تاریخ انتشار: شنبه 1404/04/28 - 17:24
کد خبر: 539977

پایداری شبکه بانکی با وجود حملات شدید سایبری در جنگ ۱۲ روزه

پایداری شبکه بانکی با وجود حملات شدید سایبری در جنگ ۱۲ روزه

یک اقتصاددان گفت: اگر شدت و نوع حملات سایبری اخیر را بشناسیم، بهتر درک می‌کنیم که چه بار سنگینی بر دوش بانک مرکزی بوده و چطور توانست آن را مدیریت کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، جمشید عدالتیان، اقتصاددان ، با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در جنگ 12 روزه اخیر، اقدامات و تدابیر این نهاد را موفق و قابل تقدیر دانست.

به گفته او، دولت و بانک مرکزی در کنار همدلی و همراهی مردم توانستند از فروپاشی سیستم مالی و ارزی کشور جلوگیری کنند. هرچند کاهش 10 درصدی ارزش پول ملی در شرایط عادی رقم بزرگی به‌حساب می‌آید، اما در فضای جنگی و با توجه به پیش‌بینی‌ها، این کاهش بسیار محدود و قابل مدیریت بود.

عدالتیان معتقد است: ذخایر ارز و طلای مناسب بانک مرکزی، به‌ویژه پس از تجربه سال گذشته و جهش‌های ارزی، نقش مهمی در ثبات بازار ایفا کرد.

او گفت: بانک مرکزی با تنوع‌بخشی به ذخایر و مدیریت دقیق بازار، پیشاپیش خود را برای شرایط بحرانی آماده کرده بود؛ تا جایی که به‌نظر می‌رسد حتی در صورت توقف کامل صادرات، می‌توان واردات کشور را تا سه سال آینده تأمین کرد. این موضوع حس امنیت روانی بالایی به بازار منتقل کرده است.

او تأکید کرد: همکاری مردم و عدم هجوم به بازار ارز، یکی از عوامل مهم در حفظ آرامش بازار بود. در این مدت، نه تنها بازارها دچار التهاب نشدند، بلکه مردم نیز همانند دوران کرونا در کشورهای غربی، به رفتارهای هیجانی دست نزدند و فروشگاه‌ها در بیشتر موارد پر بودند.

عدالتیان همچنین به حملات سایبری صورت‌گرفته علیه برخی بانک‌ها از جمله بانک سپه و بانک پاسارگاد اشاره کرد و گفت: با وجود این حملات، بانک مرکزی توانست در مدت زمان نسبتاً کوتاهی جایگزین‌های لازم را معرفی کند و سیستم پرداخت را به‌سرعت احیا کند؛ حقوق و دستمزد نیروهای نظامی و کارکنان پرداخت شد و خلل جدی‌ در چرخه پرداخت ایجاد نشد.

او تأکید کرد: آسیب‌پذیری سایبری سیستم بانکی کشور موضوعی جدی است و باید با حساسیت بیشتری دنبال شود. در جنگ‌های ترکیبی امروز، دیگر نیازی نیست ساختمانی بمباران شود؛ با یک حمله سایبری می‌توان کل سیستم مالی یک کشور را فلج کرد. ما باید در حوزه امنیت سایبری، همانند حوزه نظامی، همواره آماده و به‌روز باشیم.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه مردم به سیستم‌های پرداخت الکترونیکی وابسته شده‌اند، یادآور شد: در غیاب زیرساخت‌های امن، این وابستگی می‌تواند به یک تهدید تبدیل شود. برای مثال، جوانان امروز کمتر پول نقد نگه می‌دارند و در نبود شبکه پرداخت، دچار سردرگمی می‌شوند.

عدالتیان ضمن اشاره به تلاش‌های موفق بانک مرکزی و وزاتخانه‌های اقتصادی دولت، بر لزوم بررسی مجدد نقاط ضعف و ترمیم آن‌ها در دوران پسا‌جنگ تأکید کرد.

به گفته او، فشارهایی که در این 12 روز به کشور وارد شد، از جمله حملات سایبری با پیشرفته‌ترین فناوری‌ها از سوی قدرت‌های بزرگ، نشان می‌دهد که عملکرد بانک مرکزی و سایر نهادهای مسئول، در دفاع از زیرساخت‌های اقتصادی کشور بسیار قابل توجه و ارزشمند بوده است.

این اقتصاددان در پایان گفت: اگر شدت و نوع این حملات را بشناسیم، آن‌وقت بهتر می‌توانیم درک کنیم که چه بار سنگینی روی دوش بانک مرکزی بوده و چطور توانست این فشارها را مدیریت کند. امروز جنگ‌ها فقط با سلاح گرم نیست، بلکه ترکیبی از فشارهای اطلاعاتی، سایبری و اقتصادی است که نیازمند آماده‌سازی همه‌جانبه کشور برای مقابله با آن‌هاست.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقتی سوءمدیریت ذوب‌آهن زیر سایه «خانواده ولنگار» پنهان می‌شود +عکس
وقتی سوءمدیریت ذوب‌آهن زیر سایه «خانواده ولنگار» پنهان می‌شود +عکس
هدیه ۲۰۰ میلیون تا یک میلیاردی معاونت علمی به پژوهشگران برتر ۳ دانشگاه
نقشه جامع علمی به‌روز شد؛ موافقان و مخالفان تاثیر قطعی معدل در کنکور
قانون مهریه در ترازو/ حبس‌زدایی یا تضعیف حقوق زنان؟
روبات انسان نما به یک یوتیوبر شلیک کرد!
پیام ضعف نفرستید
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای برخی استان‌ها
بازگشت ۱۴ زن زندانی به کانون گرم خانواده
فیلم| ۳ بار هزینه برای ثبت یک معامله ملکی و هزینه اضافه که روی دست مردم است
کاهش قند خون بروز بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
فرار رو به جلوی صالحی امیری
روایت آیت‌الله علم‌الهدی از جایگاه شیشه‌ای بانوان در استادیوم آزادی
پزشکیان: درآمد اصلاح نرخ سوخت خرج معیشت مردم می‌شود
آتش‌سوزی سینما ایران در لاله‌زار نتیجه رهاشدگی بناهای تاریخی
واکنش باشگاه پرسپولیس به درگیری رفیعی با سرپرست آلومینیوم
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
وزیر خارجه مصر: اسرائیل درباره بازگشایی گذرگاه رفح دروغ می‌گوید
عارف: از مردم برای همراهی با طرح اصلاح قیمت بنزین تشکر می‌کنیم
راه‌اندازی کارزارها، گامی مهم برای کمک به حل مسائل است
پیام تسلیت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پی رحلت آیت‌الله شاهچراغی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top