تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/04/22 - 01:05
کد خبر: 539190

بر اساس یک مطالعه جدید در مجله NeuroImage؛

تأثیر مخرب اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز

تأثیر مخرب اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز

مطالعه‌ای جدید تأثیر اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه را بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز آشکار کرد.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دانشمندان کشف کرده‌اند که اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه (مانند Reels، Shorts و TikTok) با رفتار تکانشی مرتبط است و ممکن است منجر به تغییر در الگو‌های تفکر شود.

به گفته PsyPost، یک مطالعه جدید که در مجله NeuroImage منتشر شده است، ارتباطی بین اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه و افزایش تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه را نشان می‌دهد.

این مطالعه نشان داد که وابستگی بیش از حد به این ویدیو‌ها با تغییراتی در فرآیند تصمیم‌گیری مرتبط است، به طوری که افراد معتاد حساسیت کمتری به ریسک‌های مالی نشان می‌دهند و تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه و پرخطر دارند.

این مطالعه شامل ۳۶ دانش‌آموز بین ۱۸ تا ۲۴ سال بود. محققان از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای نظارت بر فعالیت مغز در مناطقی که مسئول ارزیابی، پاداش و تصمیم‌گیری هستند، در حالی که شرکت‌کنندگان وظایفی را شامل ریسک مالی انجام می‌دادند، استفاده کردند.

شرکت‌کنندگانی که علائم اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه را نشان دادند، در مقایسه با افرادی که اعتیاد نداشتند، پاسخ‌های ضعیف‌تری به ضرر‌های احتمالی داشتند و تصمیمات سریع‌تری گرفتند.

علاوه بر تغییرات رفتاری، این مطالعه تفاوت‌هایی را در فعالیت مغز نشان داد. در افراد دارای علائم اعتیاد، کاهش فعالیت در پیش‌گوه (precuneus)، ناحیه‌ای مرتبط با کنترل شناختی و خوداندیشی، مشاهده شد، در حالی که افزایش فعالیت در مخچه و شکنج پس‌مرکزی، نواحی مرتبط با ارزیابی فقدان‌ها نیز مشاهده شد.

پروفسور کیانگ وانگ، نویسنده این مطالعه، تأیید می‌کند که کاربران در چین به طور متوسط حدود ۱۵۱ دقیقه در روز را در چنین پلتفرم‌هایی می‌گذرانند که بر توجه و کیفیت خواب تأثیر منفی می‌گذارد و خطر افسردگی را افزایش می‌دهد.

منبع: Naukatv.ru

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اشعار و روایت‌های نویسندگان و شعرا به مثابه راکت‌های گردان‌های قسام
از رکورد زدن قیمت گازوئیل در انگلستان تا سخت شدن خرید خانه در آمریکا
آیا فریز تخمک دختران مجرد پوشش بیمه دارد؟
با چت‌بات‌های هوش مصنوعی صمیمی نشوید!
وقتی دفتر خاطرات دیجیتال علیه شما استفاده می‌شود
آموزش شلیک با ضدهوایی به بانوان در میدان هفت تیر + تصاویر
وقوع یک حادثه دریایی دیگر در شمال قطر
زنان بیشتر از مردان درد می‌کشند
آرشیو الکترونیکی ۲۱ هزار عنوان کتاب درسی از سال ۱۳۳۰
به یک شرط این گروه از مادران رایگان بیمه می‌شوند
بررسی رابطه خواب کودکان با فعالیت بدنی، تغذیه و کیفیت زندگی
ابلاغ و استقرار ساختار امور زنان و خانواده در استان‌ها طی ۲۰ روز آینده
دیدار فرمانده و اعضای ستاد فرماندهی انتظامی کشور با قالیباف +عکس
جواب وزیر خارجه فرانسه به ترامپ
بقائی: عملیات‌ پرچم دروغین ماهیت غیرقانونی جنگ‌های آمریکا را نمی‌پوشاند
فرانسه از احضار سفیر ایران خبر داد
طهماسب: شخصیت ماندگار از دل تفاوت‌ها شکل می‌گیرد
واکنش وزارت بهداشت به شایعه آلودگی‌های میکروبی انستیتو پاستور
نویدکیا: شرایط بهتری از استقلال برای قهرمانی لیگ گذشته داشتیم
پژمان‌فر: بازسازی پارس جنوبی نشانه اعتقاد و باور متخصصان ایرانی است
دانشجویان دانشگاه ادینبورگ علیه رژیم صهیونیستی به پا خاستند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top