تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/04/24 - 14:31
کد خبر: 539583

هشدار جدی درباره حمله داعش با حمایت اسرائیل؛ جنگ چندلایه منطقه‌ای در راه است؟

هشدار جدی درباره حمله داعش با حمایت اسرائیل؛ جنگ چندلایه منطقه‌ای در راه است؟

هم‌زمان با تهدیدهای اسرائیلی علیه دولت عراق و احتمال فعال‌سازی دوباره داعش، نگرانی‌ها از آغاز مرحله‌ای تازه در جنگ چندلایه منطقه‌ای به شدت افزایش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عراق با چالش‌های حساسی روبه‌رو است که خطرناک‌ترین آن‌ها از سوی رژیم صهیونیستی سرچشمه می‌گیرد؛ خطری که به دلیل نقش محوری و مقاومتی عراق در گذشته، حال و آینده شکل گرفته است.

به نوشته وبگاله تحلیلی الخنادق، عراق با توجه به موقعیت جغرافیایی و جایگاه راهبردی‌اش در منطقه، پایگاهی بالقوه برای هرگونه تغییراتی است که آمریکا و در پشت آن اسرائیل و کشورهای تابع‌شان به‌دنبال تحقق آن هستند.

در همین زمینه، امام جمعه نجف اشرف، سید صدرالدین قبانجی، در خطبه نماز جمعه گذشته نسبت به «طرح اسرائیلی برای حذف رهبران چارچوب هماهنگی و اعلام دولت نجات ملی در عراق» هشدار داد.
او گفت: «برخی نشانه‌ها و اطلاعات درز کرده از منابع عالی‌رتبه حکایت از وجود طرحی اسرائیلی دارد که هدف نخست آن، حذف کامل رهبران چارچوب هماهنگی است و گام دوم آن، اعلام دولت نجات ملی خواهد بود.»

قبانجی تأکید کرد: «این موضوع خیالی نیست بلکه نشانه‌هایی وجود دارد. تجربه ایران را در برابر خود داریم، همان‌گونه که اسرائیل تلاش می‌کرد از طریق حذف رهبری، نظام ایران را ساقط کند و سپس با پر کردن خلأ سیاسی و حکومتی، به اهدافش برسد.»

او با بیان اینکه «تمام این تجربیات شکست‌خورده‌اند»، افزود: «در ایران، پس از ترور فرماندهان، معادلات تغییر کرد و پاسخ‌ها آغاز شد؛ موشک‌ها به سمت رژیم اسرائیل شلیک شد. اسرائیلی‌ها باید عبرت بگیرند.»
قبانجی همچنین تأکید کرد: «ما به خداوند و نصرت الهی ایمان داریم و مردم ما عاشق حسین‌اند. خدا ما را تنها نخواهد گذاشت.»

در این چارچوب، رژیم اسرائیل که عراق را جبهه‌ای با اهمیتی هم‌پایه سایر جبهه‌های محور مقاومت می‌داند – بلکه حتی با ویژگی‌ها و شرایطی خاص‌تر – در تلاش است با اقدامات نظامی مستقیم یا عملیات امنیتی، سیاسی و اقتصادی، این جبهه را از مشارکت در هرگونه نبرد آینده محور مقاومت، مانند جنگی تازه علیه لبنان یا حتی ایران، کنار بگذارد.

این در حالی است که گروه‌های مقاومت عراقی از توانمندی‌هایی هم‌تراز با حزب‌الله لبنان و نیروهای مسلح یمن برخوردارند، چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت موشک‌ها و پهپادها. همچنین مجاورت عراق با سوریه، نگرانی فزاینده‌ای برای رژیم صهیونیستی – و حتی حاکمیت جدید سوریه – درباره احتمال تحرکات زمینی ایجاد کرده است.

به نوشته وبگاه تحلیلی الخنادق، «گفته می‌شود هم‌زمان با وقوع تجاوز اسرائیلی-آمریکایی علیه ایران، دولت عراق از سوی اسرائیل و آمریکا از طریق جمهوری آذربایجان و برخی کانال‌های دیگر، پیام‌هایی تهدیدآمیز دریافت کرده است؛ پیام‌هایی که هشدار می‌دادند در صورت حمله‌ای از خاک عراق به رژیم صهیونیستی، اسرائیل پاسخ‌هایی «سخت و دردناک» خواهد داد و دولت عراق را مسئول هرگونه حمله‌ای از سرزمینش خواهند دانست.

داعش؛ تهدیدی نوپدید و مکرر

الخنادق در ادامه نوشت که در این وضعیت، گروه تروریستی داعش به‌ویژه با توجه به فعالیت‌های فزاینده اخیر در سوریه، همچنان تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات عراق به شمار می‌آید. داعش که همواره تجسمی از منافع آمریکا در منطقه بوده است، به طور قطع در هر طرحی برای بی‌ثبات‌سازی عراق مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از شکست تاریخی‌ای که این گروه از سوی حشد الشعبی و نیروهای مسلح عراق متحمل شده نیز به‌عنوان ابزاری برای تحریک داعش بهره‌برداری خواهد شد.

برخی منابع در سوریه گزارش داده‌اند که داعش در حال تلاش برای بازسازی ساختار خود و تسلط بر مناطق جدید در این کشور است. این منابع همچنین گفته‌اند واشنگتن از این گروه به‌عنوان ابزاری برای فشار بر «دولت‌های سرکش» استفاده می‌کند و شماری از عناصر و فرماندهان داعش را در زندان‌هایی تحت کنترل خود نگه می‌دارد تا در زمان مقتضی از آن‌ها بهره گیرد. به گفته همین منابع، داعش اکنون در حال بازسازی توان خود برای تهدید نیروهای مقاومت در منطقه است.

الخنادق در پایان نوشت که نگرانی‌ها از فعال‌سازی دوباره داعش زمانی جدی‌تر می‌شود که رئیس حکومت انتقالی دمشق، احمد الشرع (معروف به جولانی)، از جدا شدن برخی گروه‌ها از او و همچنین دریافت تهدیدهایی از سوی داعش سخن می‌گوید. او داعش را مسئول شماری از جنایات و کشتارها معرفی کرده که آخرین آن‌ها انفجار کلیسای مار الیاس در دمشق بوده است. در نتیجه، چنین مواضعی تلاشی برای شانه خالی کردن از مسئولیت هرگونه اقدام احتمالی علیه عراق، لبنان یا حتی داخل سوریه (علیه اقلیت‌های دینی و مذهبی دیگر در این کشور) به شمار می‌رود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانشگاه شیراز موفق به کسب مدال برنز مسابقات بین‌المللی IDA آمریکا شد
واکنش نتانیاهو به حنوکای خونین در استرالیا
استقلال منتظر پاسخ استعلام های نهایی درباره ماشاریپوف
دانشگاه، محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با ظرفیت‌های قانون اساسی است
حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه
اخراج استاد ایرانی از آمریکا، رسوایی نقض حقوق بشر است
برترین‌های پژوهش و فناوری در جشنواره دانشگاه تهران تقدیر شدند
نگرانی برای تامین سوخت زمستانی وجود ندارد
بانوان بهشت؛ آغاز یک مسیر و شبکه سازی مستمر
چطور یک کلاس آنلاین حرفه‌ای برگزار کنیم؟ ۱۰ نکته کاربردی از برنامه‌ریزی تا اجرای بدون قطعی
بهترین برند ورق پلی کربنات کدام است؟ معرفی برندهای ایرانی و خارجی
۵ عامل پنهان مؤثر بر کاهش لایک اینستاگرام و راهکارهای بازگشت تعامل
آشنایی با لوازم جانبی ضروری دوچرخه در یک نگاه
تفاوت مستر کارت و ویزا کارت در چیست ؟کدام بهتر است؟
۱۰ بهترین کلاس آموزش زبان ایتالیایی در تهران و شهرهای بزرگ
نرخ اتحادیه باربری تهران به شهرستان چه قدر است؟
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: مذاکرات تحت سایه تجاوزات، یک فریب است!
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: اسرائیل طرح الحاق لبنان به سوریه را دنبال می‌کند
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: خلع سلاح تحت هیچ شرایطی پذیرفته نمی‌شود
دانشجویان آمریکایی در سالن امتحانات به رگبار بسته شدند
تقنین، ابزار نهایی است؛ نه نقطه شروع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top