تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/04/23 - 18:57
کد خبر: 539456

اروپا انقلاب کوانتومی خود را کلید می‌زند

اروپا انقلاب کوانتومی خود را کلید می‌زند

اتحادیه اروپا تصمیم گرفته با طرح جدید خود در حوزه فناوری کوانتومی، جایگاه پژوهشی خود را به قدرت اقتصادی ارتقا دهد. این برنامه، شامل پژوهش پایه، تولید چیپ‌های کم هزینه کوانتومی و ... است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از ستاد نانو، اتحادیه اروپا برنامه‌ای موسوم به «ابتکار پژوهش و نوآوری کوانتوم اروپا» را رونمایی کرد تا شکاف خود را در مقایسه با آمریکا در حوزه فناوری‌های کوانتومی کاهش دهد. این طرح شامل تقویت پژوهش پایه، صنعتی‌سازی، کاربردهای امنیتی و تولید چیپ‌های کم‌هزینه کوانتومی است؛ هدف، تبدیل دستاوردهای پژوهشی به رهبری اقتصادی است.

۲ ژوئیه ۲۰۲۵، هِنا ویرکونِن، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در حوزه فناوری و خودکفایی، طرح راهبردی جدید اتحادیه اروپا برای فناوری کوانتومی را ارائه کرد. هدف اصلی این طرح، پیوند میان کشورهای عضو جهت ایجاد دیدگاهی مشترک در زمینه پژوهش و نوآوری کوانتومی است تا موقعیت علمی اروپا به رهبری اقتصادی بدل شود.

وی تأکید کرد: «فناوری‌های کوانتومی ساختار اقتصاد ما را دگرگون خواهند کرد؛ این فناوری با حل معضلات پیچیده، تولید داروهای نوین و حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی امکان‌پذیر می‌شود»، همچنین در حوزه دفاع و امنیت، حوزه‌هایی مانند ارتباطات امن و احساس‌گر تجهیزات میدانی پیش‌بینی شده است.

با استفاده از قوانین مکانیک کوانتومی، این فناوری‌ها می‌توانند مسائلی فراتر از توان محاسبات کلاسیک را حل کنند، حسگری دقیق‌تر ارائه دهند و لایه‌ای اضافه از امنیت برای داده‌های حساس فراهم آورند. لازم به ذکر است که کامپیوترهای کوانتومی همچنین تهدیدی برای بسیاری از سیستم‌های امنیتی فعلی هستند و تفاوت میان آن‌ها و فناوری رمزنگاری متداول به‌روشنی قابل لمس است.

به گفته کمیسیون، اروپا در حوزه مقالات علمی کوانتوم عملکردی پیشتاز دارد و زیست‌بوم استارت‌آپی پهناوری شکل گرفته، اما در ثبت پتنت و استفاده واقعی از ظرفیت بازار کمی عقب است. طی پنج سال گذشته، اتحادیه اروپا نزدیک به ۲ میلیارد یورو در این فناوری سرمایه‌گذاری کرده و ۹ میلیارد یورو از دولت‌های عضو جذب شده، اما این اکوسیستم هنوز شکننده است. یکی از دلایل این وضعیت، عدم هماهنگی در حمایت میان کشورهای عضو و کمبود سرمایه‌گذاری خصوصی است.

در حال حاضر تنها ۵ درصد سرمایه‌گذاری خصوصی جهانی در حوزه کوانتومی در اروپا انجام می‌شود، در حالی‌که بیش از ۵۰ درصد به آمریکا اختصاص دارد. این مسئله باعث ایجاد چالش در مسیر تبدیل پژوهش به صنعت می‌شود و استارت‌آپ‌ها در مراحل توسعه با دشواری‌ زیادی مواجهند.

بخش فناوری اروپا این طرح را مثبت ارزیابی کرده اما هشدار داده است که «اجرای جدی ضروری است». یوها وارتیااینن (Juha Vartiainen)، مدیر امور جهانی شرکت IQM Quantum Computers فنلاند، گفت: «این طرح نشانه‌ای از تفکر بلندمدت و بلندپروازی جدی است. اگر با فوریت وارد عمل شویم، روی مقیاس‌بندی تمرکز کنیم و اکوسیستمی یکپارچه در اروپا ایجاد کنیم، نه‌تنها می‌توانیم عقب نمانیم، بلکه در عصر هوش مصنوعی قدرتمند کوانتومی رهبری هم خواهیم کرد.»

چچلیا بونه‌فلد-دال (Cecilia Bonefeld‑Dahl)، دبیرکل انجمن صنعتی DigitalEurope، نیز گفت: «کوانتوم، شانس اروپا برای رهبری جهانی فناوری است، اما فقط اگر سریع عمل کنیم.» وی تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید تمرکز خود را بر حمایت از سرمایه‌گذاری، خریدهای فرابَرِ مرزی و جذب استعداد قرار دهد و نه مقررات‌گذاری سخت‌گیرانه پیش از بلوغ بازار.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
فشار یوفا و کونکاکاف بر اینفانتینو
جمینای هم هکر شد
تکلیف تصاویر بدون حجاب و تماس با نامحرم چیست؟
افزایش ۶۰ درصدی مشروطی دانشجویان پس از کرونا
بیانیه شورای امنیت درباره تحولات یمن
چرا اوراق سکه در بازار اثر کاهشی نداشت؟
اعدام عامل انتقال اطلاعات سایت‌های موشکی اصفهان به موساد
پاسخ عراقچی به وزیر خارجه فرانسه
نرخ سرویس مدارس استان تهران بالاتر از انتظار
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس: ایران را با یمن مقایسه نکنید!
ذخایر نفت رو به اتمام است/ هزینه‌های زندگی در انگلیس بالا رفت
تصاویری از رزمایش بزرگ ۳۱۳ هزار نفری جانفدای ایران در روز جمعه ۲۷ شهریور
صحن دانشگاه را به سنگرِ بعثت تبدیل می‌کنیم
فیلم | شعرخوانی: دلتنگ مشهدیم و پریشان کربلا...
ایجاد فضای بی‌نظمی و بروز تنش‌های احتمالی در محیط دانشگاه، پیامد مستقیمِ سیاست‌های تجملی و عدم برخورد قاطع با جریان‌های انحرافی است
تصاویری از آیت الله سید مجتبی خامنه ای دو سال پیش که به عیادت مجروحان پیجری در بیمارستان های تهران رفتند
رفع موانع تولید و ساماندهی تجارت؛ محورهای قانون جدید کشاورزی
جنگ اقتصادی نیازمند ستاد مشترک و دیپلماسی فعال است
 دویست شب قدرت‌نمایی «ما»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top