراهی نمایندگان و استانداری، همایشی برای معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری گلستان برگزار کنیم تا زمینه حضور بخش خصوصی فراهم شود. فعال‌سازی اقتصاد خلاق، حمایت از هنرمندان بومی و معرفی گنبد به‌عنوان مقصد گردشگری، از اولویت‌های جدی وزارتخانه است.

وی در پایان تأکید کرد: گلستان، استانی با گنجینه‌های خفته در شرق و شمال ایران است. از امروز، تصمیم‌های بزرگ برای شتاب‌گیری توسعه فرهنگی و تاریخی این منطقه کلید خورده و وزارتخانه با تمام ظرفیت در کنار مردم این دیار خواهد ایستاد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بدون لکنت، مرگ بر آمریکا
عکس | ترامپ و ناوهایش، خامنه‌ای و بسیجی‌هایش
فیلم | خونریزی چشم یکی از دانشجویان، در ناآرامی‌های امروز دانشگاه تهران
فیلم | پرتاب سنگ به طرف دانشجویان امیرکبیر
فیلم | پرتاب سنگ به سمت دانشجویان دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
نتایج پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد در دو مقطع تحصیلی منتشر شد
رشد آرام قیمت طلا و سکه در بازار تهران
دبیران کارگروه‌های تخصصی کمیسیون بررسی علمی اعتراضات منصوب شدند
جزئیات و شرایط شرکت در هجدهمین المپیاد علمی علوم پزشکی دانشگاه آزاد
برخورد با منتشرکنندگان فیلم‌های تحریف‌شده از دانش‌آموزان برخی مدارس
اگر اعتراضات دانشجویی به خشونت منجر شود، از دانشجو حمایت نمی‌کنیم
‌شهادت ۲۲ دانش‌آموز در اغتشاشات اخیر
جزئیات اسکان دانشجویان دکتری وزارت بهداشت تربیت مدرس در خوابگاه
آزادی ۴ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی با پیگیری رئیس دانشگاه
آغاز ثبت نام جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
سهراب بختیاری زاده سرمربی تیم فوتبال استقلال شد + عکس
گفت‌وگوی گروسی و عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا
هوای تهران از ابتدای سال فقط ۶ روز پاک بوده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top