تاریخ انتشار: شنبه 1404/04/21 - 09:04
کد خبر: 539052

طرح مسکن نخبگان وارد فاز اجرایی شد؛ اختصاص زمین از یزد تا فارس و قم

طرح مسکن نخبگان وارد فاز اجرایی شد؛ اختصاص زمین از یزد تا فارس و قم

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه تأمین مسکن برای نخبگان، با واگذاری زمین در استان‌های مختلف آغاز شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سعید خدایگان از پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه تأمین مسکن نخبگان در استان‌های مختلف کشور خبر داد و گفت: برخی استان‌ها فراتر از انتظار عمل کرده‌اند.

خدایگان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در شورای برنامه‌ریزی استان یزد گفت: در این استان، ۶۰ هکتار زمین برای نخبگان در نظر گرفته شده و به‌ازای هر نفر، ۳۰۰ متر مربع زمین اختصاص یافته است.

به گفته وی، این اراضی در اختیار نخبگان شناسایی‌شده قرار خواهد گرفت و روند تخصیص به‌تدریج ادامه دارد.

خدایگان ادامه داد: در استان اصفهان نیز پروژه‌ای در مقیاس بزرگ در دست اجراست که شامل ۸۰۰ هکتار زمین است. بر اساس این طرح، زمین‌هایی به مساحت ۱۸۰ تا ۱۹۰ متر مربع برای نخبگان مشمول قانون جهش تولید مسکن در نظر گرفته شده که به آن‌ها واگذار می‌شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: در استان سمنان، بخشی از اراضی ۲۰۵ هکتاری واقع در شمال این استان به نخبگان اختصاص یافته است. همچنین در استان قم، ۳۰ هکتار از اراضی متعلق به دانشگاه حضرت معصومه (س) برای تأمین مسکن نخبگان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به شرایط خاص استان تهران گفت: روند تأمین زمین در این استان پیچیدگی‌هایی دارد. یکی از گزینه‌های در دست بررسی، تخصیص اراضی منطقه طاهرآباد واقع در حریم بومهن و آبریز سد لتیان است که هم‌اکنون در شورای عالی شهرسازی و معماری در حال بررسی و تصمیم گیری است.

وی افزود: در استان فارس نیز تعاونی مسکن نخبگان تشکیل شده و زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع با تراکم ساختمانی ۱۲ طبقه و سطح اشغال ۵۰ درصد به این منظور به نخبگان اختصاص یافته است.

خدایگان در ادامه به وضعیت متقاضیان مسکن نخبگان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ نفر در استان تهران و حدود ۵۵۵۰ نفر در کل کشور به‌عنوان اولویت‌های اصلی برای تأمین مسکن شناسایی شده‌اند که بیشتر شامل اعضای هیئت علمی جوان هستند.

وی با تأکید بر اینکه تأمین زمین تنها بخش نخست این فرایند است، گفت: در برخی استان‌ها، مانند سیستان و بلوچستان، اعضای هیئت علمی به‌محض استخدام، مسکن دریافت می‌کنند و فرآیند تخصیص زمین یا ساخت، زمان‌بر نیست. در سایر استان‌ها، روند ساخت به خود نخبگان واگذار شده است. برای مثال در یزد، پس از واگذاری زمین، از نخبگان خواسته شده با مشارکت یکدیگر یا از طریق همکاری با سازندگان، پروژه‌های ساختمانی را پیش ببرند.

او با اشاره به چالش‌هایی چون کمبود منابع مالی و محدودیت‌های زمین در برخی مناطق مانند تهران و همدان تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش می‌کند با استفاده از ابزار تسهیل‌گری، گام به گام پیش برود. هدف این است که حتی اگر شده از میان ۱۲۰۰ نفر متقاضی در تهران، یک نفر هم صاحب مسکن شود، این مسیر را متوقف نکنیم.

خدایگان در پایان گفت: هرچند منابع مالی محدود است، اما عزم ما برای حل مسئله مسکن نخبگان جدی است و تلاش داریم در هر استان، با توجه به ظرفیت‌های محلی، اقدام مؤثری انجام دهیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تجربه آبان ۹۸ و مرداد ۴۰۴ نشان داد گران‌سازی بنزین تأثیر مثبت ندارد
معرفی بهترین صرافی ها بدون محدودیت سنی
استقلال با دیوار پنج‌نفره به استقبال لیگ برتر می‌رود
تهدید خطرناک ایران علیه نظامیان آمریکایی به روایت وال استریت
از توقیف دارایی‌ها تا بازگرداندن منابع به بیت‌المال
شرط ایران قوی، وحدت حول محور ولایت است
مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی
پیشنهاد ساخت شهرهای حکمرانی در سطح کشور / اهدای ۲۰۰ متر زمین می‌تواند مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کند
دستور آماده‌باش کامل در تمام پادگان‌ها و مقرهای حشد شعبی
«هنر خوب باختن» را بیاموز / بحران موشکی و فاجعه اقتصادی، واشنگتن را به عقب‌نشینی از جنگ با ایران وادار کرده است
امنیت زائران اربعین و انتقام خون رهبر شهید معامله‌پذیر نیست
لحظه اعلام شهادت قهرمان سوخو ۲۴ ارتش به خانواده او
حالا تابوت هم جزئی از تجهیزات سربازان آمریکایی است
فیلم| روایت حمله به خوابگاه دانشجویی اهواز از زبان یکی از دانشجویان
فیلم | حملۀ دشمن آمریکایی به دانشگاه اهواز از زبان شاهدان عینی
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
ایران این اقدام دلقک اوکراینی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد
این زنجیره باطل را پاره کنید
توقف رانندگی در آلمان بدلیل بسته شدن تنگه هرمز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top